Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Звездни хватки за перфектни снимки. Подаряваме ти ги!

 

Оценка: (0/5)

 
 

Искаш да изглеждаш на снимките като онези известни жени, по които припада половината свят? Тогава се въоръжи с тези звездни хватки, грабвай телефона и действай. Лесно е.

Звездни хватки за перфектни снимки. Подаряваме ти ги!

Голите селфита на звездите са тук в галерията долу.

Голите селфита на звездите в Instagram

Ах, тези социални мрежи. Половината живот на голяма част от човечеството преминава там. А това селфи? Какво ли не правиш, за да ти се получи завладяващо! А и как не, като си прочела новината, че при едно от стотиците проучвания относно този хит на социалните мрежи се изясни, че при средна продължителност на живота от 27 000 дни повечето хора си правят приблизително 25 000 селфита.

Съвсем разбираемо ти се иска да изглеждаш добре на снимките. А защо не и повече от добре?

Звездните личности са преуспели в това изкуство, те притежават цял набор хватки, които им помагат да изглеждат винаги безупречно. Добрата новина идва с това, че тези хитрости са прекалено елементарни и ти можеш да ги прилагаш всеки път, когато решиш да си щракнеш поредната снимка. А сега по време на отпуската, ще си особено актуална.

►►►Колко време е необходимо за подготовка за селфи?

Така че – ето ги и тях:

Правилно осветление

Звездни хватки за перфектни снимки. Подаряваме ти ги!

Не става въпрос за скъпоструваща апаратура, макар че ако имаш такава, ще е грях да не я използваш.

Но истината е, че за да изравниш тена на кожата, да скриеш дребни недостатъци и да създадеш симпатичен ефект – е достатъчно единствено слънцето навън. Тази хитрост е овладяна до съвършенство от Джиджи Хадид – на практика в профилите й в социалните мрежи всичките й селфита са направени с правилно поставено студийно осветление или на слънчева светлина.

Бруталните селфита във Facebook: виж в галерията долу.

Най-бруталните женски селфита във ФБ

Прост фон

Звездни хватки за перфектни снимки. Подаряваме ти ги!

Правилото е очевидно, но често е пренебрегвано. Това е най-лесният начин да акцентираш вниманието именно върху външността си, а не върху интериора, а, което е още по-лошо – върху разхвърляната си къща.

След това всичко зависи от твоята фантазия и предпочитания: сложи си спирала – така ще привлечеш вниманието към очите, поработи върху косата си, обърни внимание на дрехите. Точно като Клоуи Мориц.

►►►Звездите, които не се справят със селфитата.

Дръж телефона на нивото на очите си или малко по-високо

Звездни хватки за перфектни снимки. Подаряваме ти ги!

Грешката с прекалено ниския ракурс се среща доста често и много ранява самооценката на злополучните любители на селфитата. Поставяйки телефона прекалено ниско, ти деформираш изображението не по най-добрия начин – брадичката изглежда прекалено широка, главата – малка, както и очите.

Ако вдигнеш пък телефона прекалено високо, се получава ефектът на извънземното.

Позицията „телефон малко над очите“ е оптималният вариант, при който лицето ти дори ще изглежда малко по-слабо, а очите по-големи и изразителни.

Да стоиш или седиш в полуоборот, е най-добре

Звездни хватки за перфектни снимки. Подаряваме ти ги!

В анфас по никакъв начин на подчертаваш фигурата си и като цяло не изглеждаш естествено. Нали не се снимаш за паспорт или лична карта?

В живота ние винаги сме в движение и не застиваме в неестествени пози. Винаги заемай най-естествената и непринудена поза, обърни се на полуоборот към камерата, за да подчертаеш линиите на тялото.

Намери място на ръцете

Звездни хватки за перфектни снимки. Подаряваме ти ги!

Ръце, поставени по дължината на шевовете на панталоните, вплетени зад гърба или неловко подпряни отстрани на бедрата (когато говорим за седнало положение), изобщо не ти носят финес. Дори приповдигнатите лакти, като на тази снимка, изглеждат по-печеливши, отколкото позицията „мирно!“. Но най-добре е да вземеш в ръце подходящ предмет: чаша, ако си в ресторант, кроасан, ако си в сладкарницата, или да прегърнеш гаджето или приятелката си, ако си на клубче или в парка.

Естествеността е това, което прави снимките положителни и живи.

Трикът с разхлабената ръка

Звездни хватки за перфектни снимки. Подаряваме ти ги!

Това също е много разпространено при звездите, затова му отделяме специално място. И въпреки че позата е много по-подходяща за студио, на улицата също „работи“. Просто докосни косата си, рамото или ключицата.

Хитростта с докосването на небцето с език

Звездни хватки за перфектни снимки. Подаряваме ти ги!

На селфитата винаги се опитваме да изглеждаме по-слаби и отделяме особено внимание на скулите и линиите на челюстта. Мислени се десетки начини да се постигне този ефект: от сложен контуринг до банален фотошоп.

Но ако ти не владееш нито първото, нито второто изкуство, има много по-лесен начин. Достатъчно е да притиснеш езика си към небцето – и шията веднага ще се стегне, а линиите на лицето ще станат по-изразителни. Сериозни сме, просто застани пред огледалото и провери.

Усмихвай се с очи

Звездни хватки за перфектни снимки. Подаряваме ти ги!

Много добре й се получава на Тайра Банкс, но и другите звездни величия са се усъвършенствали.

Благодарение на този трик дори най-неемоционалната и строга снимка започва да има различно излъчване и получава оттенък на загадъчност. А и, ако не искаш да си показваш зъбите или пък си на мнение, че усмивката изкривява лицето ти за сметка на мимическите бръчки – ти е необходима усмивка с очи.

РЕПЕТИЦИИТЕ ВОДЯТ ДО СЪВЪРШЕНСТВО

Да, знаем, че да си мислиш как ще си направиш селфи е едно, а да си го направиш е съвсем друго. В 9 от 10 пъти стоим пред огледалото и си мислим „Имам твърде много целулит, гърдите ми са твърде сплескани, коремът ми е увиснал“ и т.н. Има много лесен начин да преодолееш тези усещания. Трябва да си правиш различни снимки от различен и ъгъл и с различно осветление. Така ще откриеш кадъра, който те кара да се чувстваш секси и уверена. Приложи принципа: ако се чувстваш уверена и секси, така ще изглеждаш и на снимката, а това ще те направи по-привлекателна.


Виж ощеНово в Cosmo