Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

За глупавите и скучните. Или какво крият етикетите

 

Оценка: (0/5)

 
 

И ти сред тези, който често казват: „Ох, скучно ми е!“ Не го прави! Състоянието на скука означава, че старателно криеш емоции, например дълбока тревога. А ето и какво означават най-разпространените етикети, които ние с лека ръка лепим на себе си и останалите.

За глупавите и скучните. Или какво крият етикетите

Кой е най-лекомисленият знак от зодиака разбери от галерията долу.

Най-лекомисленият знак от зодиака

►►►Нещата в стоята му, които са сигнал за тревога.

Какво се крие зад етикетите, които лепим на хората.

За глупавите и скучните. Или какво крият етикетите

1. Мързеливият
Хората често използват тази думи, примерно когато някой не е направил нещо, което е трябвало да свърши, и или когато ги е подвел. „Ти си страшен мързел“, казваме на човека, който очевидно не е способен или не иска да си свърши работата. С две думи: мнението за него се разваля. А това води до проблеми в общуването, трудности в обучението, стрес и дори до по-сериозни неща, когато етикетът проникне в мозъка и се застопори там. Вместо това трябва да се замислиш как да оптимизираш работата, да върнеш фокуса на вниманието върху необходимите моменти – и да се стараеш повече да не правиш грешки.

2. Скучният
„Ох, скучно ми е“, често изръсва няко твой познат. Състоянието на скука говори за старателно прикриване на емоции, най-вече на тревога, че не оползотворяваме времето си правилно. Ние не се борим с това притеснение, а се прехвърляме на скуката, която е лесното обяснение на неприятното състояние. Ако се замислиш, то ще видиш, че скуката може би скрива недостига на увереност в самата теб и навика да жертваш собствените си нужди заради други хора.

►►►Той е егоист в леглото и тези 9 знака го доказват.

3. Лицемерният
Да наречеш някого „лицемерен“, е удобен начин да се отстраниш от конфликта, без да се опитваш да го решиш.

Когато мислим, че даден проблем може да има само една гледна точка, то автоматично се лишаваме от възможността да гледаме като цяло на създалата си ситуация. Важно е да не забравяш, че моралните ценности и етичните решения могат да се разминават в различните ситуации.

4. Глезеният
Думата не се отнася само за децата. Тя дава изход на гнева и фрустрацията, позволявайки да се оцени поведението на другите към позицията на критика. Днес не е никак трудно да наречеш някого „глезльо“, ако той получава нещо без да полага необходимите усилия.

Често зад този етикет се крие вина заради това, че именно ние сме позволили на друг човек да е глезен (обикновено това засяга родители и деца). Този етикет е още едно измъкване, за да не се вникне в същността на проблема.

За глупавите и скучните. Или какво крият етикетите

5. Глупавият
Думата може да е насочена към самата теб – и тогава това е повод да преразгледаш самооценката си. Възможно е човек да се е чувствал прекалено умен и успял и да е допуснал редица грешки.

Когато този етикет се лепи на друг, той обикновено е придружен с обидни забележки, при това за неща, за които хората не биха дали подобна характеристика.
 

6. Егоистичният
Този етикет се дарява още от детството, когато родителите реагират по подобен начин на желанията на своето отроче (често абсолютно заслужено). Ако сама себе си наричаш егоистка, си струва да провериш наистина ли изискванията ти съответстват на нормата или се ругаеш излишно, като по този начин само сваляш самооценката си.

Изводи
Очевидно е, че хорските етикети крият сериозен проблем, свързан най-често с отношенията ни с околните, отдалечавайки ни един от друг и унищожавайки самооценката ни.

Но ако осъзнаеш, че поставянето на етикети е лош навик, и престанеш да ги използваш, емоционалната картина на света много скоро ще се подобри.

Ще се появи възможност да направиш правилния избор в общуването, да се сприятеляваш, да съпреживяваш и да не се разстройваш за глупости. Струва си да опиташ!


Виж ощеНово в Cosmo