Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Дивна - влюбена в музиката!

Василена Йорданова/ Cosmo team
 

Оценка: (0/5)

 

 

"Когато преследвам мечтите си, нищо не може да ме спре!"

Дивна трудно взима решения и сериозно обмисля своите стъпки, но когато става въпрос за  нов музикален проект се хвърля веднага в неизвестното и разчита на момента.

Дивна - влюбена в музиката!

Може и да е  прекалено млада според някои, но пък е здраво стъпила на земята. Тя не иска специално отношение от околните, само защото вече е познато лице.

Специално за Cosmopolitan.bg, Дивна сподели най-новите събития около нея, както и няколко пикантни подробности за музикалната си кариера и личния си живот.

 

 

Кожа и принт с H&M

Виж подробности за H&M визията на Дивна тук!!!

 

Дивна - влюбена в музиката!

Скоро приключи турнето „Coca-cola happy energy tour” с какви впечатления остана от него?

Ами, беше много готино. Тази година беше доста по-обширно като програма на концертите, имаше доста повече артисти. Беше много весело, отново като миналата година.

Счупи ни се рейса (смее се) - по пътя за Варна от Русе и се забавихме доста. Общо взето беше много екстремен ден и в последния момент отидохме на сцената – дори не успяхме да се приберем до хотела. Но беше много запомнящ се момент и един ден дай боже на внуците си да го разказвам (смее се). Беше много позитивно.Сядахме почти винаги в заведението „Happy”, защото ни беше много близо до хотела – като допълнение на заглавието на турнето. Общо взето, в София беше най-голямо напрежението заради това, че ще ни снимат и защото Conar Maynard  ще бъде там, но беше много, много готино. Много вдъхновяващо беше за мен. Изобщо цялата идея да бъда на една сцена с толкова много български артисти е изключителна възможност и чест за мен. Много благодаря на екипа на Coca Cola, че ме искаха в своя екип от артисти. Само с хубави впечатления съм.

 

Кой беше най-готиния ти момент от него?

Дивна - влюбена в музиката!

Може би, когато в София ни бяха направили сцената отпред така , че имахме няколко кръгчета, до които стигахме чрез един коридор и отстрани публиката беше между нас.

Когато минаваш по този коридор, хората са толкова близо до теб, че те бутат буквално. Беше много яко. Чувствах се като на турне на Бионсе, само че аз бях Бионсе (смее се). Беше изключително як момент и със сигурност ще го помня, защото беше първото такова преживяване на сцена и самия контакт с публиката е съвсем по-различен и ги усещаш много по-близки. Така много повече можеш да им предадеш своята емоция.

 

Поздравления за песента „Слънчеви дни“. Как се случи всичко и защо точно с Били?

Благодаря. Ами много бързо се случиха нещата. Аз точно в този момент подписвах с  Влади Ампов. Всъщност аз отидох при него с искането той да ми напише парче.

Но той  ми предложи в последствие да подпиша с „Monte” .Но в крайна сметка реших, че може би ще ми се случат само хубави неща, ако предприема тази стъпка и още дори не бяхме подписали, когато той ми се обади и каза: „Били в момента ще прави едно парче и му трябва вокал за припева, искаш ли да го чуеш?“ Аз го чух и много ми хареса. Демото  беше доста по-различно, но още тогава се усещаше много позитивност в  самото парче, много по-музикантски звучеше. А това е музика, която харесвам и ми е на сърцето.   Много се зарадвах, че ми предлагат да участвам в това нещо, защото отдавна исках да ме видят хората в по-различна светлина. Не искам да ме свързват само с  парчетата: „Ти не можеш да ме спреш“ и „Аз съм керосин“.  И процесът на записване беше много лек.  Докато снимахме видеото също беше много забавно и готино. Беше смешно, когато Били трябваше да гребе в лодката. Беше много хубаво, въобще цялата идея на кампанията е изключително позитивна и много важна. Надявам се, всички ние, които участваме да успеем да помогнем  на идеята младите хора да започнат да мислят наистина „зелено“. Именно ние сме хората, които можем да повлияем на младото поколение, защото те са нашата аудитория. Те са хората, които ни подкрепят и ни харесват и това е един страхотен начин да предадеш едно послание  чрез музиката.

 

Да се върнем на първата ти песен „Ти не можеш да ме спреш“. От скоро пък си културен посланик на град Русе с мотото „Свободен дух означава да преследваш мечтите си докрай и да не позволяваш на нищо да те спира" Това означава ли, че когато си наумиш нещо няма какво да те спре?

Дивна - влюбена в музиката!

Честно казано аз съм човек, който доста обмисля нещата. Изобщо не съм спонтанна. От време на време имам своите колебания естествено и в някои моменти съм на крачка дори да се откажа.

Защото в един момент, когато се опитам самостоятелно да взема решения за себе си и за кариерата си, осъзнавам, че още не съм готова да го направя. А когато получа подкрепата от родителите си вече мисля по друг начин и съм доста по-уверена в себе си. Но иначе съм голям инат. И особено за музиката наистина нищо не може да ме спре да я обичам и да дам всичко от себе си за нея.

 

Родителите ти ли са твоята опора?

Да, абсолютно.

Много съм щастлива, че имам такива родители, защото има изпълнители, които от самото начало са тръгнали съвсем сами и не са имали подкрепа от родителите, която аз имам. И ако не бяха те, мисля ,че нямаше да успея да стигна до тук.

 

Каза, че си инат, пречи ли ти това в отношенията ти с другите?

Понякога да, особено в отношенията с родителите ми.  Защото аз съм Телец, а по китайския хороскоп съм и бивол и съм съвсем рогато. Когато си наумя нещо, започвам да споря.

Дори понякога не се замислям дали съм права или не, но споря, защото трябва винаги аз да съм права. Обаче, ако човека, с когото водя спор извади неоспорим аргумент, тогава вече започвам да се замислям. Започвам да извъртам нещата така, сякаш аз не съм казала това, а съм имала нещо друго предвид.

 

Училището започна, как съчетаваш ученето с музикалните ангажименти?

Програмата ми за тази година ще е много натоварена, ще имам много специални предмети (музикални) и ще ми е по-трудничко да се справям.

Но както казах, аз съм инат и успявам винаги да се справя с всичко, с което съм се нагърбила. Надявам се, да  продължавам да успявам да съчетавам нещата.

 

Как влияе известността ти върху отношенията ти със съучениците и учителите ти?

Честно казано известността не влияе особено,защото аз съм в Националното училище по изкуствата от 5-ти клас.

А точно преди това бях в „Пей с мен“ заедно с Миро, така че вече бях добила някаква популярност и всички още от тогава бяха свикнали с това, че хората ме познават и отсъствам често заради ангажименти. Учителите ми не се държат по-различно с мен и нямам никакви привилегии.. Има много ученици освен мен, които се развиват много добре в музиката и се готвят постоянно за конкурси, за участия, затова не мисля, че учителите се държат по-различно, отколкото с останалите, което за мен е много добре. Не искам по никакъв начин да се възползвам от името си и да се опитвам да минавам „тънката“ заради това, че съм Дивна.

 

Остава ли ти време и за забавление?

Дивна - влюбена в музиката!

Ооо, да, разбира се.

Има ли желание, има и начин. Винаги ще намериш време, стига да го искаш.

 

С кой предпочиташ да излизаш – с връстниците ти или пък с някои от популярните  изпълнители?

Ами, зависи в какво настроение съм. Понякога, ако ми е много, много весело и искам да се забавлявам, излизам с приятелите ми, които са на моята възраст.

А ако съм в настроение за така по-философски разговори, на по-друго ниво, тогава ми е изключително приятно да разговарям с хора, доста по-големи от мен. Точно защото се чувствам по-пораснала за възрастта си и не ми е проблем да общувам с по-възрастни хора. Дори се обогатявам, когато говоря с такъв тип хора. Придобивам доста голяма обща култура и ми е изключително интересно.

 

Колко време можеш да издържиш без телефон?

Дивна - влюбена в музиката!

Без телефон? Няма шанс. (смее се) Родителите ми доста често ми се карат, защото като всеки тийнейджър телефонът постоянно ми е в ръцете.

Това не е много хубаво, но ми е доста по-лесно да общувам с хората така – ако ми трябва нещо спешно, да напиша sms или пък за чатове, facebook  и тн. Телефонът е едно от нещата, без които не мога наистина. Признавам си го, малко съм маниачка, но няма как. Мисля че, всеки на моята възраст също е!

 

С кой се чуваш най-често по телефона?

С майка ми. Особено когато пътувам, постоянно й се обаждам да и кажа какво, къде, как постоянно се случва. И с приятеля ми.

Да, аз си имам приятел. Аз по принцип не съм от типа момичета, които се опитват да ги забележат момчетата, напротив. Аз излизам в мъжка компания, ходя с момчета да играя баскетбол и в никакъв случай не съм от този тип момичета, които се предлагат един вид на момчетата. Но с него се познаваме от доста отдавна. Той преди всичко ми е най-добър приятел след това се случиха другите неща.

 

Каза, че не излизаш без телефон, какво друго обикновено носиш в чантата ти?

Общо взето излизам с телефон, портмоне, ключове и личната карта.

Тя също задължително е в портмонето. Но това са най-основните неща, без които не излизам.

 

Любимият ти аксесоар е?

Дивна - влюбена в музиката!

Не знам, най-вероятно нещо, което да ми виси на врата. Например това сърчице си го купих заедно с родителите ми в Банско, защото бяхме там преди няколко седмици.

И го видях съвсем случайно в едно магазинче. Беше заедно с много, много други от този тип, но това беше единствено. Много ми хареса и от тогава не съм го сваляла. Обичам да нося неща, които имат стойност за мен. Не се окичвам много с аксесоари като цяло. Обеци почти не слагам, нищо че имам дупки на ушите още от бебе, пръстени също. Може би, защото от малка свиря на пиано. Дори лак не слагам и маникюр не съм си пускала никога. В ежедневието почти не слагам аксесоари, освен ако не е за сцената.

 

Коя е най-любимата ти дреха?

Дивна - влюбена в музиката!

Имам си няколко, които са ми много любими и постоянно ги обличам.

Например дънковата ми риза – или само по нея или пък като връхна дреха. Кецовете ми са неотлъчно на мен, аз дори през лятото съм постоянно с кецове. Сандали не съм обувала почти това лято. Общо взето нося дънки и късо панталонки. Обличам се да ми е удобно. Рокли обличам в изключително редки случаи, поли също.

 

Кой се грижи за стайлинга ти?

Общо взето аз, но откакто вече съм в „Monte”  те си имат стилист, който също се грижи за облеклото ми, но много се радвам, че той освен  на своя нюх разчита и на мен.

Защото в крайна сметка, аз най-добре се усещам и знам най-добре кое ще ми стои и на фигурата и като цяло. Но двамата с него много добре се сработваме. По време на турнето  избирахме заедно тоалетите си,  допълваме се и почти нямаме разминавания, което е много готино и аз много го харесвам.

 

И последно какво да очакваме от теб в скоро време?

Дивна - влюбена в музиката!

При мен, честно казано, нещата в музикалната ми кариера се случват доста спонтанно.

Парчетата не ги мисля много, много в дългосрочен план. Ако излезе нещо, веднага го записвам и веднага се случва. От сега нямам кой знае какви планове. С Влади сега работим по нещо ново и  готино и се надявам да стане много скоро, защото нямам никакво търпение.


Виж ощеНово в Cosmo