Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Факти за рака на гърдата

 

Оценка: (0/5)

Факти за рака на гърдата
Факти за рака на гърдата © Shutterstock.com
В разгара на кампанията ни Довери се на ръцете му, решихме да намерим отговорите на най-важните въпроси за рака на гърдата.

Има доста противоречия около полезността на мамограмата. Мамограмите добър метод за диагностика ли са и ако да, на каква възраст жените трябва да направят първата си мамограма?

Мамограмите играят критична роля в откриването на рака в ранна фаза, когато е все още лечим. В стадий 0 и 1, ракът на гърдата се лекува в 98% от случаите и проучванията показват, че мамограмите намаляват смъртността с около 30%.

Кога жените, които не са подложени на висок риск, трябва да направят първата си мамограма, продължава да е под въпрос. Много специалисти смятат, че е разумно да започнеш след 50-годишна възраст, за да избегнеш всички ненужни тревоги и процедури преди това. Други пък смятат, че дамите над 40-годишна възраст трябва да си правят мамограма всяка година, защото това би могло да намали степента на смъртност от коварното заболяване с 20 – 25% за 10 години. Жените, които са били носителки на рака на гърдата, сблъсквали са се с други проблеми в тази част от тялото си или са обременени с история на рак на гърдата в семейството си, по-добре да започнат с мамограмите още преди да навършат 40 или да ги правят по-често. Мацките с гръдни имплантанти е добре да си правят мамография всяка година след като навършат 35.


Виж ощеНово в Cosmo