Преминете към основното съдържание
Зодия Телец

Зодия

Телец

21.4 - 21.5

Годишен хороскоп


2024: Годината на израстване

Стихия: Земя

Качество: фиксиран

Управляваща планета: Венера

Дом: Втори

Таро карта: Йерофант

Цвят: розов

Камък на успеха: изумруд

Цветя: роза, червен мак, напръстник

Най-добра съвместимост: Рак, Дева

Телец – задълбочен, музикален, практичен

Знак на стихията Земя, създател и гурман, Телецът олицетворява принципа на любовта към живота и неговите предимства, а също така притежава качества на постоянство и практичност. Знае как и обича да работи, търпеливо създава удобни условия за живот за себе си. Способен дълго и търпеливо да чака подходящи условия за узряване. Търпението на Телеца е невероятно, трудно му е да научи нещо ново и да се адаптира към непознати условия.

Той е много възприемчив към всичко красиво, има силна интуиция и е склонен да анализира ситуацията, преди да предприеме действия. Дарбата на Телеца е да сбъдва красиви мечти.

Характер

Телецът е донякъде пасивен знак, който предпочита да чака подходящата възможност, отколкото активно да търси възможности. Способен да работи дълго и упорито, най-трудолюбивият знак на зодиака, ако намери подходящ начин за себеизразяване. Той обича красивите неща, оценява всичко според високи критерии и дори определя някои действия за грозни. Изразената практичност и светска мъдрост прави Телеца задълбочена домакиня.

Телецът е общителен, музикално надарен, самоуверен и привлекателен за противоположния пол. Избира професии в областта на изкуството, финансите, недвижимите имоти, където може да си осигури наслада от живота. Консервативен, не преследва илюзорни мечти.

Той почти винаги прави приятно впечатление, очарователен е, но по душа е скептик и мизантроп, има здрави нерви, добро чувство за хумор и обича да се подиграва. Цени чувството за сигурност, обича гаранциите и се разболява в незряла среда. Той има дарбата на емпат, акумулира силата на природата и може да стане медиум, психоаналитик или лечител, ако развие чувство за съпричастност. Нуждае се от сексуален баланс, търси партньор, който да задоволи чувствените му очаквания.
Не обича промените и е изненадващо търпелив в семейните проблеми.

Мързелът, любовта към удоволствията, инатът са слабите страни на природата на Телеца. Не понася добре неприятни събития и лоша компания. Запазва външното спокойствие, но в същото време сдържа вътрешната агресия. Той не може да направи нищо, безкрайно се оплаква на близките си, докато обстоятелствата не се променят към по-добро. Ядосан и ревнив. Телецът няма веднага да покаже, че уязвимото му място е докоснато. Той ще прекара дълго време в проверка дали му се струва, че правилата или приличието са нарушени.

Потиснатият гняв може да избухне под формата на грозен скандал, разправа за дреболия. Но Телецът винаги показва само върха на айсберга на истинските мотиви. Може да спестява в името на натрупването, да бъде алчен, ограничен от материални интереси и инертен в мисленето. Развитият Телец е необичайно чувствителен и възприемчив към другите, способен психолог. След като е натрупал достатъчно знания и информация, Телецът може да използва интуицията си, за да предвиди бъдещето. Той е философ и мистик по душа.

Съвместимост с други знаци

Телецът трудно се адаптира към новите условия, постоянен е във връзките си и в същото време е романтичен и влюбчив. Ще отнеме много време, за да намери подходящата половинка. Ако партньорът е в състояние да задоволи чувствените желания на Телеца, но в същото време не променя начина му на живот и гарантира стабилност, тогава бракът ще е успешен. Но трябва да се вземе предвид, че Телецът е ревнив и има силно развито чувство за притежание и не прощава предателството. Понякога е много трудно да се пребориш с неговия инат. Но в отговор той ще покаже цялата сила на страстта и дълбочината на любовта си.

За двама представители на този знак е трудно да изградят отношения, тъй като Телците са твърде упорити. По отношение на другите знаци от голямо значение е кой е роден под знака на Телец – мъж или жена.

Мъж Телец
Уверен, спокоен, вдъхва надеждност. Понякога е твърде мързелив, но проявява чудеса от внимание, ако е влюбен. Практичен романтик, добър е както на път, така и у дома. Мъжът Телец е коледен подарък: опаковката може да не е лъскава или помпозна, но вътре е точно това, за което всяка жена мечтае – диамант с размер на юмрук.

Телецът е харизматичен, има изострено чувство за живота и някои от красивите му части, например изкуството, и въпреки цялата си романтична природа, финансовата страна на въпроса е също толкова важна за него – в хижа, на разбира се, ще бъдете щастливи с любимия си, но ще бъде много по-приятно, ако можете да готвите гъши дроб там.

Жена Телец

Един от най-привлекателните женски представители на зодиака. Жената Телец е разбрана и общителна, разчитаща на здравия разум в живота. Тя е привлечена от красива, удобна среда, цветя, красотата на природата и романтиката. Телецът е мистериозна жена, която е по-трудна за разгадаване, отколкото изучаването на китайски. Ако решиш категорично да разбереш тази жена, тогава се приготви да й предоставиш най-добрите години от живота си, психичното си здраве и вяра по най-добрия начин.

Ярък и омагьосващ, Телецът върти мъжете, сякаш са нейни лични кукли, а тя е единствената жива жена на планетата. И, изненадващо, мъжете я обслужват с особено удоволствие, разчитайки на нежната й усмивка, страхувайки се да мислят за нещо повече.

Здраве

Уязвимо място е гърлото, шията. Те често се простудяват и са склонни към нервни сривове поради претоварване. Склонност към наднормено тегло поради преяждане, податливост към заболявания на щитовидната жлеза, хормонален дисбаланс при агресивна среда. Необходимо е бавно да дъвчеш храната.

Географски знакът Телец се свързва с Москва, Парма, Палермо, Цюрих, Дъблин, Лайпциг.

Знаменитости, родени под знака на Телец
Рене Зелуегър, Барбра Стрейзънд, Ума Търман, Одри Хепбърн, Джеймс Макавой, Иги Поп, Джак Никълсън, Владимир Набоков, Владимир Ленин, Имануел Кант, Уилям Шекспир, Ал Пачино, Владимир Жириновски, Пенелопе Круз, Филип Киркоров, Дуейн Джонсън, Дейвид Бекъм, Карл Маркс, Зигмунд Фройд, Джордж Клуни, Пьотър Чайковски, Салвадор Дали, Марк Зукърбърг, Меган Фокс, Шер.

Прогноза за 2024

Телците ще могат да сменят сферата на дейност през новата година или, обратно, да получат повишение на сегашното си място. Всичко зависи от това колко харесваш работата и колко ти дава вдъхновение. Ако не, тогава звездите препоръчват да промениш нещо и имаш цяла година да направиш това. През първата половина на 2024 г. може да има непланирани разходи, така че трябва да си по-внимателна. Важно да отделиш време за саморазвитие и професионално израстване.

Зодия Телец - Годишен хороскоп


Виж повече