Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Новият български филм „Радиограмофон“ тръгна по кината

 

Оценка: (0/5)

„Радиограмофон“ на Рузие Хасанова е в кината от 4-ти май.

След като получи приза за дебют на годината в рамките на фестивала „Златна роза“, и след представянето си в рамките на Международния филмов фестивал в Дубай, впечатляващата кино продукция спечели и голямата Награда на публиката в състезателната програма на международния София Филм Фест.

Новият български филм „Радиограмофон“ тръгна по кината

Премиерата на филма събра знаменитости от света на музиката и киното, сред които, освен актьорския състав на продукцията бяха и Ирмена Чичикова, Рут Колева, Силвия Лулчева, Ирена Милянкова, Камен Алипиев – Кедъра, продуцентът Борко Чучков, Стоян Алексиев и др.

“Радиограмофон” е филм за силата на музиката, свободата идентичноста - чувствителен и откровен разказ за едно спорно време, в което рокендрол музиката е била единственото спасение в откъснатите места из Родопите. Тя е вдъхновила и заредила с надежда онова младо поколение, което след години сваля режима.

Новият български филм „Радиограмофон“ тръгна по кината

Разказът е базиран на истинска история - за Али, който с риск за живота си предприема тридневно пътешествие пеша до най-близкия град, за да купи радио на обсебения си от рокендрола син. На фона на комунистическия режим, „Радиограмофон“ е филм за един баща, който отчаяно търси свободата си.

Новият български филм „Радиограмофон“ тръгна по кината

В главните роли ще видите Александър Хаджиангелов, Яна Титова и Александър Алексиев. Актьорският състав се допълва от не по-малко впечатляващите Стефан Мавродиев, Стефан А. Щерев и Ованес Торосян, а зрителите ще станат свидетели и на прекрасната игра на млади, но изключително способни и обещаващи артисти. Оператор е Кирил Проданов, а продуцент - Гергана Станкова, Менклипс.

Виж трейлъра на филма тук:

Родена в Казанлък и израснала в Родопите, Рузие Хасанова е сред най-обещаващите имена в родното кино. Живее в Лондон, но любовта й към България и духа на Балканите не спират да вълнуват и предизвикват будното й съзнание.  


Виж ощеНово в Cosmo