Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Стани супер уверена

Cosmo
 

Оценка: (5/5)

Стани супер уверена
Стани супер уверена
Не е толкова трудно, колкото изглежда, да накараш нещата да заработят за теб. Просто следвай съветите ни и ще видиш с очите си как хубавите неща ти се случват.

Представи си, че е понеделник и, преди да отидеш на работа, минаваш да си купиш кафе. Продавачката се обърква и ти дава двойно. Стигаш офиса, качваш се на асансьора и въпреки че обикновено не флиртуваш в 8:30 ч. се усмихваш на непознат симпатяга. Той се приготвя да слезе и малко преди да се затворят вратите, те пита за името ти. Следобед все още сияеш от срещата си с г-н Симпатяга и впечатляваш всички присъстващи с изнесената презентация. Мислиш си, че днес ти е късметлийски ден, но според психолозите това няма нищо общо с късмета.

Те са убедени, че позитивизмът привлича към себе си още позитивизъм. Затова, когато се случи нещо положително, то автоматично те зарежда с оптимизма и увереността да търсиш още добри преживявания.
В превод: Контактът с усмивка може да предизвика такава лавина от увереност, която да ти помогне да свалиш непознатия сладур, да впечатлиш клиентите или да постигнеш каквото там си поискаш. Трикът е да знаеш как да я активираш. Поразровихме се и открихме как точно работи тази двигателна сила, как да я задействаш и какво да правиш, когато нещо се изпречи на пътя ти.

Домино ефектът

Най-хубавото на увереността е, че и най-дребното нещо може да я отключи – като това да ти дадат безплатно екстра доза кафе или да намериш обицата, която мислеше, че си изгубила. Това е така, защото когато някой те накара да се почувстваш добре или ти се случи нещо, което много си искала, настроението ти се подобрява.

Например, ако някое момче те спре и ти поиска номера на мобилния, подсъзнателно настроението ти ще се приповдигне и през главата ти ще ти мине мисълта: „Щом той ме хареса, значи и другите хора ме харесват“.
А тази мисъл от своя страна ти вдъхва смелост да опитваш нови неща и да очакваш те да се случват в твоя полза. Замисли се: ако днес някой ти каже, че си очарователно момиче, ще имаш повече желание да излизаш, нали? Следователно, ще си много по-склонна да отидеш на фирменото парти, което обикновено пропускаш. И ако се чувстваш добре на партито, ще имаш и смелостта да се запознаеш с хората, които не познаваш, да създадеш нови контакти, които да ти предложат нови възможности.
Когато се случи едно, а след него и друго положително събитие те те зареждат с увереност и оптимизъм и в резултат на това започваш по-често да поемаш рискове в живота си. А когато рискуваш повече, се появява възможността да печелиш повече...

Приливът на увереност не само те мотивира да търсиш други изгодни ситуации, но като че ли предизвиква хубавите неща да ти се случват. Когато вярваш в себе си, подсъзнателно караш хората да те уважават и ценят. Затова шефът ти гласува повече доверие и те приема като служител, който заслужава повишение.

Дори и и тези, които не те познават, ще усетят тази притегателна сила. Според експертите уверените хора се държат по-различно: те звучат по-правдоподобно, усмихват се повече и изглеждат по-щастливи и приветливи. Така дори и непознатите ще имат добро мнение за теб.

Научи се да бъдеш активна

Естествено, не можеш да принудиш хората да ти дават безплатно някакви неща или да ти правят комплименти. Но има някои неща, които можеш да правиш, за да предизвикаш това да се случи. За тази цел не трябва да стоиш настрани и да чакаш. Хората, които чакат нещата сами да им се случват, обикновено се чувстват извън контрол, докато тези, които активно търсят нови възможности, са по-уравновесени и силни.
Започни като поемаш малки рискове. Когато рискът е умерен, вероятността да се окаже печеливш, е в пъти повече. А посредством него ще си набавиш и нужната порция стимулираща увереност. За риск можеш да приемеш и нещо толкова дребно, като това да се усмихнеш на бармана и да видиш дали той ще ти отвърне със същото. Между впрочем шансът да го направи е голям, защото ние, хората, сме свикнали подсъзнателно да се усмихваме на тези, които ни се усмихват. И въпреки факта, че ти първа си започнала, неговата усмивка ще изчетка егото ти.

Ако усещаш, че нищо друго не помага, тогава, ами... преструвай се! Разбери, че е много важно как ти самата се възприемаш, защото така „показваш“ на другите как и те да го правят. Ако се държиш уверено, отстояваш мнението си и твърдиш, че знаеш какво правиш, скоро наистина ще повярваш, че е така. Хората около теб – също.

Когато се почувстваш уверена в себе си, се възползвай максимално. Например, ако винаги си искала да се запишеш на танци по салса – сега е моментът. Простичко е: придобитата увереност ще ти даде нужния старт.
Сега е и моментът да покажеш какво искаш, защото хората ще са по-склонни да ти го дадат. Например, да попиташ приятелката си дали ще ти услужи с новата си рокля или да си изпросиш още 10% на иначе намалените обувки. Звучи лесно, но повечето хора нямат навика да говорят за това, което искат. Когато имаш достатъчно увереност да искаш нещо, тогава хората са много по-склонни да ти кажат „да“, просто защото са привлечени от демонстрираната ти увереност.

Стани супер уверена
Стани супер уверена
Мисли положително

Лошата новина е, че впоследствие приливът на увереност може да ти изиграе лоша шега. Когато се случи нещо неприятно, то може да накърни твоята самоувереност, което от своя страна да доведе до повече разочарования в бъдеще. Неприятните преживявания, като това да бъдеш смъмрена на работното място, те карат да се чувстваш зле и развалят настроението ти. Тогава си уязвима и си много по-склонна да видиш само лошата страна на нещата. А когато излъчваш отрицателна енергия, караш хората да те избягват. Трикът е бързо да елиминираш негативизма, който се опитва да те зарази.

Много е важно да не позволиш на лошите неща, които се случват в живота ти да определят посоката му. Ако имаш нужда да изпуснеш парата, защото шефката ти се е държала ужасно с теб, се обади на някоя приятелка и й разкажи. Но след като излееш чувствата си, си обещай да приключиш с темата. Ако не спреш, ще ти бъде по-трудно да продължиш напред. Затова най-добре за теб ще бъде сама да се справяш с всичко, което ти се случи.
Лесно е да се каже, но как да го направиш? Един от начините на прекъснеш омагьосания кръг на негативизма е като си подаряваш някакви любими преживявания. Например, като отидеш на маникюр или на масаж. Практически е невъзможно да се чувстваш зле, когато се грижиш за себе си. Невероятно е как тези малки глезотийки те успокояват и обнадеждават...и как след тях изведнъж нещата отново се нареждат.

Когато ти се случи нещо, което много си искала, настроението ти коренно се променя.

„Чувствам се най-уверена, когато съм обградена от добри приятели, които ме подкрепят, радват и обичат“.
- Аманда Бейнс, актриса

„Черпя увереност от подготовката. Когато изляза на корта с убеждението, че съм се подготвила максимално добре, се чувствам способна да покажа най-доброто от себе си“.
- Винъс Уилямс, състезателка по тенис

Нервна си? Няма проблем.

Не е нужно да пиеш валериан, за да се сдобиеш със супер увереност. Има ново доказателство, че можеш да накараш стреса да заработи за теб. Само трябва да си повтаряш, че малки количества от него не пречат.
Учени събрали група студенти и ден преди изпита им съобщили, че притеснението ще им помогне да изкарат  по-добри резултати на теста. И действително станало така.

Затова в мига, в който се почувстваш нервна, си кажи: „ОК. Това, че съм нервна ще ми помогне да се справя“. Това убеждение ще се превърне в пророчество, казва авторът на проучването Уенди Бери Мендес, професор по психология в Харвард.

Излъчвай положителна енергия

Тези детайли от езика на тялото ти, имат толкова положителна мощ, че веднага ще те накарат да изглеждаш и да се чувстваш така, сякаш можеш да се справиш с всичко.

Усмихни се искрено (говорим за онази усмивка, която образува извивки в краищата на очите и устните ти). Тя е обезоръжаваща и е доказан източник на добро на настроение.

При ръкостискането се фокусирай не върху захвата, а върху движението „нагоре-надолу“. Така ще избегнеш ръкохвата тип „риба“ и прекалено силното стискане. 

Направи жеста, който правиш, докато държиш питие. Като придържаш ръцете си пред гърдите, изглеждаш смела и настоятелна.

Дръж краката си раздалечени един от друг и ги насочи към човека, с когото говориш. Това  ще ти даде стабилна стойка и отворена позиция. 


„За да е уверена една жена не бива да допуска до себе си хора, които не допринасят за това. Било то у дома, навън или на работното място. Самочувствието не идва от външния вид. С годините аз ставам все по-малко суетна и успоредно с това все по-уверена. Важното е да открием в какво ни бива и да насочим усилията си натам“.
- Мария Игнатова, водеща

„За мен увереността е свързана с добрата подготовка. Аз гледам да се подготвя максимално,  винаги се старая да се запозная предварително с всичко, което трябва да знам преди срещата. Разбира се, ако си усмихнат и в добро настроение винаги имаш повече шансове да успееш, а зад моята усмивка стоят тези на близките ми хора и някоя любима песен“.
- Боряна Гидикова, главен редактор на „Денят е прекрасен“ и екс водещ на bTV Новините

„Черпя увереност от подкрепата на хората. Сила ми дават аплодисментите на публиката, очите на хората, които ме гледат и нямам право да разочаровам, както и подкрепата на най-близкия човек, колегите и приятелите“. 
- Елена Петрова, актриса


Виж ощеНово в Cosmo