Спечели абсолютно всеки за 3 минути

Използвай тези съвети, за да спечелиш на своя страна онези шест човека, които винаги си искала да впечатлиш.

 
 

Използвай тези съвети, за да спечелиш на своя страна онези шест човека, които винаги си искала да впечатлиш.

Оказва се че това, което казваме и правим, когато се запознаем с някого, има голямо значение за това как ще ни възприеме той след това. 

Ти каква модерна мацка си? Ще разбереш от хороскопа си в галерията долу:

Галерия: Хороскоп на мега готините модерни момичета

Виж всички снимки

Знаеш, че първото впечатление е важно, но отскоро едно ново изследване доказва точно колко. Според учените от университета в Охайо, отношенията ти с някого зависят от впечатлението, което му направиш през първите 3 минути на вашата среща. И това първо впечатление има по-голяма тежест отколкото всичко друго, което казваш или правиш. Затова, ако си била мила с някого на първата ви среща той/тя ще те приема за мил човек, дори и когато се държиш кофти. Яко нали? Ето как да направиш така, че тези 180 секунди да заработят за теб.

Майката на гаджето ти

Кажи това

„Приятно ми е да се запознаем! Благодаря ви, че сте отгледали такъв страхотен мъж“.

Защото

Като й направиш комплимент, че е добър родител ще й покажеш, че уважаваш нея и ролята, която играе в живота на приятеля ти. Това веднага ще я спечели и това ще ти се върне като  положително отношение.

Направи това

Облечи се малко по-консервативно от обичайното и дръж ръцете си свободно от двете страни.

Защото

Когато видим някой, който е облечен по вкуса ни, подсъзнателно започваме да го харесваме. Като държиш ръцете си свободно, показваш, че не си заплаха за нея и че си отворена за всичко... като онази прегръдка, която тя ще ти даде от любезност.

Специалист човешки ресурси

Кажи това

„Разбрах, че сте учили в чужбина. Какво ви донесе образованието там?“

Защото

Хората обичат да говорят за себе си, а като я попиташ за миналото й това изведнъж ще я направи по-заинтригувана от разговора. Крайният резултат: тя ще те хареса още повече.

Направи това

Протегни ръката си първа, когато се запознавате.

Защото

Като направиш първата крачка, ще покажеш, че си уверена и се чувстваш удобно в кожата си. А също и че познаваш бизнес етикета и знаеш как да накараш клиентите да се чувстват спокойни.

►►►20 неща, които те правят по-силна

Гадната секретарка

Кажи това

„Здравей, как си днес?

Защото

Тъпо е да се държиш мило с някой, който не го заслужава, но като попиташ колежката си как е, ще й намекнеш, че те е грижа за нея (дори и изобщо да не ти пука). Тя ще оцени жеста и ще се опита да се държи по подобен начин към теб, освен ако не е мегатъпанарка.

Направи това

Дръж ръцете си зад гърба.

Защото

Проучванията показват, че тази стойка автоматично те прави по-симпатична на хората. За разлика от скръстените ръце или ръцете върху бедрата, които те карат да изглеждаш нетърпелива и досадна.

Новата готина колежка

Кажи това

„С няколко колежки мислим да обядваме заедно в новия ресторант на ъгъла. Ще се радвам, ако се присъединиш към нас“.

Защото

Като я поканиш да обядвате заедно, ще й покажеш, че я харесваш. А това със сигурност ще я накара да се почувства страхотно и ще умножи „точките“ ти пред нея.

Направи това

Отпусни раменете си, когато говориш с нея.

Защото

Когато стоиш пред шефа си, е важно стойката ти да бъде перфектна, но когато си пред потенциалната приятелка-колежка, по-добре отпусни рамене. Така ще демонстрираш на несъзнателно ниво, че си отзивчива и че не гледаш на нея като на конкурентка. 

Сладурът, когото току-що срещна

Кажи това

„Чудя се какво да пия. Ти какво ще ми препоръчаш?“

Защото

С този въпрос ще му покажеш, че се интересуваш от мнението му – супер хитър ход спрямо  момчетата, които, макар и привлекателни, са неуверени с непознати жени. Така ще изчеткаш самочувствието му, а може би след известно време в разговори и ще го убедиш да ти поиска мобилния номер.

Направи това

Преди да излезеш, облечи нещо небрежно, но закачливо като тениска с името на любимата ти група.

Защото

небрежният ти външен вид ще му покаже, че си непринудена и забавна. Само внимавай да не облечеш нещо твърде ексцентрично! Според проучванията, мъжете не си падат по жени със странно облекло. Лейди Гага може да става за тананикане, но в никакъв случай не и за излизане.

Новият съсед, който се нанася

Кажи това

„Добре дошъл в нашия блок! Трябва да знаеш, че си се нанесъл в един от най-яките квартали в града!“

Защото

Той ще приеме комплимента ти за избора на квартала и като такъв за способността му да взима правилни решения. Също така това е страхотен начин да завържеш разговор с него, защото позволява да го попиташ къде е живял досега, без да навлизаш твърде много в личното му пространство.

Направи това

Преди да излезеш от вкъщи, вържи косата си на опашка и му се усмихни, когато го видиш.

Защото

Знаеш, че усмивката те кара да изглеждаш позитивна и приятелски настроена. Но не знаеш, че като прибереш косата си на опашка, подсъзнателно изпращаш съобщението, че си взела живота си в ръце и че той може да разчита на теб, когато има нужда от помощ.