Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Всичко или нищо: не е лесно да си перфекционист

 

Оценка: (0/5)

 
 

Перфекционизмът е прекрасно качество, но се случва и да е тежко бреме. Да изпълняваш всичко и винаги 100%, макар и да е приятно, е трудно. Ето с какви проблеми се сблъскват хората, които се считат за перфекционисти.

Всичко или нищо: не е лесно да си перфекционист

Вдъхнови се с умните мисли на успели жени: прочети ги в галерията долу.

21 вдъхновяващи цитата от успели жени

►►►Как гледат мъжете на женския успех?

Разпознаваш ли се в долуописаните ситуации?

  1. Не си правиш изводи, докато не видиш резултата.

Радва те постигнатата цел в работата или идеалният сладкиш, който изглежда толкова апетитен, че не можеш да дочакаш гостите, за да го опиташ. Но ако той няма търговски вид – се разстройваш и дори не го слагаш на масата.

  1. Сериозно усилие или голяма крачка напред – изобщо не са достатъчни.

Ако не си постигнала това, което си целяла, въобще не се радваш, че си направила необходимите стъпки А, Б, В. Мислиш защо не се е получило сега и как да го постигнеш следващия път.

  1. Успехът – всичко или нищо.

Връщайки се към същия този сладкиш, той трябва да изглежда като изваден от списание, или изобщо не трябва да го има. Така е с всяка твоя цел. Всеки път. Без изключение.

Всичко или нищо: не е лесно да си перфекционист

  1. Ако нещо не е довършено, трябва да се свършат двойно повече неща.

Например ти имаш намерение да ходиш на фитнес три пъти в седмицата, но през последната отиде само два пъти. Значи през следващата – ще тренираш четири пъти, за да запълниш пропуска.

►►►Запознай се с правилата за успех. Или с поне 40 от тях.

  1. „Доста добре“ – не е твоят девиз.

Всичко, за което си отделила време, трябва да бъде направено перфектно. Ти можеш седмици наред да избираш най-добрия сватбен фотограф или цяла нощ да седиш над три абзаца от текста, който си захванала. Когато видиш с очите си картинката как трябва да изглеждат нещата, не се склонна да правиш компромис за нещо по-несъвършено.

Всичко или нищо: не е лесно да си перфекционист

  1. Дреболиите те дразнят.

Поръчаното яке от известен сайт е малко по-светло, отколкото е изглеждало на снимката. Бялата тениска от новата колекция – не е този оттенък, какъвто беше тениската от миналогодишната колекция. Но защо нещата не могат да са толкова съвършени, колкото са в главата ти?!

  1. Постоянно отлагаш.

Да, да, будните изследователи (тези гадове никога не спят!) потвърждават, че много перфекционисти са склонни към това. Причината е проста: не започваш да вършиш работа, докато не разбереш как да го направиш по най-добрия начин.

Това е ужасно, особено когато става въпрос за големи проекти и се налага да се правят в последната минута, защото няма как да не бъдат завършени.

  1. Понякога не ти стига времето.

Можеш да загубиш цял ден, за да направиш едно нещо перфектно, но в същото време да не завършиш няколко други проекта.

  1. От време на време се мислиш за мързелива, а хората около теб ти се смеят.

Е, така се получава, когато правиш всичко като за 6+ и работата върви по-бавно, отколкото ти се иска.

  1. Дълго помниш грешките си.

Най-вероятно още не си забравила как обърка акордите, когато свиреше част от „Котките“ във втори курс на Музикалната академия.


Виж ощеНово в Cosmo