Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

През новата година, надявам се да избереш себе си

Василена Цанова
 

Оценка: (0/5)

 
 

През новата година, надявам се да...

През новата година, надявам се да избереш себе си

(Писмо към твоето по-съвършено „аз“, което ще прекрачи  прага на 2018 година с гордо вдигната глава.)

Надявам се да спреш да поставяш останалите на първо място и да научиш, че не е егоистично да избереш човека, който те гледа от огледалото.

Надявам се да престанеш да тичаш по задачи 24/7 и да успееш да си почиваш повече, дори почивката да не е типично състояние за теб.

Надявам се да спреш да живееш според задълженията в календара си и да се чувстваш удовлетворена единствено, когато отмяташ поредния ангажимент. Накрая ще се обърнеш назад, осъзнавайки, че не си живяла.

Надявам се, че ще спреш да фигурираш на второ място в списъка си с приоритети. Само така ще разбереш, че обичта и уважението към себе си се отразява положително върху всичките ти останали взаимоотношения.

През новата година, надявам се да избереш себе си

Надявам се, че ще спреш да търсиш любовта, защото смяташ, че тя (и само тя) е способна да запълни празнините в живота ти. Понякога трябва да се научиш да се чувстваш добре, дори когато си сама. Да си достатъчно смела, за да признаеш пред себе си, че още не си готова за сериозна връзка. Дори наистина много да искаш такава. Разпознай чертите от характера си, които имат нужда от усъвършенстване и тогава допусни друг човек в живота си.

Надявам се, че ще успееш да кажеш „не“ на хората, които не заслужават времето и вниманието ти.

Надявам се, че ще се сбогуваш с токсичните личности. Тези, които те използват. Тези, които ти звънят и звучат неловко, защото ти искат услуга.

Надявам се, че ще общуваш хора, които те превръщат в по-добър човек и единственото, което печелите един от друг е искреното приятелство.

Надявам се да научиш, че не е задължително само ти да плащаш за забавленията или да ги организираш. Запомни, че понякога е хубаво да оставиш другите да се погрижат за теб.

Надявам се, че ще си поемаш глътка въздух от време на време. Не всяко парти ще бъде „най-якото парти на света“. Спести парите си от билет и си купи нещо хубаво, отиди на уикенд пътешествие. Прецени дали ти е трудно да пестиш, заради определени приятели, които все те карат да излизаш.

През новата година, надявам се да избереш себе си

Надявам се, че ще спреш винаги да се мислиш за жертва, да обвиняваш другите за действията и бездействията си. Все пак ти си тази, която има пълен контрол над живота си.

Надявам се, че ще успееш да превъзмогнеш спомените за старата любов, които те преследват денонощно. Разбери, че да превъзмогнеш някого не знак за слабост, а за сила.

Понякога е добре просто да продължиш, вместо да си отрежеш пръстите в опит да залепиш нещо, което е безвъзвратно счупено.

През новата година, надявам се да избереш себе си

Надявам се, че ще постигнеш целите си във фитнеса, които си поставяш всяка година, но никога не изпълняваш. Не се нуждаеш от супер строга диета или личен треньор, който не можеш да си позволиш. Просто се опитвай да тренираш всеки ден по малко. И когато една сутрин се събудиш и нямаш силата да си обуеш маратонките, да намериш воля все пак да отидеш да тичаш. Защото ти си единствената, която пречи на собствените си постижения.

Надявам се, че ще разбереш, че да се грижиш за себе си не е загуба на време и усилия.

Снабдявай тялото си с неща, които са му необходими, а не като онази бисквита, която ти донесе само временно удовлетворение.

Надявам се да разбреш, че тренировката не е наказание и правилното хранене не е просто фаза. И двете са основополагащи за твоето бъдеще.

Надявам се, че ще избереш хора, които ще те подкрепят в мечтите и целите ти, а няма да те отклоняват от тях.

През новата година, надявам се да избереш себе си

Те винаги ще бъдат тези, които ти помагат, обичат и ценят. Точно както и ти трябва да се отнасяш към себе си.

Докато разбереш какво те прави щастлива, ще научиш, че много повече неща те правят нещастна. Ще преживееш много нощи, през които ще се чувстваш неуверена и самотна. На моменти, ще мислиш, че си изгубена. Но точно тези преживявавания са ценните. Защото щом осъзнаеш кои са причините, заради които ставаш от леглото сутрин, ти ще се стремиш да ги запазиш за всичко на света.

И в тези моменти ще чувстваш най-благодарна.

В тези моменти ще откриеш истинското щастие.

Ще погледнеш назад и ще се зачудиш как чак сега си поставила себе си на първо място.

Виж още:

►►► Как да се справиш, ако те зарежат по празниците

►►► 3 забавни традиции, които да започнеш от другата година

►►► 6 съвета за щастие по празниците


Виж ощеНово в Cosmo