ISKAM BEBE!
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    www.cosmopolitan.bg Форуми -> Помощ! Искам съвет!
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
crazy_little_mamma

МнениеПуснато на: Съб Апр 05, 2008 7:38 am    Заглавие: ISKAM BEBE! Отговорете с цитат

Zdraveyte vsi4ki!
Pyrvo da se izvinq,4e ne pi6a na kirilica,prosto nqma kak ot tozi komp.
S priqtelq mi adski mnogo iskame beb4e!Tova e na6ata cel sega.Obi4ame se adski mnogo,ot po4ti 2 godini jiveem zaedno.Znam,4e i dvamata sme gotovi za tova...no kato 4e li i dvamata sme stra6ni pesimisti...mislim si,4e nqma da se polu4i!Za6toto i predi toi mnogokratno e svyr6val v men(bez bebeto kato cel),a ni6to!I sega,kogato iskame,az se interesuvam ot ovulaciq,ot vsi4ko svyrzano sys za4evaneto!Doide mi na 13-ti mart i ot 11-tiq do 15-tiq den sled tova deistvaxme po vyprosa..Nali togava bila ovulaciqta!Nablijava da mi idva,a AZ NE ISKAM...Molq vi,kajete koga e nai-veroqtno da zabremeneq,ima li nqkakvi produkti,zasilva6ti 6ansa ot prodyljavane na roda...?I,znam 4e e Boja rabota,no vse pak-ot kolko opita e vyzmojno da zabremeneq?Ako do 2-3 meseca ne strane otivam na lekar,makar 4e ponqtie si nqmam kakvi izsledvaniq trqbva da napravq!MERSI PREDVARITELNO NA VSI4KI!!!
P.S.Ot 2 meseca imam nqkakvo bqlo te4enie,no vse ne namiram vreme da ida na doktor,tova pre4ka li e za zabremenqvaneto?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lovely1

МнениеПуснато на: Съб Апр 05, 2008 9:18 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами хубаво е да получиш съвети от много хора, но според мен по- добре иди на лекар, най- малкото, за да се успокоиш Wink

FORZA ITALY
Върнете се в началото
crazy_little_thing

Местожителство: В облаците

МнениеПуснато на: Съб Апр 05, 2008 9:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Изплаших се като прочетох първоначално ника. Викам си кога съм го писала това Laughing Laughing Laughing

My place
Върнете се в началото
avangard

Местожителство: Петрич

МнениеПуснато на: Съб Апр 05, 2008 10:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Бялото течение не е пречка за забременяване, но е добре да посетиш гинеколог за да си сигурна, че не е гъбички някакви и да се лекуваш ако е така. За забременяване е нужно да се изчака поне 6 месеца опити и тогава да последва консултация с гинеколог. Това че приятеля ти е свършвал в теб и не сте направили бебе не означава, че няма да успеете сега. Ние с моя мъж спряхме да се пазим май месец 2006 година, а беба сме я направили декември. Опитайте се да не мислите непрекъснато за зачеването. Ако искаш с по - голяма точност да определиш кога е овулацията ти, съветвам те да започнеш да измерваш влагалищната си температура. Започни веднага като ти свърши цикъла - през дните на овулация температурата на влагалището е по - висока от обикновено. Спри цигарите и алкохола (ако пушиш и пиеш, де) и наистина отиди на лекар за бялото течение - когато забременееш, това ще е проблем, защото при раждане бебето може да погълне някакви бактерии. Успех от мен.

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Съб Апр 05, 2008 10:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Майка ми работи във хеи. Там минават много такива изследвания. Желателно е преди забременяване да си напраиш всички изследвания за да си сигурна че после няма да има инфекции или разни такива( както вече писаха по-горе). И още нещо, ако си имала котка задължително трябва да си направиш едно изследване, обаче забравих точно как се казва, а сега майка ми я няма за да я попитам. Уфф сега ме е яд че не мога да ти го кажа. Най-добре е да отидеш при личния си лекар или на гинеколог и те ще ти обяснят какво точно трябва да правиш.

МнениеПуснато на: Съб Апр 05, 2008 11:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Prodyljavaite s otgovorite,davate mi kuraj Smile)) Samo da popitam,kolko dena sled eventualnoto za4evane e validen testa za bremennost? V smisyl,da ne izbyrzvam.......
Върнете се в началото
avangard

Местожителство: Петрич

МнениеПуснато на: Съб Апр 05, 2008 11:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

harabelka написа:
Майка ми работи във хеи. Там минават много такива изследвания. Желателно е преди забременяване да си напраиш всички изследвания за да си сигурна че после няма да има инфекции или разни такива( както вече писаха по-горе). И още нещо, ако си имала котка задължително трябва да си направиш едно изследване, обаче забравих точно как се казва, а сега майка ми я няма за да я попитам. Уфф сега ме е яд че не мога да ти го кажа. Най-добре е да отидеш при личния си лекар или на гинеколог и те ще ти обяснят какво точно трябва да правиш.

Изследването е за токсоплазмоза, добре е да си го направиш независимо имала ли си котка или не - може от някоя чужда котка да си прихванала, но да те успокоя, че сравнително рядко се случва. Теста за бременност е валиден 7 дни след зачеването, но в първия месец може да си бременна и да ти излезе отрицателен, така че е добре или да направиш няколко теста, или да поизчакаш. Ако обаче има 2 чертички, независимо, че едната може да е много бледа, значи има и бебе. Успех.

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Апр 05, 2008 1:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А някой може ли да каже какви са абсолютно всички изследвания , понеже скоро гледах нещо по телевизията ,че много майки не биват осведомявани от лекарите си за някой от тях?
DeSsy

Местожителство: някъде там ...

МнениеПуснато на: Съб Апр 05, 2008 7:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей! Аз се включвам отностно бялото ти течение - ние с приятеля ми от ноември месец се опитваме да си направим бебче, но все не става. И аз имах някакво течение, ама така и не намирах време да отида на лекар. След 5 месеца се наканих и ми откриха много и малки кистички; хормонално нещо си - от което напълнях, малко по страннен цикъл и т.н.. Сега ще пия минимум 3 мес. противозачатъчни и след това трябва пак да отида на лекар. Така че не отлагай, а отиди, за да си по- сигурна и спокойна!

МнениеПуснато на: Нед Апр 06, 2008 7:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

A otnosno ovulaciqta pravilno li sym osvedomena?Ot denq,v koito mi doide,broq 11 dena i ot 11tiq do 15tiq den li e ovulaciqta...?Vyv vsi4kite tiq 5 dni ednakav li e 6ansa ot za4evane?
Върнете се в началото
amora

МнениеПуснато на: Нед Апр 06, 2008 9:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Има тестове за овулация, преди мен са ти казали да си мериш влагалищната температура, но можеш да си мериш температурата всяка сутрин (не влагалищната, обикновената). По време на овулация като цяло телесната ти температура е повишена. Така че, като забележиш повишение на телесната температура си в овулация Smile Но трябва да си я мериш всеки ден, за да можеш да отчетеш разликата Very Happy

Ей, мъсен заек, ша та застейам... Razz
Върнете се в началото
osli

МнениеПуснато на: Пон Апр 07, 2008 12:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

можеш да пиеш фолиева киселина.
В доктор космо съм пуснала подобна тема,прочетия може да ти е от полза.аз съм осли Razz
osli

МнениеПуснато на: Пон Апр 07, 2008 12:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Зачеването е предшествано от различни събития. Всеки месец Вие получавате овулация. Това обикновено става около 14-ия ден от месечния Ви цикъл. Когато се отдели яйцеклетка забременяването вече е възможно - това трябва да стане в период до 24 часа след овулацията. Ако яйцеклетката бъде оплодена, след няколко дни тя се премества в матката. Месечния Ви цикъл прекъсва и започвате да подхранвате ембриона.

За да забременеете лесно е добре да спазвате няколко правила:

Какво трябва да правите?

* Да правите секс редовно -2 или 3 пъти в седмицата. Тогава вероятността да забременеете е голяма
* Когато датата на Овулацията наближава е добре да правите секс всеки ден.
* Поддържайте нормално тегло, правете упражнения и се подлагайте на по-малко стрес.
* Приемайте витамини - Фолиевата киселина (Витамин В 9) играе важна роля в развитието на плода. Ако фолиева киселина се приема един месец преди забременяването, както и през първия триместър на бременността, това чувствително намалява опасността от неврологични болести на бебето.

Какво не трябва да правите?

* Не пушете. Никотинът възпрепятства оплождането на яйцеклетката. Пушенето увеличава риска от спонтанен аборт, както и може да намали снабдяването на плода с кислород.
* Не пийте алкохол.
* Не приемайте никакви лекарства, преди да се консултирате с лекар. Някои лекарства, дори и такива, които се продават без рецепта, могат да попречат на забременяването. По-късно, след забременяването приемането на някои лекарства може да доведе до спонтанен аборт.

При повечето двойки, в който и двамата партньори са здрави, забременяването обикновено се получава максимум до шестия месец. При около 90% от двойките забременяването става до една година след началото на опитите. Ако и след този период няма резултат е добре да се обърнете към лекар - специалист.
pebble

МнениеПуснато на: Пон Апр 07, 2008 2:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз мисля,че след като толкова много държиш на бебе в момента,най-добре ще е да си купиш тестове за овулация от аптеката Wink
Върнете се в началото
crazy_little_mamma

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 6:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Boje Smile To mereneto na temperaturata stavalo vsqka sutrin Laughing A az ot nqkolko dena q merq v kolkoto 4asa se setq Smile Po4vam nanovo.6te si kupq i vitamin B9 i po4vame Smile A otnosno redovniq seks-prez den praktikuvame,da ne kaja vseki den Razz
A tozi test za ovulaciq vseki den li se kupuva,ili e edin za pove4ko vreme...? Rolling Eyes
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    www.cosmopolitan.bg Форуми -> Помощ! Искам съвет! Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети