Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

8 правила за носене на цветни контактни лещи

 

Оценка: (0/5)

 
 

Безопасно ли е да се превърнеш в синеока сирена или жената-котка за Хелоуин? На тези и други въпроси, свързани с носенето на цветни контактни лещи, отговаряме сега.

8 правила за носене на цветни контактни лещи

1. Като цяло, цветните контактни лещи са същите като нормалните.

Няма нищо по-различно в тях, освен че са цветни. Те са създадени през 1981 година и са напълно непрозрачни, с 2-слойно или 3-слойно оцветяване. Така че, ако по принцип носиш лещи и си свикнала с тях, няма да имаш проблем с цветните. Освен това, двата вида лещи имат еднакъв срок на годност.

„Ужасяващ“ Хелоуин грим за напреднали

2. Цветните може да са ти малко по-неудобни.

Те са съвсем малко по-дебели от обикновените и може да ти се наложи да свикнеш с начина, по които ги усещаш върху окото си. Хубавата новина е, че заради дебелината, цветните лещи са по-лесни за слагане и махане. Имай предвид, че големината на зениците ти се променя често, за да се пригоди към светлината. Особено вечер, зеницата може да е по-голяма от прозрачната част на лещата, заради което да ти се струва, че виждаш размито.

►►► Виж тук 3 лесни маски с грим за Хелоуин - стъпка по стъпка!

3. Можеш да ги носиш, дори ако зрението ти е перфектно.

Можеш ли да познаеш кой е това? Селена Гомес! Живо доказателство, че различните на цвят лещи те променят до неузнаваемост
Можеш ли да познаеш кой е това? Селена Гомес! Живо доказателство, че различните на цвят лещи те променят до неузнаваемост

Цветните контактни лещи се предлагат с диоптър и без диоптър, което ти дава възможност да избираш в зависимост от това дали се нуждаеш от корекция на зрението или не.

4. Не се нуждаеш от рецепта, за да си ги купиш, но е желателно да се консултираш със специалист.

Дори да си сигурна, че имаш орлово зрение, все пак трябва да посетиш очен лекар. Причината е, че всички контактни лещи, включително и цветните, са медицински продукти и могат потенциално да навредят на зрението ти. Различните марки влияят различно върху очите, затова наистина е желателно да се допиташ до специалист, който да те посъветва какво точно е подходящо да си купиш. В тази връзка, не ти препоръчваме да си поръчваш лещи онлайн или от магазин за Хелоуин джунджурии – все пак тук говорим за здравето на очите!

Страхотни Хелоуин костюми за двойки

5. Точно както обикновените лещи, цветните НИКОГА не бива да се дават назаем на приятели.

Ако искаш различна визия всеки ден, ще трябва даси купиш няколко чифта лещи. Никакво взимане назаем от приятелки.
Ако искаш различна визия всеки ден, ще трябва даси купиш няколко чифта лещи. Никакво взимане назаем от приятелки.

Може и да ти се струва, че цветните лещи попадат в една категория с грима, особено ако са без диоптър и ги използваш просто за да разнообразиш излъчването си, но не бива да ги споделяш с никого. Не само, че можеш да пренесеш бактерии и да си докараш очна инфекция, но както казахме по-горе, лещите на приятелката ти може да не са подходящи за теб.

6. Всеки, който носи обикновени лещи, може да носи и цветни.

Някои предпочитат да носят цветните си лещи веднъж на няколко месеца, други си ги слагат всеки ден. Някои имат перфектно зрение, други имат астигматизъм. За щастие, съществуват цветни контактни лещи за всеки човек, макар тези за астигматизъм, например, да са по-скъпи от останалите.

►►► Виж тук 16 Хелоуин костюма, които можеш да носиш прец цялата година!

7. Избери правилния цвят.

Някои видове лещи те превръщат в изчадие от ада за секунди.
Някои видове лещи те превръщат в изчадие от ада за секунди.

Ако театралните варианти на цветните лещи, които те превръщат във вампир, зомби, жена-котка и какво ли още не, са твърде екстравагантни за теб, тогава сигурно ще предпочетеш само да смениш цвета на ретината си. Тогава трябва да вземеш предвид няколко фактора.

* Светли очи:Целта ти е да промениш излъчването си, но пак да изглеждаш естествено? Избери лещи, които акцентират краищата на ириса и правят натуралния му цвят по-дълбок и изпъкващ. Ако желанието ти е за по-очевидна промяна, докато все още изглеждаш естествено, спри се на зелени или сиви лещи, ако имаш сини очи, например. За максимален драматизъм, избери светлокафяв вариант.

* Тъмни очи: Отново, започваме от естественото излъчване. За теб са подходящи лешниковите и или медно кафяви тонове. Ако наистина желаеш да се отличиш от тълпата, избери лилави, сини или зелени (стоят особено впечатляващо на притежателките на по-тъмна кожа).

8. Грижи се за тях.

Точно както нормалните, така и цветните трябва да се съхраняват в специален контейнер и да се почистват в разтвор. Внимавай – спри да ги използваш, ако очите ти започнат да се зачервяват и сълзят или изпитваш какъвто и да е дискомфорт. Това е знак за инфекция!


Виж ощеНово в Cosmo