Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Формата на тялото разкрива характера ти

 

Оценка: (0/5)

 
 

Формата на тялото ти може да каже много за това каква всъщност си ти. Така твърди доктор Оливие Сулие, френски хомеопат и писател. Ето какво разкрива той.

Формата на тялото разкрива характера ти

Бедрата, или по-точно „бричът“ при жените: когато това място е обемно и малко изхвръкнало, то може да се каже, че детето, превърнало се в жена, в детството си се е страхувало да не бъде захвърлено.

►►►Кажи ми какво червило харесваш, за да ти кажа каква си ти.

Особености на женските форми и символиката

Гърди

Формата на тялото разкрива характера ти

Италианският сексолог Пиеро Лоренкони пък смята, че формата и размерът на гърдите на една жена подсказват какъв е характерът й.

 • ► Жена с големи гърди с форма на пъпеш може да изглежда секси, но тя не е много заинтересована от секса, макар да обича да й се възхищават.

 • ► Формата на лимон подсказва за огнена партньорка. Тя е енергична в леглото, обожава да се смее и е пълна с живот.

 • ► Жена с гърди с формата на ананас е интелигентна и често гони успехи в кариерата. Ако веднъж някой мъж спечели сърцето й, тя няма да му изневери.

 • ► Формата на грейпфрут (кръгли и твърди гърди) не е показател за блестящ секс. Тези жени изглеждат еротично, но всъщност са срамежливи и не са факири в любовните игри.

 • ► „Портокалът“ говори за уверени жени, които знаят какво искат от живота.

 • ► Жените с гърди във формата на череши са забавни и вълнуващи. Те са идеални за сериозна връзка. В леглото са мирни и не са готови на кой знае какви експерименти.

 • ►►►Любимите ти обувки те издават каква си.

Нокти на пръстите на ръцете

Формата на тялото разкрива характера ти

 • ► Дълги вepтиĸaлни нoĸти имат жените с блaг xapaĸтep, гoлямo въoбpaжeниe и твopчecĸи нacтpoeни.

 • ► Шиpoĸи нoĸти са присъщи на тези, които са иcĸpeни, но и лecнo paздpaзними. Bинaги ĸaзвaт иcтинaтa и чecтo дaвaт cъвeти нa дpyгитe.

 • ► Кpъглите и c яйцeвиднa фopмa са собственост на жените, които се славят със cпoĸoйствието си, те са пoлoжитeлни и paзyмни личности.

 • ► Kвaдpaтнa фopмa нa нoĸтитe е присъща на иcтинcĸите лидepи, cилни, cpъчни и cмeли натури.

 • ► Изпpaвeният или oбъpнaт тpиъгълниĸ е нокътят на умните, инoвaтивни и opигинaлни личнocти. Πepфeĸциoниcти ca във вcяĸo eднo oтнoшeниe. Mиcлят пo-бъpзo oт ocтaнaлитe и имaт зaлoжби дa ce пpeвъpнaт в иcтинcĸи гeнии.

 • ► Бaдeмoвидни нoĸти имат лoялните, иcĸpeни и пpиятeлcĸи нacтpoeни жени. Те са мили, нo oтcтoявaт твъpдo пoзициятa cи, ĸoгaтo e нeoбxoдимo.

Бричове

Формата на тялото разкрива характера ти

Именно бедрата символизират отношенията с майката. Ако в тази зона на женското тяло се е натрупала мазнина, често това е сигнал, че като дете си имала чувството за захвърленост и ненужност.

Тази зона се управлява от хормона лептин, който наричат още хормона на глада. Жената, която е усещала, че е ненужна в кърмаческия си период, е трупала „запаси“, за да подсигури прехраната на собственото си потомство.

Физиологичният процес в този случай отразява психическото ти състояние.

Тези натрупвания не могат да се махнат напълно, или поне ако не успееш да наложиш 100% на подсъзнанието си: „Забрави всичко, което си мислила до този момент по повод прехраната на децата ти.“

Дупе и бедра

Формата на тялото разкрива характера ти

По формата на тези две части от тялото на жената може да се разгадае как функционира самата тя. Двете зони имат различна символика.

Дупето символизира способността да прелъстяваш, а бедрата умението да трупаш запаси, за да можеш да оцеляваш. Зоните, които се съединяват на бедрото, символизират брака.

Жената трябва да се убеди, че бракът ще й донесе стабилност и защитеност. Ако тя не успее да осъзнае сливането на тези две зони, то ще се появят бричове, а също дупето й ще е изхвръкнало.

Целулит

Той символизира страха да не загубиш дома и сигурността си, а също и социалният статус на брака. Бракът се възприема на първо място като механизъм, който осигурява стабилността и защитата на всички жизнени нива.

Целулитът също така символизира страха от порастване и от рисковете, свързани с барка. Той също може да е сигнал за страх от това да „разкъсаш пашкула“ и да се сблъскаш с всички превратности на любовния живот. Най-лесният начин да се бориш с него е просто да си живееш живота.

Положението на зъбите

Формата на тялото разкрива характера ти

Усмивката ти казва много неща. А по разположението на зъбите може да се разпознае как човек се отнася към заобикалящия го свят.

Разположените в горната част резци казват, че си намерила хармония в отношенията с родителите си: аз не доминирам и не се подчинявам в отношенията си с мъжете, нямам никаква необходимост да правя това.

Ако тези странични резци отиват назад към централните резци, то това означава, че начинът ти да решаваш проблемите е бягството. Това също говори, че си срамежлива и че не отстояваш територията си.

Ако страничните зъби са леко издадени навън, това говори за агресивност, която ти е необходима, за да отстояваш себе си.

Когато зъбите растат в полукръг, под ъгъл 20-30 градуса, то това значи, че ти притежаваш тенденцията да избягваш напрежението в отношенията.

Отчетливото разстояние между предните зъби говори за потребността ти от вътрешна свобода и оригиналност, а от друга – за трудност в отношенията с външния свят. И обратното, ако предните два зъба са плътно един до друг – това е знак, че на тази жена й е необходимо да се съсредоточи в себе си.

Пространството между предните зъби и резците показва за проблеми с родителите, тоест символизира дистанция, която може би ти е необходима, но може и да е натрапена отвън (отляво от майката, отдясно – от бащата).

Долните зъби разказват за потенциала ти и детството. Завършването и зрелостта са запечатани в горния ред зъби.


Виж ощеНово в Cosmo