Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Факти за рака на гърдата

 

Оценка: (0/5)

Ракът на гърдата и младите жени

Факти за рака на гърдата
Факти за рака на гърдата © Shutterstock.com
Ракът на гърдата засяга ли млади жени (в 20-те и началото на 30-те години) и за какво трябва да внимават те, когато преглеждат гърдите си сами?

Ракът на гърдата може да засегне млади жени (под 40-годишни) и все пак това не се случва често. Ако заболяването се е появявало в семейството, това увеличава риска една млада жена да го развие. Ако се тревожиш за генетичната си обремененост, обсъди притесненията си с мамолог, за да вземете необходимите мерки и да ти назначи генетични изследвания.

Гръдната тъкан е много по-плътна при млади жени, а това затруднява диагностицирането на рака на гърдата. За младите жени е много важно да ходят на профилактичен преглед при мамолог на всеки 3 години. Самопрегледът веднъж месечно също е опция за тази група мацки, които е добре да започнат да се преглеждат сами веднага след като навършат 20. Веднага щом забележат каквито и да било промени в гърдите си, момичетата трябва своевременно да уведомят доктор.

Ето за какво да гледаш по време на самостоятелния преглед на гърдите:

- Всякакви подутинки, възелчета, удебелявания във вътрешността на гърдата или под мишницата.
- Подуване, затопляне, зачервяване или потъмняване на гърдата.
- Промяна в размера или формата на гърдите.
- Набръчкване или свиване на кожата.
- Сърбеж, люспене или обрив на зърното.
- Секрет от зърната, който се появява внезапно.
- Новопоявила се болка на определено място, която не минава.

Продължава...


Виж ощеНово в Cosmo