Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Цветни контактни лещи за Хелоуин - за и против

 

Оценка: (0/5)

 
 

Цветните контактни лещи, които ти дават възможност да се промениш до неузнаваемост са последният детайл към всяка маскировка за Хелоуин.

Цветни контактни лещи за Хелоуин - за и против

Въпреки това, експертите предупреждават, че интересните аксесоари крият опасности за зрението. 

Най-предизвикателните цветни контактни лещи за Хелоуин

От Колежа на оптометристите предупреждават, че подходящите за празника лещи, завършек към костюма ти на вампир или зомби, не се поставят от квалифицирани специалисти, които могат да преценят най-добре дали са подходящи за окото на даден човек.

Тъй като те не са проверени за индивидуалните ти особености, лещите могат да одраскат ретината и предизвикат инфекция, особено ако не се съхраняват в определения за целта разтвор.

►►► 8 правила за носене на цветни контактни лещи

„Повечето хора смятат, че няма нужда да се грижат за цветните лещи така, както за диоптричните, защото първите не са изписват с рецепта - обяснява Даниел Хардиман-Макарти, клиничен консултант на Колежа на оптометристите. - От изключителна важност за здравето на окото е лещите да се поставят и свалят в безопасна обстановка, както и да се поддържа стерилността им. Всеки трябва да се консултира с оптометрист за целта“.

От Колежа съветват още всички парти маниаци да не почистват лещите си с течаща вода, нито да ги взимат или дават назаем, тъй като всяко от тези действия може да доведе до инфекции. Шофирането с лещи със замъглена повърхност е абсолютно нежелателно, тъй като те значително развалят зрението.

20 най-добри Instagram грим вдъхновения за Хелоуин

Предупреждението за инфекциите не е напразно и инцидентът с Джес Уилби, блогърка от Манчестър, го потвърждава. Тя е пострадала от ужасяваща реакция след носенето на чифт лещи в емералдово зелено през 2015 г. Джес купува лещите на цена под 20 паунда като част от костюма й на горгона Медуза и макар да се е грижила прилежно за тях, очите й пак са се възпалили.

►►► Любопитни и забавни факти за Хелоуин

„Само след три часа очите ми започнаха да горят – пише Джес в блога си. - Главата ме заболя, сякаш имах мигрена, изгубих ориентация, а очите ми станаха зачервени и подути. Веднага се прибрах вкъщи с помощта на приятели и махнах лещите“. След като споделя историята си, младата блогърка получава коментари от още много хора, преживели подобни симптоми.

Така че, ако все още желаеш да придадеш на Хелоуин костюма си страховития елемент на странно изглеждащите контактни лещи, стреми се да спазваш съветите на Колежа на оптометристите и внимавай какво си купуваш!


Виж ощеНово в Cosmo