Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как сама да преглеждаш гърдите си

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

Как сама да преглеждаш гърдите си
Как сама да преглеждаш гърдите си
Много медицински лица отричат самостоятелните прегледи на гърдите с аргумента, че щом напипваш промени в структурата им, значи малко си позакъсняла с лечението на потенциално опасни болести като рака на гърдата. Да, обаче повечето жени нямат изградени навици да посещават мамолог всяка година и така самостоятелният преглед се превръща в единствения начин да засечеш потенциалните заплахи. Започни да ги наблюдаваш всеки месец. Виж как:

1 Застани гола пред огледалото с изправени рамене и прибрани ръце. Разгледай внимателно и двете си гърди както директно, така и в отражението им за следи за подуване, зачервяване, бръчици и/или трапчинки по кожата.

2Вдигни ръце над главата и още веднъж проследи за същите знаци. По този начин по-лесно ще забележиш нередностите.

3 Стисни всяко от зърната си, за да си сигурна, че не отделят секрет.  

4С връхчетата на пръстите си започни от зърната, за да опипаш всяка от гърдите си за бучки, неравности или издутини. Не пропускай нито местенце до горната част на гръдния кош и под мишниците, където най-често започва да се развива ракът.

ЗДРАВЕН СЪВЕТ
Гледай презервативът да е поставен правилно: всяка година 15% от бременностите са следствие от неправилното му поставяне.


Виж ощеНово в Cosmo