Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как се променят гърдите ти

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

През 20-те и 30-те години се случват различни неща с бюста ти.

Когато си на 20
Гърдите ти достигат генетично предопределената си големина, а тъканта е най-стегната. През това десетилетие е най-вероятно да развиеш някакъв вид бучка – киста или фиброаденом, които са безболезнени и доброкачествени.

В началото 30-те
Колагенът, който помага на гръдните тъкани да не загубят еластичността си, намалява и повечето жени започват да забелязват как бюстът им започва да увисва. Ако пушиш, увисването може да бъде и по-забележимо, защото химикалите в тютюна са виновници за разрушаването на колагена. Далеч по-сериозен повод за тревога обаче е ракът на гърдата. На 30 рискът вече е едно към 257. Време е да започнеш да правиш редовно месечните си автопрегледи и всяка година да посещаваш мамолог.

В края на 30-те
Гравитацията, както и бременността (независимо дали са една или повече) ще доведат до отпускане на тъканта на гърдите. Кърменето може също така да е направило зърната на гърдите ти по-тъмни. За профилактика на рака на гърдата някои гинеколози препоръчват всяка жена 35+ да си прави мамография, която става задължителна, щом навършиш 40.


Виж ощеНово в Cosmo