Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Кирил Чалъков: „20 години красота”

 

Оценка: (5/5)

 

"Винаги съм търсил истинската красота, неподвластна на времето."

Кирил Чалъков е водещо име в сферата на грима в България. Създава макияжа на най-популярните лица у нас, гримирал е и световноизвестни имена като Парис Хилтън, Ел Макферсън, Ани Лейбовиц и Анджи Евърхарт.

Кирил Чалъков: „20 години красота”

Миналата седмица топгримьорът отбеляза творческия си юбилей „20 години красота” с елегантно парти.

Той представи на почитателите си своя нов албум с лицата на 25-те от най-въздействащите жени в България. У нас няма друго издание, което да съчетава толкова много предложения за грим.

 

САМО В НОВИЯ БРОЙ НА COSMO, СТР.100 - виж "Лица на красотата", грим Кирил Чалъков.

“Кирил Чалъков - 20 години красота” е поредното издание, в което отдавате почит на естетиката. Как хората възприемат това, което правите в сферата на красотата?

Кирил Чалъков: „20 години красота”

Изданието е уникално с това, че дава много идеи за грим, а и нахората им е любопитно да видят различните техники за гримиране върху лицата на едни от най-въздействащите жени в България. Винаги е интересно да видиш как едно познато за теб лице се претворява с подходящия за него грим. Фотографиите в албума “Кирил Чалъков - 20 години красота” са един вид интерпретация на всяка една от сниманите популярни дами.
И за предишните албуми – “10 години красота” и “15 години красота” получих много комплименти, което ме стимулира да продължа с тези издания. И трите албума са всъщност портрет на своето време. Възприемам албума като моя лична изложба, на която представям най-харесваните от мен българки. Аз работя с тези жени, и те винаги ме вдъхновяват. Познавам много хора, които си пазят предишните издания на албума, което също говори за неговата висока стойност.

Дамите в албума са 25?

Да, 25 популярни българки. Аз и екипът, с който работихсе стремим да представим най-високото качество на сферата на естетиката– грим, коса, стайлинг, фотография. Няколко изкуства са се събрали, за да може албумът “Кирил Чалъков - 20 години красота” да бъде на толкова високо ниво.

Как избрахте лицата за албума?

Беше трудно, защото аз работя с много популярни жени, все прекрасни. Всичките 25 са от сферата на шоубизнеса – модели, актриси, певици, и за първи път в този албум има и от сферата на бизнеса, политиката и спорта. Последните включих в книгата, защото исках да покажа, че има страхотни жени със стил, които не са певици и модели, традиционно представящи грим.

Сред тези 25 дами има ли ваши любимки, чиито лица обичате да гримирате?

Да, има лица, които са благодатни за нанасяне на различни видове грим. Те са най-подходящите за модели.

Какво е за вас красотата?

Много е индивидуално. Има мода по отношение на красотата. Едва ли сега ще се приеме за красиво напудрено в бяло лице, и бяла перука, както е било нормално за визията на жените и мъжете по време на Бароковата епоха. Ами 80-те години, когато гримът беше почти карнавален – тъмнозелени и тъмносини сенки, ярко червено червило? Модата по време на 90-те пък беше напълноматирана - цветовете бяха в гамата на кафявото, пепел от рози, пастелнитетонове. Сега пък се завръща модата на 50-те и 60-те години, разцветът на Холивуд – очните линии са хит. Модата има голямо значение за това кое се приема за красиво. Аз се съобразявам с тенденциите, но ако сега видите кадри от албума ми “10 години красота”, те пак стоят адекватно и красиво. Интересувам се от красотата, която не е преходна. Винаги намираме Мона Лиза на Леонардо да Винчи за красива, нали? Ето това търся и аз – истинската и непреходна красота.

Когато гримирате, до колко се съобразявате с желанието на жените?

Съобразявам се напълно. Една жена трябва да се чувства добре с грима, и затова ролята й при избора на такъв е определяща. Когато има неадекватни очаквания, давам по някой-друг съвет, но най-важното си остава жената да се харесва.

С кого работихте за албума “Кирил Чалъков - 20 години красота”?

Фотографът Костадин Кръстев – Коко има най-много снимки в албума, Дилян Марков също, но има и нови фотографи, и съответно – нови идеи. В екипа за подготовката на албума имаше стилисти, дизайнери, фризьори. Всички те имат много правилно усещане за това кое е естетично. Хората, които вече разгледаха албума, казват, че познатите им лица в него имат луксозна визия – това ми харесва, защото целта ми е да покажа най-царственото в тези жени. Има и експерименти в “Кирил Чалъков - 20 години красота” – на една страница дамата е гримирана нежно и романтично, а на съседната  е с много по-тежък стайлинг, който също й стои великолепно. По този начин показвам жените в различна светлина.

Има ли нещо, което не сте постигнали в професията си в България?

Работил съм с всички най-големи звезди от различните сфери на шоубизнеса. Единствената жена, която искам да гримирам, а не съм го направил още, е Райна Кабаиванска. За мен постиженията са важни, но още по-важно е да ги задържиш, да се развиваш. Аз постигам това с албума “Кирил Чалъков - 20 години красота” – той е най-добрият ми досега, и мнението не е само мое.

Как реагираха моделите в албума, когато видяха снимките си?

Всичкидо една си поискаха снимките, за да ги използват за реклами, някои пък си ги сложиха като тапет на телефона, както и като профилни снимки в социалните мрежи.

Как се поддържа такова високо ниво на професионализъм през годините?

Обичам работата си. Стремя се да бъда актуален, и мисля, че когато вършиш нещата по възможно най-добрия начин, и имаш отношение към работата си, се получава.


Ново в Cosmo