Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Доктор Секси - Матю Фокс

от Росица Иванова
 

Оценка: (0/5)

 

undefined
Как виждаш живота си след завършването на снимките на „Lost“?
Ами това, което твърдо съм  решил е повече да не снимам за телевизията. Последните шест години работя почти без почивка. Снимането на сериали е такъв тип работа. Проблемът е, че човек почти не разполага със себе си и времето за семейството му. Предпочитам да снимам филм в продължение на три месеца без почивка и после да мога да си взема шест месеца отпуск и да го прекарам изцяло с хората, които обичам. Иска ми се да имам по-голяма лична свобода и да правя през по-голямата част от живота си това, което обичам. И най-вече да давам нужното внимание на децата и съпругата ми. От години си мечтаем с родителите и брат ми да живеем близо едни до други и да прекарваме свободното  си време заедно. Вече нямам търпение да си тръгна завинаги от Хаваите и да отида да живея пак в Щатите.  Хаваите са приказно място и бяха дълги години наш дом, но е време да ги напуснем. Аз съм роден и отгледан в ферма, намираща се в планинска местност, има и четири сезона, които ми липсват ужасно.

В сериала играете почти нон стоп голф. Това само по сценарии ли е или и в реалния  живот си почитател на този вид спорт?
О, не! Играл съм няколко пъти с приятели и знам, че много хора са луди по този спорт, но не мисля, че е за мен. Не си се представям шест часа да седя на едно поле и да търкалям топка...Моето хоби е пилотирането. Обожавам да летя. Макар че, вече статистиката сочи, че пътуването със самолет става, почти толкова опасно, колкото и да караш по магистрала. Но това в никакъв случай не би ме отказало от летенето.

В „Изгубени“ си повечето време с брада. Интересно ми е дали е истинска?
О, не аз ненавиждам да ходя с брада...А и изкуствената брада не е най-приятното нещо. Много неприятно е  да се разхождаш цял ден с лепило по лицето си. Отдавна не ми се беше случвало да играя такава роля  и бях забравил колко е некомфортно това.

Ти предполагам знаеш какъв е финалния кадър на „Изгубени“, нали?
О, да разбира се, че знам. Но си мисля, че едва ли някой от феновете иска да го знае предварително. Това е все едно да четеш супер интересна книга и някои на средата да ти разкаже последната страница. Няма да ти стане добре, нали? Макар че, се случва и фенове и  журналисти да ме питат точно това, но аз не отговарям. Честно казано има разни подробности от сценария, които и аз не знам и ги научавам на поредния снимачен ден.

Ролята на Джак беше ли трудна за теб и имате ли нещо общо в характерите?
Моята работа е да се идентифицирам на 100% с героя си. Мисля, че се справям добре...не бих казал, че е трудно, по- скоро е странно усещане. Аз например никога не бих реагирал в повечето ситуации, както реагира Джак. Това не значи, че не харесвам героя си, просто ние сме много различни хора.

Джак Шепърд е положителен герой. Но в личния си живот едва ли успяваш винаги да си добър.
Моят герой не е положителен през цялото време. Все пак в четвърти сезон беше пристрастен наркоман, после беше и алкохолик, опита да се самоубие... Все качества присъщи на  доста хора. Така че, и аз в личния си живот не винаги мога да бъда от отбора на добрите. Но се старая. Макар че, се усещам по-някой път колко строг съм с децата си.

Мислил ли си  да смениш сегашната си професия с нещо друго?
Ами аз всъщност съм  дипломиран магистър по икономика-сектор финанси. Но не бих работил като такъв или каквото и да било друго. Харесвам професията си и съм работил наистина усърдно, за да стигна до тук. Разбира се, вярвам, че и съдбата има пръст в това...Минават ми идеи след време  да стана продуцент и да оставя актьорството на заден план. Но всичко, което бих правил и за напред ще е в този бизнес, в който съм и сега.

undefined
Какво ще ти липсва най-много, когато шоуто приключи?
Най-много ще  ми липсват хората, с които съм работил. Те бяха  част от моето семейство през  последните шест години. За мен приятелствата са ключова част от живота ми и наистина държа на близките си хора. Светът и човешките взаимоотношения се промениха изключително много през последните години и като че ли, не в добра посока. Нужно е човек да има верни приятели. Именно това ще ми липсва като приключим снимките на Хаваите. Част от новите ми познанства са тук и част от тези хора едва ли ще ги видя пак. Надявам се с Еванджелин Лили (в ролята на Кейт; „Изгубени“)  да си останем не само колеги, но и добри приятели. В този сериал преживяхме доста неща заедно, а  и аз наистина я харесвам много.

Ти си за първи път в Унгария по покана на телевизия АXN. Харесва ли ти тук?
Първото, което забелязах са красивите унгарки. Мисля, че европейските имат нещо, което липсва на другите жени по света..и аз не знам какво точно. Може би нещо в излъчването. Моята съпруга е италианка. Иска ми се  да имам повече време да разгледам Унгария и по специално Будапеща. Но това ще го направя следващият път. Може би ще взема и жена ми и децата. Сигурен съм, че ще им  хареса. За съжаление, когато пътувам по работа по-голямта част от времето прекарвам в хотели или в самолети. В този ред на мисли...докато прекосявахме Унгария със самолета имаше прекрасни гледки от красиви зелени местности и планини. Аз съм израсъл в ферма и наистина това ми напомня за детството ми и ме прави щастлив.

(цялото интервю с Матю Фокс може да прочетете само на  страниците на августовския брой на сп. COSMOPОLITAN. )

Специални благодарности на телевизия AXN BULGARIA, които направиха възможно това интервю да се случи. 


Ново в Cosmo