| Предишната тема ::
Следващата тема
|
| Автор |
Съобщение |
Dreamcacher

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 9:52 am Заглавие:
Студова алергия |
|
|
Интересувам се има ли някой с подобен проблем и как се справя с него.
Аз от съвсем скоро разбрах що е то студовата алергия-половината пръсти на ръцете ми са се подули като кебапчета,зачервени са и сърбят ужасно,а след някой и друг ден ще започнат и да се цепят и да кървят... _________________ I touch your skin
I smell the sin
You eyes are lying
I touch your skin
I smell the sin
My love for you is dying. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Steisyyy
Регистриран на: 18 Май 2006 Мнения: 1110 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 10:00 am Заглавие:
|
|
|
Много кремове за ръце с глицерин,постоянно мазане,ако трябва и вазелин ползвай и задължително навън с ръкавици(ако се налага и в къщи си с той с тия дето са им резнати пръстите).С нищо друго не мога да помогна,просто моя колежка всяка зима е така и каквото съм видяла от нея това казвам(нейните ръце посиняваха и после се цепеха) _________________
|
|
|
 |
vileto_v

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 10:12 am Заглавие:
|
|
|
Пфууу... И аз съм така... Имам едно кремче, ама е в къщи... Довечера ще ти напиша как се казва... То е някво мазило такова, дерматолог ми го изписа... _________________ The PrincesS
|
|
|
 |
Dreamcacher

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 10:35 am Заглавие:
|
|
|
На мен ми препоръчаха някакъв крем на д-р Тайс,но на този етап малко скъпичък ми идва... _________________ I touch your skin
I smell the sin
You eyes are lying
I touch your skin
I smell the sin
|
|
 |
ForgetMeNot

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 12:36 pm Заглавие:
|
|
|
Майка ми има студова алергия - стане ли студено и пръстите на ръцете й стават на морави петна, надуват се и ако постоянно мокри ръцете си - петната се разраняват. За толкова години не е открила траен лек на това чудо, въпреки че ги маже с едни домашни лекове, които страшно й помагат. От нея знам, че кремове с невен имат ефект. А тази студова алергия не се проявява само на ръцете - аз например имам на очите При студено време се зачервяват, сълзят и ме болят  _________________ Светот моj, минус тебе во него, она што ќе остане - малку е...
|
|
|
 |
Dreamcacher

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 12:55 pm Заглавие:
|
|
|
Aу,гадост...На очите...При мен за сега е само по ръцете,до миналата година се появяваше само на едното кутре,но тази започна да се разнася
Ръцете ми са станали направо уродливи,а сърбежът ме влудява тотално...
Плескам се с какви ли не кремове и масла,но облекчение няма  _________________ I touch your skin
I smell the sin
You eyes are lying
I touch your skin
I smell the sin
|
|
 |
ForgetMeNot

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 4:59 pm Заглавие:
|
|
|
| Dreamcacher написа: |
Aу,гадост...На очите...При мен за сега е само по ръцете,до миналата година се появяваше само на едното кутре,но тази започна да се разнася
Плескам се с какви ли не кремове и масла,но облекчение няма  |
Тъй като това, което ще ти препоръчам не се продава по аптеките, можеш да попиташ някоя възрастна жена на пазара, например, дали знае от къде можеш да си вземеш. Става дума за домашен илач, който не съм много сигурна как се прави. Представлява мазна смес, подобна на крем. Знам, че съдържа невен и мас (може и още нещо), и е страшно полезна за подобни проблеми, а и не само. Помага за бързо зарастване на рани, прочиства и т.н. Поразпитай някой възрастен човек около теб дали познава някой, който го прави. _________________ Светот моj, минус тебе во него, она што ќе остане - малку е...
|
|
|
 |
janiap

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 9:52 pm Заглавие:
|
|
|
| има един немски крем "Глицорид",но ако можеш си го поръчай от Германия,защото този в България няма нищо общо с оригинала.Има един балсам "Нахткерцен",в аптеки се продава,но той мирише много зле.Аз цяла зима се мъча,дори в момента целите ми длани са нацепени на преплитащи се линии и наистина всяка година става по зле.Не ми минава преди пролетта,но поне ги омекотявам и поне не ме боли и сърби толкова.Имам и един страхотен крем-бебешки против подсичане-правят го в аптеките от ланолин и вазелин.Аз си го купувам от една аптека във Варна-ул.27 юли.струва само 2 лева,но действа добре.Предполагам,че ще го правят и в Пловдив. |
|
|
 |
peteto85

|
Пуснато на: Чет Дек 11, 2008 11:42 pm Заглавие:
|
|
|
| И аз имам същия проблем. Ходих на дерматолог и специално за ръцете ми препоръча този крем на картинката долу.Той е за напукана, суха и изпръхнала кожа. Съдържа глицерин. Много е добър, препоръчвам ти го. За около 2 дни мазане ми се оправиха ръцете. Има го във всяка по-добра аптека. Цената му беше около 15 лв. И също така никъде не излизай без топли ръкавици. |
|
|
 |
Dreamcacher

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 10:21 am Заглавие:
|
|
|
| ForgetMeNot написа: |
| Dreamcacher написа: |
Плескам се с какви ли не кремове и масла,но облекчение няма  |
Тъй като това, което ще ти препоръчам не се продава по аптеките, можеш да попиташ някоя възрастна жена на пазара, например, дали знае от къде можеш да си вземеш. Става дума за домашен илач, който не съм много сигурна как се прави. Представлява мазна смес, подобна на крем. Знам, че съдържа невен и мас (може и още нещо), и е страшно полезна за подобни проблеми, а и не само. Помага за бързо зарастване на рани, прочиства и т.н. Поразпитай някой възрастен човек около теб дали познава някой, който го прави. |
Имам такъв крем с невен и мас,домашен.Снощи го открих в хладилника и започнах да се мажа с него.Надявам се да помогне _________________ I touch your skin
I smell the sin
You eyes are lying
I touch your skin
I smell the sin
|
|
 |
Steisyyy
Регистриран на: 18 Май 2006 Мнения: 1110 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 10:23 am Заглавие:
|
|
|
Колежките из офиса ми казаха за някъв Кеч-балсам.Бил полски крем от време оно,някъде около 2 лв,но трудно се намирал, а вършел чудеса. _________________
|
|
|
 |
Dreamcacher

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 10:27 am Заглавие:
|
|
|
| Steisyyy написа: |
| Колежките из офиса ми казаха за някъв Кеч-балсам.Бил полски крем от време оно,някъде около 2 лв,но трудно се намирал, а вършел чудеса. |
То всички хубави и ефикасни неща трудно се намират ...
Ще пробвам извесно време с домашния крем да видя как ще се отрази,пък ако не помогне,ще търся друг метод...
Благодаря на всички за съветите и пожелавам облекчение на всички с този проблем _________________ I touch your skin
I smell the sin
You eyes are lying
I touch your skin
I smell the sin
|
|
 |
skendy

|
Пуснато на: Пон Яну 12, 2009 12:16 pm Заглавие:
|
|
|
Студовата алергия се проявява и с хрема!На мен носа ми тече като изляза на студено или зимата духа вятър,очите ми сълзят!Как се справям-ходя с по 2 пакета носни кърпички!И ръцете ми се напукват,но гледам винаги да имам под ръка крем за ръце,особено,защото съм специалност готваш и в къхнята от водата и хлорната вар,с която хлорираме,ръцете ми стават адски сухи и на ранички!Кофти тръпка! _________________ Сърцето има разумни методи,неведоми за разума!
|
|
|
 |
ForgetMeNot

|
Пуснато на: Вто Яну 13, 2009 6:28 pm Заглавие:
|
|
|
Момичета, днес случайно попаднах на интересна статия, свързана с проблема. Мисля, че ще ви е интересно да прочетете
Цък _________________ Светот моj, минус тебе во него, она што ќе остане - малку е...
|
|
|
 |
angel4e_s_krila

|
Пуснато на: Нед Яну 18, 2009 5:58 pm Заглавие:
|
|
|
Гаджето ми е така и един фармацевт му препоръча гела Фенистил и още с първото намазване му мина и започна да чувства облекчение.Пробвай го има го и под формата на хапчета пият се по 1 сутрин един час преди да ядеш или 2 часа след като си яла. _________________
|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|