COSMOPOLITAN стартира кампания в полза на жените

Името на кампанията „Довери се на ръцете му“ не е избрано случайно. Данни от изследвания показват, че в много случаи мъжете са тези, които откриват първоначалните симптоми на кисти, доброкачествени образувания и дори рак на гърдата.

В желанието си да обърне внимание на всички млади жени да започнат да правят редовни мамологични прегледи, в декемврийския брой на списание COSMОPOLITAN акцентира на тях. Официалната статистика показва, че проблемите с гърдите се случват при една от всяка десет жени, но ранното диагностициране спомага за позитивен край на всяко наложило се лечение. За навременното откриване и ефективно възстановяване са важни самоконтролът и профилактиката. Доказано е, че откриването на бучка в гърдата не означава задължително злокачествено образувание, но дали това е така може да потвърди единствено специалист.

Името на кампанията „Довери се на ръцете му“  не е избрано случайно. Данни от изследвания показват, че в много случаи мъжете са тези, които откриват първоначалните симптоми на кисти, доброкачествени образувания и дори рак на гърдата. В проекта се съгласи да участва актрисата и модел Диляна Попова.

Снимката е дело на Велислава Каймаканова-Ножарова и е вдъхновена от прочутия кадър на списание Rolling Stone с Джанет Джексън, излязъл през 90те. „Чувствам се добре, когато направя нещо, с което мога да бъда полезна на някого и искам да поканя всички жени да ходят редовно на прегледи, защото това може да спаси здравето им“, каза за списанието Диляна и разкрива лични подробности за това как се е убедила във важността на профилактиката.

Към инициативата на COSMO се присъедини и МБАЛ „Вита”, които ще организират безплатни прегледи за всички желаещи дами.

Прегледите ще се извършват всяка сряда в продължение на 4 поредни седмици, като първите ще бъдат на 28 ноември 2012 г. от 17:30 до 19:30 ч. Ще има прегледи и на: 5,12, 19 декември!

Прегледите ще се провеждат само след записване на час от  от д-р Младен Младенов – мамолог в болница „Вита”.
 
За повече информация посетете cosmopolitan.bg и vita.bg