Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

№9 - книга за любовта, която променя всичко

Лора Тодорова
 

Оценка: (0/5)

Нора Пенчева
Нора Пенчева

Искаш ли да прочетеш интересна българска книга на един дъх? №9 е точно такава.

Авторът Нора Пенчева може дълго да разказва за йога, медитация и мантри, но точно тук избира да разкаже история, която напомня за Красавицата и Звяра. Той е звезда, а тя е точно обратното и няма намерение да прави компромиси, докато един ден…или една нощ…Оставяме те да прочетеш книгата, а от Cosmo е интервюто с Нора.

В книгата главният герой е футболист, а в момента този спорт не е от най-атрактивните у нас, защо го избра? Можеше да е тенисист?

Футболът не е само спорт, той е културно явление и въвлича хора от всякаква възраст, социален статус, материално положение. Създава звезди, които блестят и извън терена. Футболистите са обсъждани от всички, личният им живот е не по-малко любопитен от изявите им на терена. В книгата се засяга темата за начина, по който нещо, което е „модерно“ влияе на вкусовете на младите, определя техните ценности и начина им на живот.

Знаеш ли кой сега е номер 9 в националния?

Корицата на №9.
Корицата на №9.

В книгата номер 9 има по-скоро символично значение. В нумерологията деветката е знак за край. Моят №9, Ангел Павлов е млад мъж с много тежко детство, сложни отношения с майка си и никаква емоционална близост с друго живо същество.

Имат ли си прототип героите?

Книгата е реалистична, точно защото всичко вътре може би се е случило или може би точно в момента се случва. Може би има момиче като Ева, което страда, защото връстниците ѝ не я приемат, защото има физически недъг? Може би има момче като Ангел, който няма баща, а майка му го малтретира?

Нямаше ли как да е малко-по дълга книгата?

Книгата не е никак къса, просто се чете бързо. Това е напълно търсен ефект. Исках книгата да е четлива, с много диалози. Да я съпреживееш, да мине през теб като филм. Моята книга е филм между две корици.

С кого първо сподели историята?

Със себе си. Педи много години на улицата видях моята Ева. Усетих огромна симпатия, любов и желание да напиша книга за нея. №9 е първо книга за Ева и после за всичко останало.

Съзнателно ли всички изречения са прости, ясни и категорични?

О, да! Всички важни неща, в живота са прости и ясни. Ще дам пример и от книгата, когато Ангел се обръща към Ева с едно съвсем просто изречение:„Искаш ли да ми бъдеш сърце?“

Какво ти се иска сега да добавиш към книгата?

Едно послание. Посланието ми е по-скоро извън книгата. Към нас самите.Да не бъдем толкова критични, да не съдим хората, да се опитваме да прощаваме, да вярваме в любовта. Аз съм голям мечтател и вярвам в чудеса. Нека да повярваме, че може да ни се случи чудо!

Познаваш ли такива двойки, абсолютно противоположни на пръв поглед, но идеални един за друг?

Ние много трудно познаваме дори себе си. Изтъкани сме от противоречения, от крайности, лутаме се между това, което желаем и това, което нямаме. А всъщност притежаваме най-ценното: способността да обичаме. Не вярвам, че не съществува невъзможна любов, вярвам, че ако двама души се обичат, всичко е възможно!

Ти си специалист по йога и медитация, не ти ли искаше да вмъкнеш някоя мантра или упражнение в сюжета?

Мантрата е нещо свещено, нещо красиво, светло, пълно с положителен заряд, което ще ти помогне да достигнеш до осъзнаване и духовно просветление. В моята книга се съдържа най-светлата мантра, а именно мантрата на любовта.


Виж ощеНово в Cosmo