Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

15 неща, които не знаеш за астрологията

 

Оценка: (0/5)

 
 

Подсказваме: всичко, което знаеш за прословутия ретрограден Меркурий е грешно.

15 неща, които не знаеш за астрологията

Кои са митовете, които върлуват за астрологията и кое всъщност е истина – отговорите дава Джон Марчесела, сертифициран астролог и бивш член на Американския национален съвет за геокосмични изследвания (NCGR).

Какви жени привличат мъжете от различните зодии?

1. Имаш повече от един зодиакален знак.

Слънчевият знак е най-популярният, но знаеш ли, че имаш още лунен и асцендент (наричан още изгряващ знак)? За да откриеш кой е лунният и изгряващият ти знак е необходимо да знаеш не само деня, но още часа и мястото на раждане.

2. Твоят лунен знак е отговорен за емоциите ти.

„Лунният знак представя твоя вътрешен свят и символизира емоциите и реакциите ти спрямо случващото се около теб“, обяснява Марчесела. Всъщност, това е знакът, в който се намира луната по време на раждането ти. Ето защо, луната засилва качествата на твоята зодия, но на вътрешно ниво. Макар слънчевия, лунния и изгряващия знак да оказват еднакво значение върху личността ти, Луна в Овен се чувства по-нетърпелив, отколкото Слънце в Овен.

►►► Виж тук коя Дисни принцеса си според зодията ти!

3. Твоят изгряващ знак или асцендент представя твоята идентичност и първото впечатление, което оставяш у околните.

Марчесела обяснява, че изгряващият знак показва нашия характер, но по начина, по който се представяме пред другите. Както луната изтъква твоите качества на емоционално ниво, разкривайки вътрешния ти свят, така асцендентът показва твоето външно „аз“. По този начин, човек с асцендент Овен ще се държи по-нетърпеливо, отколкото човек със слънчев знак Овен. Запомни, че макар някои от трите знака да изглежда сякаш има по-мощно външно проявление върху характера, никой от тях всъщност не надделява над другите.

4. Твоят слънчев знак е този, който разкрива потенциалните възможности, с които си родена.

Отвън си Овен, а отвътре?
Отвън си Овен, а отвътре?

Марчесела го описва като знака, който те подтиква да се бориш за това, което искаш да постигнеш в живота. Разбира се, от теб зависи дали ще разкриеш заложения ти потенциал.

5. Най-общо казано, съвместимостта на знаците е повлияна от природните елементи: въздух, вода, огън и земя.

Но според Марчесела, съвместимостта или липсата на такава са силно преувеличени понятия (съжаляваме!).

Женските зодии и какви мъже им подхождат в леглото

6. Зодиакалният ти знак не определя начина, по който изглеждаш, но може да го обясни.

„Знаците могат да опишат промените, които правим с външния си вид, помагайки ни да изразим по-силно истинското си „аз“, казва Марчесела. Например, жената Овен би искала да си направи червени кичури в косата или да носи повече червени дрехи, за да изрази пламенната природа на своята зодия.

7. Ретроградният Меркурий всъщност може да е добър за теб.

„Има си причина за всеки сезон“, казва Марчесела. Със сигурност си чувала, че ретроградният Меркурий е виновен за всички лоши неща, случващи се по широкия бял свят, но това не е напълно коректно. „Това е прекрасно време да подобриш комуникационните и организационните си умения. - казва Марчесела. - Възползвай се от възможността да посетиш отдавна забравени от теб места или приятели, да организираш бюрото си, да прочетеш отново любима книга, да поправиш или проследиш отново стъпките си, за да осмислиш миналото и да се поучиш от грешките си. Регресирай, за да прогресираш!“

8. Ретроградният Меркурий не означава, че планетите се движат наобратно.

Планетите не се движат на обратно, просто изглежда така от гледна точка на Земята.
Планетите не се движат на обратно, просто изглежда така от гледна точка на Земята.

Т. С. Айзел, астролог, физик и автор на книги обяснява ретроградния ефект по следния начин:

„Представете си, че се движите с експресен влак и той минава от едната страна на влак, движещ се с нормална скорост. В момента, в който експресът профучава, по-бавният влак ще изглежда сякаш се движи назад от гледна точка на седналите в експреса пътници. Същото се случва и в астрологията, когато планетите се разминават една с друга в орбитите си. Следователно, от гледната точка на земните жители, другите планети изглеждат така сякаш се движат на обратно. Астрологията решава да се справи с този феномен, като описва движението на планетите върху картата на обратно.“

►►► Виж тук хороскоп на супер жените - коя си ти?

9. Меркурий не е единствената планета, която е ретроградна.

„С течение на времето, всички планети от наталната ти карта (тази, която подобно на снимка показва конфигурации и аспекти между планетите) стават ретроградни, освен слънцето и луната. Освен това, ретроградният период на Меркурий е кратък, в сравнение с този на други планети. Той трае само 3 седмици, а тези на Юпитер, Сатурн и Плутон са около 5 месеца“, обяснява Айзел.

10. Не, ретроградният Меркурий няма да съсипе живота ти.

Много хора предпочитат да обвиняват обстоятелствата в живота си за неволите си, отколкото наистина да поемат отговорност за случващото се. „Истината е, че астрологичните аспекти не определят живота ти. Изборите, които правиш са определящи“, казва Ейзел. Ако си искала да занесеш компютъра си на поправка от известно време, а той спре да работи именно в периода на ретрограден Меркурий, то ти си виновна, че не си го поправила по-рано, а не горкият Меркурий.

11. Ако наистина искаш правилно прочитане на наталната ти карта, трябва да знаеш часа и мястото си на раждане.

„За астролозите е нужно да знаят кога точно си родена, за да могат правилно да подредят планетите ти, както и домовете на хороскопа ти“, твърди Марчесела. Освен това, ъгълът от който виждаш знаците също е определящ за начина, по който се възприемат. В крайна сметка, небето изглежда различно, когато го гледаш от Екватора и съвсем друго, ако го гледаш от различна географска ширина, например Швеция.

12. Католическите свещеници са вярвали в астрологията.

Дори религиозните лидери се интересуват от зодиакалните знаци.
Дори религиозните лидери се интересуват от зодиакалните знаци.

Папа Юлиус II е определил деня на коронацията си, след като се посъветвал със своите астролози. Папа Пол III пък е планирал датите за папските съвети, след консултации с астролози.

13. Според Марчесела, всеки човек притежава черти на някоя от 12-те зодии, на всички планети и всички 12 астрологични домове.

Не грешиш, ако ти се струва, че характерът ти е сбор от отличителните черти на всички 12 зодиакални знака.

14. Най-разпространената зодия в САЩ е Скорпион (9,6% от населението), а най-рядко срещаната е Водолей (6,3 %).

15. Бенджамин Франклин също е бил фен на астрологията.

Под псевдонима Ричард Сондерс, американскит учен и политик публикува сборника „Алманах на бедния Ричард“, в чийто сюжет са преплетени астрологичните елементи.


Виж ощеНово в Cosmo