Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Любопитни и забавни факти за Хелоуин

 

Оценка: (0/5)

 
 

Някои факти за Хелоуин наистина ще те изненадат!

Любопитни и забавни факти за Хелоуин

1. Хелоуин е вторият най-печеливш от икономическа гледна точка празник след Коледа.

2. Хиляди души по Земята страдат от Самхаинофобия – ирационален страх от Хелоуин.

3. В Америка, всяка година се купуват 2 400 000 килограма лакомства за празника.

20 ретро Хелоуин костюма, които наистина ще те изплашат

4. В Холивуд има глоба от 1000 долара, ако използваш спрей с изкуствени сополи на Хелоуин.

5. Според легендата, ако на Хелоуин видиш паяк, то това всъщност е духът на любимия/ любимата, който те пази.

6. Родното място на Хелоуин е Ирландия. Празникът, който е келтски, е пренесен в САЩ от ирландските заселници, малко след откриването на континента. Келтите наричали празника Самхайн и го чествали по време на жътва.

►►►ВИЖ ТУК: 3 лесни Хелоуин маски с грим - стъпка по стъпка!

7. Хелоуин може да ти докара диария. Сериозно. Прекомерната консумация на фруктоза и сорбитол причиняват разтройство.

8. Козунакът е бил традиционна храна и на Хелоуин. Едно време той се е изпозлвал и в различни игри за предсказване на бъдещето.

"Пакост или лакомство?"
"Пакост или лакомство?"

9. Костюмът ти на призрак няма да бъде автентичен, ако не се изакаш в него. Сериозно. Смята се, че призраците на покойниците имат същата форма като образа им приживе, само дето по тях личат ефектите от неволната дефекация.

10. В Латинска Америка и Испания началото на ноември е известно като Los Dias de los Muertos - Ден на мъртвите. 31 октомври е Ден на мъртвите деца, а 1 ноември е Ден на възрастните. Хората вярват, че през тези дни починалите се връщат у дома, затова във всеки дом има олтар с храна, вода и кърпа. В последния ден на празника мексиканците пият на гробището текила, а група музиканти свири в чест на починалите.

Страхотни Хелоуин костюми за двойки

11. Тиквеният фенер се нарича Светещият Джак (Jack-o’-Lantern), и е кръстен на ирландски пияница, който бил грешник, и не можел да отиде в Рая. Заради сделка с дявола, обаче, не можел да отиде и в ада, и затова обикалял с въглен в издълбана ряпа по света, в очакване на Страшния Съд. Когато празникът се пренесъл в Америка, ряпата била заменена от тиква.

12. Вярвало се е, че границата между живите и мъртвите се размива на Хелоуин!

►►►ВИЖ ТУК: Хелоуин рецепти: "Нахилената тиква"!

13. Питала ли си се защо са толкова разпространени конусовидните шапки, просторни наметала, и метли. Причината за това е, че на Хелоуин се смята, че вещиците могат да се движат безпрепятствено навсякъде, тъй като тази нощ е изцяло във властта на тъмните сили. 

14. Хари Худини е един от най-известните и загадъчни магьосници, който е починал в нощта на Хелоуин през 1926 г. от апендицит. 

15. Чудиш се защо оранжевото и черното са традиционни цветове на Хелоуин? Оранжевото е символ на реколтата, а черното на смъртта на лятото.


Виж ощеНово в Cosmo