Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Твоят гид за оцеляване на Великден с роднините

 

Оценка: (0/5)

 
 

Великден е семеен празник и макар да си се изнесла отдавна от вашите, трябва да ги уважиш и прекараш няколко дни с тях. 

Твоят гид за оцеляване на Великден с роднините

Колкото и да ги обичаш, знаеш, че има някои подводни камъни около престоя ти, които ще попречат посещението да мине безоблачно. 

20 начина да превърнеш великденските яйца в произведения на изкуството

Дали това са досадните роднини, които все те питат хвана ли си най-накрая гадже или строгият ти баща, който не спира да ти натяква да си намериш по-доходоносна работа, стресът около семейните събирания понякога е изтощителен. За да избегнеш евентуалните спорове и конфронтации, следвай нашите лесни съвети.

1. Избегни стреса около пътуването

Прибирането при родителите ти вероятно е свързано с пътуване. Независимо дали се прибираш от чужбина със самолет, ще шофираш или вземеш автобус, планирай нещата предварително. Не оставяй приготвянето на багажа за един час преди пътуването, купи си билети от рано и започни да мислиш позитивно за предстоящата семейна ваканция, за да не пристигнеш в кисело настроение.

Ако искаш следващата ти ваканция да е различна, спри се на Тенерифе, където те очакват вулканични пейзажи, примамливи плажове и екзотична природа.
Ако искаш следващата ти ваканция да е различна, спри се на Тенерифе, където те очакват вулканични пейзажи, примамливи плажове и екзотична природа.

►►► ВИЖ тук още 8 причини да посетиш Тенерифе, най-известният от Канарските острови.

2. Когато те попитат за любовния ти живот, измисли някоя шега

Неизбежно е – всички ще те питата как върви в любовта. Ако наскоро си скъсала с някого ще те потупват съчувствено по рамото, ако имаш ново гадже – ще се опитат да разберат как му е името (за да го потърсят после във Фейсбук и поне да видят как изглежда). Не мрънкай и не се цупи при подобни въпроси, а обърни всичко на майтап. Например: „Да, срещнах страхотно момче, запознахме се във фитнеса. Много е мил и ме харесва. Единственият проблем е, че страда от загуба на краткотрайната памет и всеки път, когато се срещаме си мисли, че се виждаме за първи път. Вече сме имали 50 първи срещи.“ След което продължи да разказваш целия сюжет на филма „50 първи срещи“, докато роднините ти не схванат шегата. Идеята е, да не им се връзваш и да не се впускаш в сериозни подробности около романтичните си забежки, иначе рискуваш да те залеят със съвети или упреци.

3. Приеми, че пиеш повече от тях

Майка ти е още на първата чаша вино, а ти си наливаш трета. Укорителният й поглед внезапно те кара да се замислиш дали не си алкохоличка. Не, просто си във ваканция и искаш да се отпуснеш. Когато приемеш факта, че пиеш малко повече от роднините си, ще ти е по-спокойно. Само не почвай да разказваш истории от партита, като например тази, при която те намериха заспала близо до фикуса, завита с пердето. 

Декорирай перфектната маса за Великден

4. Провеждай истински разговори с роднините си

Отиваш да прекараш време с близките си роднини и приятели, но със сигурност ще ти се наложи да контактуваш и с много далечни познати и втори братовчеди. Знаем, че е трудно да подхванеш разговор с хора, които не си виждала от години и нямаш представа какво се случва в живота им, но вместо да си говорите за времето, поинтересувай се за проблемите им. Накратко – проведете истински разговор, за да не бъдат срещите толкова мъчителни.

5. Придържай се към режима си

Празниците са труден период да поддържаш режима си на упражнения, но точно сега е важно да го правиш. Все пак, майка ти и баба ти ще искат да те видят как поглъщаш 10 пъти по-големи количества храна от обикновено. Нека всяка допълнителна порция агнешко и козунак те мотивират да отделиш време след това и да отидеш да потичаш в парка, например. Разбира се, не повече от 30 минути, защото времето ти е ограничено – нали си на гости при роднините и трябва да има обърнеш подобаващо внимание.

Хората с хубава фигура никога не казват "и утре е ден", а се борят за нея тук и сега. Разбира се, не е лесно да имаш такава воля, но можеш да я тренираш. Да, точно както тялото си. Няколко идеи как го го постигнеш.
Хората с хубава фигура никога не казват "и утре е ден", а се борят за нея тук и сега. Разбира се, не е лесно да имаш такава воля, но можеш да я тренираш. Да, точно както тялото си. Няколко идеи как го го постигнеш.

►►► ВИЖ ТУК кои са другите навици на жените с хубава фигура!

6. Внимавай с разговорите на политически теми

Ако всеки член на семейството ти има различни политически интереси, то рано или късно ще започне да ги изтъква по време на празничната трапеза. Дали заради неизбежното присъствие на алкохола или заради наличието на добър брой слушатели, онзи твой чичо с леви (или десни, или каквито и да е) убеждения, започва да спори и изтъква мнението си. Ако твоето мнение е различно от неговото, недей да се впускаш в дълги и широки доводи, да убеждаваш и да се караш. По-добре да изтърпиш тирадата, отколкото в продължение на час да се надвиквате безмислено. Друг вариант е елегантно да отклониш темата.

7. Опитай да се справиш цивилизовано с членовете от семейството, които те влудяват

Подобно на политически ангажирания ти чичо, други твои роднини наистина те карат да излезеш извън кожата си от нерви. В тези моменти, най-добре да отидеш в другата стая за малко. Седни, релаксирай и си повтаряй, че няма да ти се налага да търпиш ситуацията още дълго.

8. Помогни с готвенето

Дори готвенето да не е твоята стихия, не се излагай пред роднините си. Отдели си повече време, за да стане всичко както си му е редът.
Дори готвенето да не е твоята стихия, не се излагай пред роднините си. Отдели си повече време, за да стане всичко както си му е редът.

Ако майка ти те е помолила да помогнеш с готвенето, дори да е нещо дребно, като да направиш салатата, не оставяй задачата за последната минута. Отдели си достатъчно време, намери правилната рецепта и се захващай да я направиш по възможно най-добрия начин (без да отровиш никого). Дори майка ти да каже „почивай си, аз ще направя всичко“, помогни при слагането на масата. Бъди активна, доколкото е възможно.

9. Остави си телефона и разговаряй

Запомни защо си тук – за да прекараш време с роднините си. Дори и с тези, които те дразнят. Етикетът забранява дълги телефонни разговори, чатене и рутинна проверка на Фейсбук профила ти. Съжаляваме, това е положението. Скоро ще се върнеш към нормалното си съществуване и нещата ще си дойдат на мястото.

10. Бъди перфектния гост

Почиствай след себе си, оправи си леглото в стаята, помогни на родителите си да посрещнат гостите. Не бъди мързеливката, която спи по цял ден и не иска да си вдигне пръста за нищо. 


Виж ощеНово в Cosmo