Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Усмихни се и живей дълго

 

Оценка: (0/5)

Оптимистите живеят по-дълго

Грандиозно изследване на холандски специалисти по психично здраве е установило, че оптимистите по натура умират от сърдечносъдови заболявания значително по-рядко от песимистите.

Усмихни се и живей дълго

Групата учени съобщи, че за хората, които гледат позитивно на живота, рискът да умрат от сърдечносъдови заболявания е 55% по-малък в сравнение с този при песимистите. Данните на други изследвания също показват, че оптимизмът си струва да се включи в категорията фактори, които помагат да се намали рискът от смърт от сърдечносъдови проблеми.

Изследователите с помощта на специални анкети провели допитване на 545 човека на възраст, които не страдат от рак и имат здрави сърца. Анкетата съдържала въпроси, които разкриват типа на личността (оптимист или песимист) с такива твърдения като:

Аз все още очаквам много от живота“;

Не се залъгвам с надежди за бъдещето“;

Дните ми минават бавно покрай мен“;

Все още нямам планове“;

Недостатък или преимущество: 8 звезди с разстояние между зъбите

Анкетираните също така били помолени да отговорят на въпроси, които засягат стила им на живот, отношението към здравето, образованието и физическата активност. Лекарите проверили кръвното им налягане, теглото и проследили историята на заболяванията на всеки от участниците в изследването.

►►►Тръгни по стъпките на идеалната усмивка

Песимистите умират по-рано

Изследването показало, че тези, които в началото говорили за своя оптимистичен поглед към живота, живеят много по-дълго от онези, отправилите унил поглед към бъдещето.

Учените смятат, че връзката между оптимизма и болестите на сърцето може да бъде обяснена с по-внимателното отношение към здравето, храненето и начина на живот у позитивно настроените. Изследователите отбелязват, че оптимистите по-лесно се справят с проблемите, намират човешка подкрепа и по-леко понасят стреса, отколкото песимистите.

Усмихни се и живей дълго

Какво казва науката

В психологията отдавна е известно това, че оптимистите живеят много по-дълго от песимистите. Емоционалното състояние на човека се отразява силно върху здравето му, затова е много важна жизнената позиция и отношението към случващото се в живота.

Усмихни се и живей дълго

„Общоизвестно е, че щастливите хора боледуват по-рядко – подчертава професорът по психология от университета в Минесота (САЩ) Дейвид Люкен. – А ако се разболеят или получат травма, оздравяват бързо.“ Колкото до тези, които вечно са недоволни от всичко и мрънкат с повод и без повод, при тях оздравяването е проблематично, твърди ученият. Освен това мърморковците по-трудно си намират спътник в живота, тъй като никой не желае близост с тях.


Виж ощеНово в Cosmo