Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Защо е страхотно да си единствено дете

 

Оценка: (0/5)

 
 

Да си единствено дете има повече плюсове, отколкото си мислиш.

Защо е страхотно да си единствено дете

Когато си била по-малка със сигурност е имало самотни моменти, в които си отивала при майка си с една единствена молба – да ти роди братче или сестриче. Годините са минавали, но щъркелът така и не е чул молбите ти. И все пак, сега осъзнаваш колко преимущества има живота ти, в който не присъстват други членове на семейството, освен родителите ти. Със сигурност си по-калена и смела, но в никакъв случай разглезена. Нали така?

Звезди, които имат супер секси братя и сестри

1. Не те е страх да заживееш сама в апартамент.

Чувстваш се напълно комфортно да си самостоятелна и не те е страх да стоиш сама. Всички онези пъти, когато си се връщала след училище в празна къща са те научили, че можеш да се справяш перфектно и без чужда помощ и присъствие.

2. Винаги си имала собствена стая.

Била си свободна да я цапаш или подреждаш, както намериш за добре.

3. Въпреки това, много си се радвала на съквартирантите в университета.

Трябва да признае че животът със съквартирантка е супер весело!
Трябва да признае че животът със съквартирантка е супер весело!

В началото ти е било малко трудно да свикнеш, че не трябва да святкаш лампата, когато искаш да си намериш нещо, а съквартиранта ти спи. Но животът с друг човек е бил такава новост, че не ти е пукало за временните неудобства.

►►► Виж тук 15 проблема на момичетата, живеещи със съквартирантки!

4. Добра си в избирането на подаръци за други хора.

Не е имало с кой да се консултираш, за това са ти хрумвали десетки оригинални идеи за подаръци на родителите ти. Сега, когато си вече пораснала, напълно си усъвършенствала умението и всичките ти приятели те молят за помощ и съвет.

5. Ти си господар на „самотното“ време.

"И сам войнът е войн", спокойно може да бъде твоята максима в живота, ако се наложи.
"И сам войнът е войн", спокойно може да бъде твоята максима в живота, ако се наложи.

Винаги ти се е налагало да се забавляваш сама, така че знаеш как да не скучаеш. Вероятно, едновременно с четенето на тази статия, гледаш сериал и играеш на телефона си.

6. Не ти се е налагало да си споделяш вещите.

Човечетата от кутията Лего? Винаги за теб! Изборът как да облечеш куклата Барби? Винаги остава на теб. Най-прекрасният детски рай, който можем да си представим.

7. Но тъй като не ти се е налагало насилствено да си споделяш нещата, ти си се научила колко е благородно да го правиш.

Разбира се, че приятелката ти може да вземе назаем най-хубавата ти рокля! И винаги даваш на околните да опитват от яденето ти. Никой не те е карал да си споделяш нещата и ти сама си стигнала до извода колко хубаво е да го правиш.

8. Никога не ти се е налагало да с е състезаваш за вниманието на родителите ти.

►►► Виж тук 15 проблема, ако живееш с родителите си!

9. Винаги си била добра в създаването на нови запознанства и разговорите с непознати.

Когато си искала да си намериш деца за игра в парка или на плажа, трябвало е сама да си ги откриеш. Удобството да играеш с брат си или сестра си е отсъствало. Ето защо сега си достатъчно комуникативна, за да завързваш приятелства в бара, офиса или на парти.

10. Комфортно ти е да разговаряш с по-възрастни от теб хора.

Винаги си била в компанията на възрастни, когато си била малка. Твърде вероятно е и в момента много приятели от компанията ти да те превъзхождат по години.

Знаменитости, за които не си знаела, че имат близнаци

11. Изобщо не си разглезена, защото родителите ти са направили всичко възможно да избягат от стереотипа на „разглезеното единствено дете“.

Никакви скъпи играчки за теб! Макар че, за да бъдем напълно честни, получавала си много повече подаръци за рождени дни и Коледа, в сравнение с останалите деца, които е трябвало да ги делят с братята и сестрите си.

12. Твоята най-добра приятелка е като твоя сестра, макар да не сте кръвни роднини.

Най-добра приятелка или сестра? Понятията се размиват, когато си единствено дете.
Най-добра приятелка или сестра? Понятията се размиват, когато си единствено дете.

Толкова сте близки, че родителите ти разпитват как е тя и какво се случва с нея. Дори стават досадни, когато обясняват колко много им липсва и искат да я видят при първа възможност.

13. Семейните ваканции са страхотни.

Когато си била дете, вероятно на почивка сте отивали поне две приятелски семейства, за да могат децата им да си играят заедно. Когато си станала тийнейджър, винаги са ти позволявали да си вземеш приятелка на семейната ваканция, за да не скучаеш. (Последното е супер – сякаш получаваш правото сама да си избираш роднините). Когато пораснеш, получаваш възможността да ходиш на забавни и екзотични дестинации с родителите си, защото сте малка група и можете да си го позволите.

14. Не ти се е налагало да си изяждаш вкусотиите първа, за да не ти ги вземе някой.

Е, понякога е трябвало да пазиш последното парче кекс от баща си, но винаги си успявала да го убедиш да ти го даде – само е трябвало да го погледнеш със сладкия си, детски поглед.

15. Винаги си имала пълен контрол над телевизора.

„Аладин“ за трети път тази седмица? Никакъв проблем.

16. Притежаваш най-добрите качества както на екстроверта, така и на интроверта.

Едновременно си много социална (виж точки 9 и 10), но нямаш никакъв проблем да го играеш соло и да прекараш времето си в самота и уединение.


Виж ощеНово в Cosmo