Преминете към основното съдържание
Зодия Рак

Зодия

Рак

22.6 - 22.7

Годишен хороскоп


2024: Здравето ти на първо място

Стихия: Вода

Качество: кардинален

Управляваща планета: Луна

Дом: Четвърти

Карта Таро: Колесница

Цвят: виолетово

Камък на късмета: рубин, перла

Цветя: орхидея, бяла роза

Най-добра съвместимост: Телец, Риби

Рак – интуитивен, емоционален, интелигентен, страстен

Знакът на елемента Вода е под закрилата на нощното светило. Контролът на Луната влияе върху характера на представителите на този знак, което ги прави уязвими и чувствителни хора. Луната и водният елемент на знака дават на Рака способността да съчувства, способността незабавно да отгатва мислите и стремежите на другите хора. Това са решителни и благородни хора, често патриоти. Но ако животът на Рака е бил пълен с трудности и несправедливост от детството, тогава те имат хитростта и харизмата на гангстер.

Влияят на други хора и могат да ги подчинят, за да постигнат обща цел или оцеляване. Твърди и проницателни лидери.

Характер

Ракът е най-емоционалният знак сред целия зодиак. Но самият той не обича да споделя лични емоции. Ракът веднага разбира чувствата и настроенията на околните, но рядко е откровен. Проблемът с изразяването на чувствата е свързан със защитни психични механизми. От ранна възраст Ракът изгражда лична защитна система срещу случайно проникване в душата, придобивайки стереотипи и предразсъдъци. Той е много привързан към семейството си, особено към майка си.

Ракът поглъща чувствата и емоциите на околните, но се опитва да запази своите за себе си. Той обича да проявява инициатива, както в работата, така и в личните отношения, като прецизно подбира сътрудници и полезни хора. Ракът е роден психолог, с дълбоко разбиране на причините за явленията, силно желание да стигне до корена на проблема. Тредно може да бъде измамен, но лесно се обижда. Това е знак за натрупване, опазване и умело използване на всички ресурси, предимно семейни.

Той се заобикаля с напълно различни хора, за които обича да се грижи. Нуждае се от последователност в отношенията и дългосрочни връзки.

Отличен стратег, притежава прекрасни аналитични умения, рядко е беден, напротив, често залага значителни капитали за своите наследници и е начело на семейни династии. Дълго време запазва детска жизнерадост и наивност, сантиментален е, привързан към минали връзки, места и предмети. Ракът е едновременно предпазлив и любопитен, когато среща ново явление или човек. Предпазливостта и предвидливостта са необходими на Рака, за да избегне провал и да запази самоуважение.

Раците често са с наранена гордост, те преживяват провалите в бизнеса, негодуванието, раздялата или краха в любовта дълго време.

Съвместимост с други знаци

Типичният Рак интуитивно идентифицира възможно най-доброто, незабавно установява контакт с човека, който харесва, но след това се отдръпва, страхувайки се от влиянието на някой друг. В любовта Раците са лоялни, но не забравят за себе си и своите желания. Те могат да флиртуват с много, но винаги обичат един. Предпочитат да направят първата стъпка към сближаване, но след това избират пасивно да чакат прояви на чувства от страна на партньора си. Те са много чувствителни към красотата, обичат секса, но са срамежливи и търсят истински чувства.

Без истинска любов те бързо се разочароват от връзката и продължават да търсят истински чувства. Твърдостта, обидчивостта, злобата и склонността към преувеличаване на проблемите ги правят трудни партньори. Ако живеят в неудобна, агресивна среда, са склонни към изневяра, но разводът е труден. Най-добра съвместимост имат със зодиите Телец, Дева, Скорпион. С Овен, Везни и Козирог те могат да създадат много жизнеспособен бизнес съюз, много зависи от личния хороскоп.

Мъж Рак
Има мощен аналитичен ум, но позволява на чувствата да нарушат всякаква логика и последователност. Често заемат ръководни позиции, разбират добре хората, умеят да изчисляват и интуитивно да отгатват най-краткия път към целта. Мъжът Рак е сантиментално дете, което до края на живота си чака своя идеал, деликатно компилиран в продължение на много години.

Неговият малък и топъл свят се формира парче по парче в младостта и въпреки факта, че вече е доста над 35, Ракът все още съществува там, без да изплува от океана на мечтите си. Реалността не само депресира, но и плаши уязвимия мъж Рак, така че той се отнася към почти всичко студено и сухо. Той просто не иска отново да дава възможност на другите да го наранят.

Жена Рак

Това е Майката на света, грижовна и благоразумна. Тя е много взискателна в любовта, чувствителна към интимната страна на отношенията, обича секса, но винаги ще забележи фалша и измамата в чувствата. Не прощава нито на партньора си, нито на себе си за разочарованията си, помни дълго обидите и провалите. Жената Рак е безмилостен диктатор и духовен водач в едно лице, а кой от тях в кой момент ще се появи пред теб зависи изцяло от настроението на Рака.

Ранимата, чувствителна и женствена вътрешност на Рака е скрита зад купчина пластове, така че в действителност само най-упоритите ще имат късмета да разберат и обикнат тази зодия. Но ако си от малкия отряд от нейни роднини и близки, тогава ти като цяло ще се возиш като принцеса в каляска.

Здраве
Сдържането на емоциите и потискането на агресията често води до нервни разстройства, изтощение и заболявания на стомашно-чревния тракт. Преяждането, любовта към сладкото и заседналият начин на живот са основните врагове на здравето на Рака, наред с нервното напрежение. Често работохолици, Раците забравят за почивката, а липсата на сън им носи хронична умора. Имат нужда от режим на хранене и сън, положителен заряд от общуване с избран кръг от хора и медитация за успокояване на ума.

Промяната на дейности, честите пътувания и нарастващите доходи от дейности ще помогнат за поддържане на здравето в продължение на много години.

По-важни градове за тази зодия: Амстердам, Берн, Кадис, Гьорлиц, Любек, Магдебург, Манчестър, Милано, Ню Йорк, Истанбул, Стокхолм, Тунис, Йорк

Знаменитости, родени под знака на Рак
Мерил Стрийп, Алсу, Памела Андерсън, принцеса Даяна, Лив Тайлър, Линдзи Лоън, Тута Ларсен, Пелагея, Зинедин Зидан, Ралф Шумахер, Майк Тайсън, Том Круз, Силвестър Сталоун, Том Ханкс, Харисън Форд, Григорий Лепс, Виталий Кличко, Робин Уилямс, Егор Крид.

Прогноза за 2024 г.

За Раците най-актуалната тема през 2024 г. ще бъде здравето. Важно е да се подложиш на необходимите прегледи навреме и да обърнеш специално внимание на репродуктивната система и имунитета като цяло, трябва да се пазиш от хипотермия. Дългогодишните страхове и тревоги могат да се почувстват. Възможно е получаване на наследство. В работата през първата половина на годината ситуацията няма да е най-добрата, но през втората половина, благодарение на твоите знания и способности, ще има шанс да коригираш всичко.

Зодия Рак - Годишен хороскоп


Виж повече