Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Сутрешни навици за прекрасен ден

 

Оценка: (5/5)

 
 

Погледни на света през розовите си очила!

Сутрешни навици за прекрасен ден

Ако си от хората, които сутрин не са в най-добрата си форма, създай си нови навици, които ще направят деня ти лек и приятен.

Протегни се

Още преди да отвориш очи, отдели 15 секунди, за да почувстваш крайниците си. Повдигни едната си ръка, разпъни пръстите, после разкърши китката. Повтори същото с другата ръка. Опъни краката, протегни ги от пръстите до слабините. Накрая се заеми с шията и гърба. Тези приятни упражнения правят мускулите и ставите по-гъвкави, подобряват кръвообращението и доставят кислород до всички тъкани в организма.

Сутрешни навици за прекрасен ден

Нагушкай гаджето си

Миговете нежност ще те заредят с радост за целия ден.

Не взимай решения

За да бъдат сутрините ти спокойни, направи така, че да не ти се налага да започваш деня с взимане на някакво решение. Предвидливо обмисли въпроса предната вечер – например какво ще облечеш, за да отидеш на работа, какво ще приготвиш за закуска, откъде ще минеш, ако имаш да свършиш някаква работа. Това ще те освободи от необходимостта да пилееш и без това краткото сутрешно време за подобни решения.

Хороскоп на женските супер сили

Изпий чаша вода

На забравяй, че през цялата нощ не си пила течности и на сутринта си дехидратирана. Чаша вода ще ти донесе усещане за свежест.

Отдели 5-10 минути за слушане на музика

Музиката отнема напрежението и освобождава духа. Можеш също просто да поседиш спокойно и да оставиш мислите ти да препускат свободно – творческите процеси, които протичат в съзнанието през нощта, добиват по този начин конкретен вид и се превръщат в план за действие.

Сутрешни навици за прекрасен ден

Приготви си дрехи за спешни случаи

За сутрините, когато нямаш никакво време, защото часовникът не те е събудил или се е случило нещо непредвидено, е добре да имаш спасителен комплект дрехи, готови да бъдат облечени за 5 минути. Не забравяй да добавиш към тях чорапи и аксесоари. Така ще си спестиш много нерви.

►►►ВИЖ ТУК: Модни трикове за сутрешното ти обличане!

Покажи чувствата си

Преди да напуснеш дома, за да отидеш на работа, покажи на всички, които обичаш, колко са ти скъпи. Не забравяй също котката или кучето. Самата ти ще почувстваш прилив на енергия и добро настроение.

Бъди добре организирана

Дръж ключа за входната врата на подходящо място в антрето. Добре е да имаш нещо като кошничка за важни дреболии, които да не търсиш сутрин панически. От вечерта поставяй близо до вратата всичко, което би могло да те забави в най-неподходящия момент.

Нещата, които всяко момиче след 20 трябва да има в дома си

Отдели една минута за почистване на езика

Купи си специална четка и всяка сутрин четкай езика си, за да се освободиш от лошия нощен дъх. Многобройни бактерии се натрупват по повърхността му и по този начин успешно можеш да ги отстраниш.

Направете разписание за ползване на банята

В банята всеки трябва да може да остане сам известно време.Това позволява да се избегне стресът и конструктивните мисли да се подредят в главата ти. Направи така, че да няма „задръствания” в ограничените сутрешни минути.

Сутрешни навици за прекрасен ден

Създай си личен календар

Окачи на стената календар, на който да записваш задачите си за деня. По-добре е той да е в кухнята. Сутрин, докато си пиеш кафето или чая, можеш да си припомниш какво имаш да вършиш. Така няма да забравиш нищо.

►►►ВИЖ ТУК: 14 неща, които продуктивните жени правят всеки ден!

Тренирай сърцето

Специалистите твърдят, че заниманията със спорт сутрин по-лесно се превръщат в приятен навик, отколкото ако се провеждат в някой друг момент от деня. Освен това разходът на енергия в ранните часове води до производство на ендорфини, които влияят позитивно на настроението през целия ден. Най-подходящ е кардиотренингът, който съчетава полезното с приятното по идеален начин.

Сутрешни навици за прекрасен ден

Пести хитро времето си

Снабди се с козметични продукти, които са мултифункционални и лесни за употреба – шампоан и балсам 2 в 1, почистващо мляко, което има и хидратантен ефект и т.н.

Избягвай припряността

По-добре е да се събудиш 15 минути по-рано, така че да имаш време спокойно да се приготвиш за деня, отколкото да спиш до последния момент и после да пропускаш закуската или спорта.


Виж ощеНово в Cosmo