Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах

Защо красавиците често остават сами

 

Оценка: (1/5)

 
 

Да се родиш красавица е рядък късмет или поне така мислят хората. 

Защо красавиците често остават сами

На красавиците всички завиждат и никой не вярва, че такова хубаво момиче може да има лични проблеми. Но, уви, именно красавиците често остават сами. Нека разберем защо е така!

Как водиш любовните си връзки според зодията ти

Мъжете ги е страх

Първата и най-очевидна причина е, че мъжете ги страх от красавиците. Какво ще правя, ако ми откаже? - питат се мъжете. Как ще запазя достойнството си? Други пък са сигурни, че няма начин такава хубавица да си няма гадже и изобщо няма смисъл да я ухажват. Трети мислят, че такава красавица е прекалено хубава за тях, защото дори в днешно време женската красота се счита за стока, която трябва да се продаде скъпо. Уви, дори самата жена да не смята хубостта си за стока, много мъже никога няма да я доближат, защото ги е страх, че не могат да си я позволят. Тези мъжки страхове сами по себе си са достатъчна причина красивите жени често да са сами, но са само началото.

►►►ВИЖ ТУК: 11 предимства да си сама след 30!

Нея я е страх

Ясно е, че около красивата жена винаги има ухажори. Но, за съжаление, те често на са тези мъже, които са превъзмогнали страховете си, а тези, които никога не са се страхували. Това са професионалните свалячи, които колекционират трофеи. Това са тези мъже, които са уверени, че женската любов винаги може да се купи на някаква цена. Това са нарцисите, насилниците и всякакви други психопати с емоционални недостатъци, които не изпитват страх. Това са тези мъже, които смятат жените за второ качество хора, но те нямат комплекси. Проблемът е, че нямат и почти никакви нормални човешки качества, които да привлекат жените. И съответно, след като се е напатила от такива мъже, красавицата се страхува от всички.

Красавицата се страхува от всички мъже!
Красавицата се страхува от всички мъже!

Всички ги е страх

Освен това, близките на красавицата често ѝ се месят в живота, макар и не нарочно. Особено родителите. Те виждат, че дъщеря им е красива и привлича много внимание и се стараят да я пазят от лоши последствия. Проблемът е, че не винаги подбират правилния начин. Понякога красавицата расте с твърдата увереност, че всички мъже са пръчове и искат само едно. Понякога я държат в саксия и тя не умее да общува с момчета, а когато най-после се измъкне от родителския контрол, следва поредица връзки с напълно неподходящи мъже.

Понякога участие имат и приятелките, които я уверяват, че този не е за нея. Не го правят от злоба и завист, а защото искрено мислят така. И така, както красавицата уж може да има всеки мъж, когото пожелае, всъщност не е точно така.

►►►ВИЖ ТУК: 11-те признака на силната и независима жена!

Красива, значи...

И накрая, женската красота е обвита в стереотипи. Красива, значи е глупава; красива, значи е проклета вещица; красива, значи е меркантилна. И горката красавица трябва да полага големи усилия да се бори с тези стереотипи, вместо да се съсредоточи върху собствените си желания и нужди.

Ангелите на Victoria's Secret и техните гаджета

Няма нужда да бързаме

Но, въпреки всичко това, красавицата знае, че шансовете да си намери мъж са много по-големи от тези на по-обикновените момичета. И затова не бърза да се захваща със сериозна връзка. Защо да бърза? Тя знае, че мъжете ще ѝ обръщат внимание. Проблемът е, че младата красавица не разбира, че кръгът на подходящите мъже ще намалява. Колкото повече остаряваме, толкова по-придирчиви ставаме и по-трудно си избираме партньор и имаме по-големи изисквания. Когато сме млади, сме по-гъвкави и склонни на компромиси.

И ето така мъжете, които някога ги е било страх да я доближат, вече са женени, а тези, които и преди не ги е било страх, не са ѝ нужни.


Виж ощеНово в Cosmo