Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Ти си секси? Или по-скоро не? Чуй мъжкото мнение

 

Оценка: (0/5)

 
Кое в теб е секси за него!

Жените сме склонни да решаваме вместо мъжете какво всъщност те считат за секси и кое – не. Но, въпреки стереотипите, мъжете не са готови да нарекат „желана“ всяка барболина с огромни гърди. Какви качества притежава наистина привлекателната жена?

Ти си секси? Или по-скоро не? Чуй мъжкото мнение

 

Разбира се, най-логичният извод е, че мъжете харесват жени с различна външност. И въпреки това, има женски качества, които няма да оставят безразличен нито един представител на силния пол. И така, кого мъжете са готови единодушно да определят като „сексапилна красавица“?

⇒Твоята зодия определя връзките ти. Не вярваш? Виж тук ⇒

Как водиш любовните си връзки според зодията ти

Тази, която е уверена в себе си
Алън и Барбара Пийз в книгата „Защо мъжете искат секс, а жените любов“ разказват за изследване, в което взимат участие момичета от 13 до 28 години. Психолозите им задават един-единствен въпрос: „Удовлетворени ли сте от външността си?“ Както не е трудно да се досетиш, 86% от попитаните отговорили: „Не!“ Те казали, че са съгласни да легнат под ножа на пластичния хирург, само и само да станат по-красиви.

Но се оказва, че мъжете буквално плюят (според мнението на авторите на книгата) на несъвършенствата на жените в случаите, в които...те са привлечени от тях. Авторите пишат: „Когато мъжът е увлечен по жената, стриите по корема й му се струват секси, пълните бедра – съблазнителни, а тънката коса – идеална прическа“. Но, какво ги кара да си падат по жени с несъвършена външност? Много от мъжете отговорят без колебание: „Увереността в самите тях.“ Съдейки по всичко, именно с това се обяснява фактът, че сладникавите красавици не са чак толкова популярни сред силния пол (както си мислят жените).

►►►Ако ти си такава, той ще избяга от теб

Здрава и поддържана
„Ако говорим за външността, то ние обръщаме най-вече внимание на осанката, на походката, на кожата, на нежните ръце и меката коса“ – споделя участник в едно от допитванията на тема „женска сексуалност“.

Ти си секси? Или по-скоро не? Чуй мъжкото мнение

Оказва се, че мъжете често оценяват външността на жената, изхождайки не от естетични съображения – безсъзнателно те си оформят представа за нейната репродуктивна способност: широки бедра – може да роди, големи гърди – ще може да кърми, здрава кожа и блестящи очи – като цяло е здрава. По тази причина те правят избор в полза на младите момичета (в репродуктивна възраст), а по-възрастните жени, разбирайки това, често се стремят всячески да скрият своята истинска възраст.

С хубаво тяло
„По принцип мъжете харесват тези части на женското тяло, които не приличат на техните собствени. Там, където при него е плоско – при нея е изпъкнало. Където при него е твърдо, при нея е меко“, пишат Алън и Барбара Пийз. Това, че мъжката и женската представа за идеална фигура се различават, открива американският психолог Пол Розен. В хода на експеримента си той показва на участниците снимки на жени с различен тип фигура – от притежателки на мерки на модел, до пълни момичета.

Колкото по-стройна била жената, толкова повече жени заявявали: „Това е, което е необходимо! Аз също бих искала да изглеждам така.“ Само че, мъжете не мислели по същия начин. Според тях най-привлекателни били жените със средно телосложение и с тяло, тип „пясъчен часовник“.

►►►Тези бюти трикове той намира за секси в теб

Тя ухае на жена!
От древни времена е известно: мирисът на жената въздейства силно на мъжа на подсъзнателно ниво. И наистина, от природата е заложено така, че всеки човек излъчва собствен уникален аромат, който може да бъде както привлекателен, така и отблъскващ. Затова учените наричат този процес „химична комуникация“.

Ти си секси? Или по-скоро не? Чуй мъжкото мнение

Ароматите, които влияят на сексуалното привличане, се наричат феромони. Те започват да се изработват от организма от момента на полово съзряване, често именно тогава се появява опияняващото чувство на първата любов.

Под влиянието на различни фактори, както физически, така и емоционални, изработката на уникален собствен парфюм може да се променя. Така например при овулация природният аромат на жената е най-привлекателен за мъжа. А ето, че миризмата на жената с дисбаланс на половите хормони – може да бъде отблъскваща.

Така, както човек не може сам да почувства собствения си аромат, така и не е възможно да се уловят тези тънки промени в баланса на феромона.

Ти си секси? Или по-скоро не? Чуй мъжкото мнение

Най-точният индикатор на правилния баланс на хормоните е месечният цикъл. Ако той е прекалено дълъг, или къс, ако има ПМС или болка в тези дни, то е необходимо да вземеш мерки.

Специалистите в областта на гинекологията те съветват да намалиш нивото на стрес, да се храниш балансирано, да се наспиваш и да пиеш определени витамини и минерали във всяка една фаза на цикъла.


Виж ощеНово в Cosmo