Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Видове рак, за които трябва да си нащрек

 

Оценка: (0/5)

Болестта рядко се среща при младите жени, но това са видовете, за които трябва да внимаваш.

Видове рак, за които трябва да си нащрек
© Shutterstock

Рак на кожата

Проверявай кожата си месечно за нови или разрастващи се образувания и потърси съвета на дерматолог, ако откриеш такива. Също така си прави преглед на цялото тяло всяка година, особено ако имаш козметичен тен или слънчево изгаряне или пък има случаи на рак на кожата в семейството.

Рак на шийката на матката

Поне веднъж годишно си прави цитонамазка, за да хванеш рано развитието на предракови или ракови клетки на шийката на матката. Попитай гинеколога си за ваксината HPV – тя предпазва от някои видове клетки, които предизвикват рак.

Рак на гърдата

Гинекологът ти трябва да провежда и преглед на гърдите ти по време на годишния преглед. След което ти трябва всеки месец внимателно да преглеждаш гърдите си, като ги опипваш и ги оглеждаш и ако усетиш неравности или бучки, веднага уведоми гинеколога си.


Виж ощеНово в Cosmo