Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Възходът на големите гърди

Елица Иванова
 

Оценка: (5/5)

или приказка за вълшебните сутиени

Искаш да увеличиш размера на чашката на сутиена си без да лягаш под ножа? Прочети тогава тази статия и действай! - може пък и да се получи.

Възходът на големите гърди
Възходът на големите гърди

В тази икономическа криза, гърдите като че ли са единственото нещо, което расте. Разпространителите на дамско бельо от цялата страна са на мнение, че през последните няколко години се купуват много повече сутиени с размер на чашката D, отколкото преди 20 години, например. Затова са принудени да създават нови линии, които да задоволяват нуждите на големите гърди.

Наистина ли гърдите растат?
До известна степен, да. Една от причините размера на чашките на жените да се увеличава е, че те надебеляват. Гърдите са изградени от жлезиста, мастна и фиброзна тъкан. Основната разлика между малките и големите гърди е в количеството мастна тъкан. Тя е тази, която дава съблазнителен обем на гърдите, затова, когато напълнееш гърдите ви също се уголемяват.

Другата причина за бума на производството на големи сутиени се крие в пластичната хирургия. През последните няколко години уголемяването на бюста се превърнала в най-известната и желана пластична интервенция сред българките. Мотивите им да прибегнат до тези мерки са различни. Най-често го правят, защото намират бюста си за недостатъчно хубав и голям. Дори понякога родителите подаряват на дъщерите си пластични операции на бюста. Цената за много жени е приемлива – гърдите струват между 5 до 7 хиляди лева в зависимост от клиниката.

Слава Богу, най-важната причина, поради, която чашките на жените скачат от B на С е фактът, че са осъзнали, че носят грешния размер. Звучи, невероятно, но според проучване 70% от нас не носят подходящия размер сутиени.

Видовете сутиени
На пазара има огромно разнообразие от марки и видове. Рядко обаче жените уцелват своя модел сутиени или пък слагат подходящия в подходящото време и място. Не допускай и ти да си една от тях. Открий своя модел и ще видиш как бюстът ти изведнъж ще порасне. Ето и някои от най-разпространените видове сутиени според нашата модна редакторка Гери Рангелова.

Сутиен без шевове – подходящ е за рокли и блузи, които са прилепнали по тялото.
Сутиен без презрамки – подходящ за рокли без презрамки и за корсети. Внимавай – избери си такъв, който да е стегнат, за да не ти пада докато се движиш.
Сутиен с една презрамка – подходящ за рокли и потници с голи гърбове.
Изрязан сутиен – подходящ за дрехи с дълбоки деколтета.
Силиконов сутиен – подходящ е за рокли с дълбоки деколтета и голи гърбове, защото е невидим. Не се препоръчва за всекидневна употреба.
Повдигащ сутиен – подходящ за жени с увиснали гърди. Той има специални банели и подплънки, които правят бюста по-голям и плътен.
Сутиен тип „бриджитка“ - подходящ за малки гърди.
Сутиен с високо закрити чашки – подходящ за момичета, които за първи път слагат сутиен.
Сутиен уондър бра – подходящ за малък и среден бюст, защото уголемява оптически размера му.
Спортен сутиен – подходящ за активно спортуващите дами. Действа на принципа на притискане на бюста до гръдния кош с цел максимално поддържане и минимално движение.

Възходът на големите гърди
Възходът на големите гърди
Забранено!

1. Не си купувай сутиени със заострени или сплескани чашки. Ако не можеш да определиш формата на чашките облечи върху сутиена фланелка стреч и виж как изглеждат гърдите ти. Не бива формата им да е прекалено остра или плоска.

2. Презрамките не трябва да се врязват в кожата ти, защото тогава тя излиза над тях и гледката е ужасяваща.

3. Чашките не бива да са прекалено твърди, защото могат да притискат бюста ти и да ти създават неудобство.

Любопитно
Сутиенът е разработен в края на 19 и началото на 20 век с цел да замести корсета. За негов изобретател се смята френският стилист Пол Поаре. Благодарение на него през 1907 година сутиентът е признат от модната индустрия и става най-популярното женско бельо. През 1977 година е измислен и спортният сутиен, който подкрепя гърдите при активно движение.


Виж ощеНово в Cosmo