Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Бохемска Рапсодия с Лилия Маравиля

 

Оценка: (1/5)

 
 

Тя е от онези харизматични дами, които те пленяват на минутата. Очарова със сексапил, а той се смесва с интелигентността й за да прикове вниманието ни завинаги. 

Бохемска Рапсодия с Лилия Маравиля

Тя е Лилия Маравиля в един уникален проект на Harper's Bazaar.

Бохемска Рапсодия с Лилия Маравиля

От Евгения Александрова

Фотограф: Ивайло Станев за Creative Hall

Редактор мода: Константин Стойнов

Коса: Ники Тонев за Hair Box

Грим: Марина Младенова за Max Factor

Harper's Bazaar: Театър, кино, телевизия. Част си и от трите. Кое е най-близо до сърцето и кое се играе най-трудно?

Лилия Маравиля: Много обичам работата си. Затова сърцето ми е навсякъде, където участвам. Не мисля, че има лесна работа. В театъра е трудно, защото всичко се случва сега и единствено в рамките на едно представление. Процесът е дълъг и изпълнен с много въпроси, на които се търсят отговори. Нямаш право на грешка, на втори опит. Имаш партньори, които очакват от теб отдаване на 100%. Имаш и публика, която е дошла специално за това представление и е взискателна, защото иска да го хареса. В киното е различно. Там се изискват други средства, други умения. В телевизионните сериали пък е съвсем друго. Там е необходима желязна концентрация, защото се снима с невероятно темпо. Но всяка една работа от тези изисква талант, ум и сърце. И най-важното, прави се за публиката! Тя трябва да е доволна, развълнувана, щастлива.

►►► Майли Сайръс без цензура пред Harper's Bazaar

HB: На коя роля се зарадва най-много, когато разбра, че именно ти си избрана за нея?

Л.М.: За всички роли съм се радвала. Това е един от най-приятните моменти - да разбереш, че ти си избран пред много други професионалисти, че режисьорът дава доверието си на теб. Но всъщност истинската работа започва след това.

HB: Ти си зодия Козирог. А те са големи перфекционисти. Кога разбираш, че си готова да изиграеш дадена роля?

Бохемска Рапсодия с Лилия Маравиля

Л.М.: Няма какво да разбираш. Получаваш ролята, репетираш, имаш определен период за подготовка и когато удари часът, излизаш на сцената или заставаш пред камерата и... показваш какво можеш и каква работа си свършил с текста, с характера на героя, със себе си.

HB: На каква роля не би устояла?

Л.М.: На такава, която да ме провокира, да е различна от моя характер, да ме преобърне, да ми е трудно...

HB: Когато гледаш филм с твое участие, какво си мислиш, какво изпитваш?

Л.М.: Аз не обичам да се гледам, но го правя, защото е важно да се видя отстрани. Така откриваш някои неща, които впоследствие можеш да коригираш, учиш се в движение и непрекъснато. Най-щастлива съм, когато се чувствам като човек, който разглежда снимки и се харесва на повечето от тях.

HB: Обсъждаш ли ролите си със съпругът ти, с дъщеря ти? Вслушваш ли се в техните съвети?

Л.М.: Случвало се е. Понякога имам нужда да чуя мислите си на глас. Но работата на актьора е основно сам със себе си. Важно е какво ти казва режисьорът, защото трябва да работите в една посока, да градите нещо заедно, да сте щастливи от крайния резултат.

Бохемска Рапсодия с Лилия Маравиля

HB: Как гледа съпругът ти на актьорската ти кариера. Не се ли дразни от пътуванията ти, постановките вечер, периодите на отсъствие от дома?

Л.М.: Той много добре знае с кого живее и каква е работата ми. Гордее се с мен, с успехите ми и знае каква цена плащам за това. Щастлив е, когато работя, защото ми казва, че само така съм спокойна, усмихната и организирана.

►►► Без какво не може есенно-зимният ти гардероб според Harper's Bazaar

HB: Над какво работиш в момента?

Л.М.: В момента играя представленията, в които участвам. Заета съм почти всяка вечер, играя в три театъра, пътувам и извън София. Скоро ще започна нови репетиции в театъра, имам предложение за кино и проекти, за които е рано да се говори.

HB: Кой актьор или актриса те вдъхновява?

Л.М.: Всички добри актьори ме вдъхновяват. Имам много любимци, но Мерил Стрийп е разбирането ми за добра актьорска игра. Тя е брилянтна, истинско вдъхновение!

Бохемска Рапсодия с Лилия Маравиля

HB: Кога разбра, че си известна?

Л.М.: Когато жената, която ми отчита водомерите от ВИК, ми поиска „автограф“ вместо подпис в графата. Аз бях по пижама, току-що станала от леглото, с невъобразима прическа...

HB: Някой предсказа ли ти, че ще станеш известна?

Л.М.: Не. Никога не ме е интересувало да бъда известна. Аз и сега не приемам това определение за мен. По-скоро съм разпознаваема за хора, които харесват моята работа.

Бохемска Рапсодия с Лилия Маравиля

HB: В какво се превръщат мечтите?

Л.М.: В пътища, по които да вървиш. Понякога изпълнени с препятствия, понякога кални, понякога слънчеви, но в края им те чакат усмивки и аромат на щастие...

HB: Последното нещо, което рискува?

Л.М.: Да бъда оптимист. Ама аз това го рискувам ежедневно.

HB: Какъв е животът ти извън сцената и екрана?

Л.М.: Домакинстване, приготвяне на здравословно меню, филми, компютърни игри, смях и разговори с любими хора.

Бохемска Рапсодия с Лилия Маравиля

HB: Какъв е ключът към прекрасната ти визия?

Л.М.: Внимавам какво ям, спортувам, усмихвам се и не тая лоши мисли у себе си.

HB: Имаш ли ритуал, без който не започнеш деня си?

Л.М.: Чаша топла вода с две капки лимон. Не, че няма да започне денят и без това, но...

HB: Какво не си успяла все още да постигнеш в живота?

Л.М.: Надявам се много неща. Животът е един дълъг урок.

HB: Кои са най-големите слабости и успехи на Лилия Маравиля?

Л.М.: Слабостите ми са, че съм лесно ранима и много чувствителна. Най-големите успехи, че успявам да прикривам слабостите си и много често ги използвам като оръжие.

Проектът е публикуван в брой януари/февруари 2017 на списание Harper's Bazaar България


Виж ощеНово в Cosmo