Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Сдобий се със самочувствие по мъжки

Росица Шишкова
 

Оценка: (5/5)

Не може да се каже, че изглежда съвсем като Брад Пит... Откъде тогава това високо самочувствие? И откъде да се сдобиеш и ти с малко повече?

Мъжки урок по самочувствие # 1
Вярвай, че си звезда от малкия екран.


Когато излизаш от киното си представяш Даниел Крейг като Джеймс Бонд, който си пада ужасно по теб въпреки твоите... хм... не съвсем идеални задни части. Когато един мъж напусне киносалона, в съзнанието си той е Джеймс Бонд. Мъжете наистина вярват в статуса си на супергерои и заедно с позитивното мислене се подхранва и увереността им. Следващият път избери фантазията, че ти си момичето на Джеймс Бонд – Ева Грийн – и имаш тяло, което може да ти позволи да бъдеш нея.

Мъжки урок по самочувствие # 2
Насочи вниманието си към предимствата си.
Мъжете съзерцават това, което отразява огледалото с часове, защото наистина харесват това, което виждат. И това не е просто фантазия. Те просто не се тормозят да се вглеждат в недостатъците си. Ако не харесваш дупето си, защо се налага да се възползваш от всеки шанс да го погледнеш? Във витрините по време на шопинг? В огледалото докато пробваш... блузка?! Хей, хей, това си е чист мазохизъм! Последвай примера на гаджето си и насочи погледа си към зоните на тялото си, които харесваш.

Мъжки урок по самочувствие # 3
Изпоти се.
Ако мъжете не се чувстват добре в тялото си, те полагат усилия да го усъвършенстват. Идеята е, че така знаят, че полагат усилия да подобрят външния си вид. Когато се изпотиш здравата във фитнеса не само повишаваш самочувствието си като отделяш ендорфин (хормонът на щастието), но и получаваш онази специфична удовлетвореност, че си свършила нещо за себе си (да, точно същата като след фризьор или гинекологичен преглед!).
Същото се отнася и за отношението ти към йогата и здравословното хранене. Ако третираш тялото си правилно... наистина ще започнеш да го боготвориш.

Мъжки урок по самочувствие # 4
Обличай се подходящо.
Мъжете дори не биха си представили как се напъхват в дънки с около два размера и половина по-малки отколкото трябва. За тях е важно преди всичко удобството и точно затова се чувстват по-добре в тялото си от нас. Едва ли има нещо по-самоубийствено за увереността ти от дънки, които те пристискват толкова, че коремчето ти изскача, или прекалено тесен сутиен, който ти осигурява малки гърди. Носи дрехи, които са ти по мярка и подчертават предимствата на фигурата ти благодарение на подходяща кройка. Не само ще изглеждаш, но и ще се чувстваш по-секси.

Мъжки урок по самочувствие # 5
Научи се да не обръщаш внимание на отрицателни забележки.
Мъжете пускат груби шеги помежду си ежедневно. Излизания в мъжка компания, футболни следобеди и служебни дни, изпълнени с иронични подмятания – на разнообразни теми: дрехи, музикални и сексуални вкусове, физика... И така през годините те успяват да развият способността си да пропускат критиките от едното през другото си ухо.
Следващият път, когато майка ти ти даде прекалено честен съвет или твоя приятелка изцъка с език, когато си поръчаш десерт с повече сметана, засмей се и забрави за случилото се.

Мъжки урок по самочувствие # 6
Изхвърли пълното си бойно снаряжение от огледала.
Струва ти се, че не би могла да живееш без огледало във всяка стая? Е, на всички ни се е случвало да си оправяме грима оглеждайки се в CD след като с ужас сме установили, че ново гадже няма огледало под ръка. Колкото и налудничаво да изглежда, това е често срещано явление. Ако просто не би могла да изхвърлиш огледалата вкъщи, освободи се поне от „удебелителното“. Защо по дяволите трябва да се измъчваш?!
 
Мъжки урок по самочувствие # 7
Събличай се гола по-често.
Винаги съм се удивлявала как някой мъж, когото до момента не съм виждала гол, просто става от леглото и се насочва към банята, както майка го е родила... Време е и ние да свикнем с голия си образ. Напълно нормално е да си ужасена от мисълта, че той ще види целулита ти и всичко останало, така че започни с малко практика насаме. Съвсем скоро ще започнеш да правиш почти всичко по евино облекло, включително готвенето...

Мъжки урок по самочувствие # 8
Снижи топката на сравненията.
Докато ние обикновено се сравняваме с най-красивото момиче в бара/клуба/света, когато сме навън, мъжете предпочитат да се занасят с прическите или каквото и да е на останалите „себеподобни“. Това всъщност е внимателно изработен процес, който им позволява да се чувстват по-добре в кожата си. Така че вземи пример и когато се усетиш как зяпаш със зейнала уста мацката с престъпно дълги крака, потърси с поглед леко нещастно изглеждащата душичка в ъгъла. Добре де, не е особено мило, но пък наистина помага!


Виж ощеНово в Cosmo