Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Гери Дончева - принцеса на пълен работен ден

автор: Гергана Ботева
 

Оценка: (3/5)

 

 Принцеса на пълен работен ден!

Модел, певица, писател, благотворителен деятел – всички тези думи можем да използваме, за да опишем Гери Дончева. А тя се оказва едно здраво стъпило на земята обикновено момиче със заразителна усмивка

Гери Дончева - принцеса на пълен работен ден

С Гери Дончева се уговаряме да си видим пред офиса наLIPA (The Liverpool Institute for Performing Arts)в София по никое време в събота. Ще има късен обяд, мисля си аз, докато вървя натам и се оглеждам за близкоразположени луксозни кръчмета, с които да оправдая стандарта на събеседничката си, за който прилежно съм се информирала в Гугъл. Гери ме посреща по спортен екип, прибрана в небрежен кок коса, без капка грим, но въоръжена с широка усмивка. „Да седнем на някоя пейка в парка отсреща, а?“. Ами да, защо не?  

С колко неща се занимаваш едновременно?

Старая се да не ги броя, защото като почна да ги броя и си казвам: „Леле, колко много работа ме чака“! В момента подготвям за печат моята първа детска книга, към нея има и детска песен, която скоро ще бъде записана съвместно с децата от LIPAв София. Те са много талантливи. Също така подготвям и аудио книга към изданието. Тя ще може да помогне на незрящите родители по някакъв начин да ощастливят децата си и да могат да чуят това което съм написала. Искам книгата да стигне до всички деца. Подготвям и нов музикален проект. Паралелно с това завършвам и предучилищна педагогика в СУ, това е втората ми магистратура. Стартира скоро и летния сезон в хотела на моето семейство, където също работя. Така че – от всичко по-малко.

Хайде едно по едно. Първо за книгата – защо реши да напишеш книга за деца?

Гери Дончева - принцеса на пълен работен ден

Много ми се удава работата с деца и това не е само мое мнение. Приятно ми е да се занимавам с децата и мисля, че човек трябва да прави това, което му доставя удоволствие и това, в което смята, че е най-добър.Реших да направя тази книга, защото аз много обичам децата и се радвам, че имам възможността да напиша книга за тях.

А музиката?

Музиката е моя страст, още откакто бях много малка. Аз съм завършила балетната школа на Виолета Радева, още оттогава музиката е в кръвта ми. В момента съм малко от другата страна на музикалната бариера – от авторска гледна точка, изпълнителска по-точно. Радвам се, че мога да записвам музика по този професионален начин и че се оказа, че рапът е нещо, което го мога и нещо с което се чувствам съвсем спокойна.

Парчето ни с Ники Манолов „Как го правиш“ е в класацията на БНР за последните две седмици и тази седмица все още е номер едно. За мен това е сбъдната мечта.

 

Кога го пуснахте?

Пуснахме го на 12 март. Много добре се възприема песента.

 

Доколко професионално възнамеряваш да се занимаваш с музика?

Аз започнах да се занимавам с това горе-долу на шега, по скоро за удоволствие, но сега, като виждам какъв огромен интерес има, мисля, че ще го парвя, докато има търсене. Щом хората харесват едно нещо, защо да го спирам?

 

Каза ми нещо за хотел, в който работиш – ето това изобщо не го знаех за теб …

Моята първа магистратура е по специалността Икономика на туризма в УНСС. Записах тази специалност, защото моето семейство има имот на морето още от 1995 г. и това е семейният ни бизнес. Аз трябваше да стана част от семейния екип, нама как. Така че то си върви – партнираме си с майка ми и сестра ми, помагаме си една на друга. Това е и бизнесът, който основно ми помага да се финансирам през останалата част от година, извън летния сезон.

 

Съвсем ли се отказа от моделството вече?

Гери Дончева - принцеса на пълен работен ден

Не. Не мисля, че човек може да се откаже ей така от нещо, което му е доставяло удоволствие. Моделството за мен продължава, въпреки че аз много внимателно селектирам ревютата и фотосесиите в които участвам. Включвам се в проекти на дизайнери, които познавам лично и харесвам работата им. Другият вариант е да е нещо изключително престижно, ако става дума за някой, когото не познавам и мисля че това ще продължи, докато се чувствам добре в тази сфера.

Миналата седмица беше Златната игла – най-грандиозният български моден форум. Имах възможността да участвам и представях дрехи в 7 дефилета, другите модели правеха по четири най-много. Всички дизайнери ме дърпаха за ревютата си и това е много кофти, защото, като се познаваш с всеки дизайнер и те много настояват. Скоро участвах и в ревюто на Жени Живкова. И така…

Кой ти е любимия дизайнер?

Български ли? Нямам. Не мога да кажа със сигурност, че някой дизайнер ми е любим, защото всеки един от онези, които познавам и съм имала възможността да работя с тях през годините, е страхотен творец и си има своите силни и слаби периоди.  Не бих се ангажирала само с едно име, защото това означава да омаловажа труда им. Имаме много талантливи дизайнери и всички са на периоди. Както не мога да кажа и за световна марка, че имам любима, защото и за тях важи същото – имат силни и слаби сезони. Всичко може би е въпрос на вдъхновение и усещане.

 

Ти самата как предпочиташ да се обличаш?

Много зависи къде отивам. Ако просто излизам от вкъщи, винаги съм облечена удобно и неангажиращо - в спортен екип или дънки. Ако ходя на изява, се доверявам на дизайнер.

 

Кое е най-важното за една жена, за да изглежда добре?

Когато се чувстваш добре отвътре, то си личи и отвън – тогава изглеждаш най-добре. Независимо дали си се наспала, наконтена, гримирана… Вътрешното ти състояние влияе най-вече на цялостното ти излъчване, а всъщност хората това виждат.

 

И все пак, имаш ли малък козметичен трик? Нещо, без което не излизаш от вкъщи?

Крем. Винаги си слагам крем на лицето. Иначе нямам някакви трикове. А! И пия много вода. Това е важно.   

 

Как се поддържаш? Пазиш ли диета, спортуваш ли?

Гери Дончева - принцеса на пълен работен ден

Спортувам, танцувам, напоследък не ходя много на фитнес, но пък правя упражнения вкъщи или се разхождам много часове в парка. Танцувам с децата в LIPA, следя тяхната хореография. Забелязала съм също така, че уроците ми по солфеж и при вокалния педагог по някакъв начин ме карат да отслабвам, което, не знам, може би заради това, че много се съсредоточавам и внимавам или затова, че много се старая, но винаги след урок съм като

след 3-часов крос във фитнеса или нещо такова.

 

Има ли място за половинка в живота ти в момента?

Остава ми някакво време за личен живот , но точно за половинка не може да се говори.

Не се стремиш към това в момента, така ли да разбирам?

Не. Всичко е наред, чувствам се добре, имам някакъв личен живот, но какво ще излезе то времето ще си покаже. Няма да пришпорвам нещата.

 

Как се справяш с клюките по свой адрес? Стресират ли те?

Това започна отдавна, от мига, в който станах малко по популярна. Винаги се пишат някакви неща, свикнала съм вече и напоследък вече не ми парви впечатление. Изливат се хиляди клюки, негативизми, но аз просто не давам ухо на тези неща, гледам си мойта работа да върви, пък който каквото иска да говори – да говори. Аз си знам как е.

 

Какво планираш в най-близко бъдеще?

Ще направя една страхотна премиера на детската книга и всички ще чуят за нея. Ще бъде нещо грандиозно. Все пак, това е проект, който се разгърна в няколко плана, не е само книгата. Както ти казах, има и песен, ще има и постановка с деца, новото поколение гимнастички ще се включат и ще направят съчетание на музиката към книгата… Изобщо – мащабен проект (усмихва се). Подготвям и нова песен за поп-сцената, тя също ще има премиера, но след книгата.

 

Разкажи ми нещо за парчето.

Румънеца и Енчев ще са продуценти, но работя с друг екип от гледна точка на композитор, аранжимент, мастеринг. Предпочитам обаче да не говоря за това сега, предпочитам да остане забулено в тайна до последния момент. Ще бъде изненадващо  и всички ще си кажат „Уау! Това как стана?“.

 

 

Сред толкова много ангажименти успяваш ли да се наспиш? Сънят май беше важен за красотата…

(Смее се) Да, бюти слийп. Всъщност напоследък не ми остава много време да се наспя, но съм планирала двуседмичен отпуск, за да пътешествам, така че се надявам да отпочина. Пък и от сън спомени няма. Важното е да даваш 100 % в това, което се занимаваш; трябва да си на максимума, за да се получават нещата.


Виж ощеНово в Cosmo