Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Поздравления! Ти си Нарцис!

 

Оценка: (0/5)

 
Животът на показ е болестно състояние.

Фактът, че съобщаваш на всички какво се случва в личния ти живот и в отношенията ти с любимия човек, е нездраво поведение. Такова е становището на учените по въпроса.

Поздравления! Ти си Нарцис!

И звездите го правят. Виж в галерията ни със снимки "номерата" за селфи на Кайли Дженър.

Десетте най-популярни селфи пози на Кайли Дженър

Ако целият ти личен живот е на онлайн показ, ти си болна. Доказано е от науката.

Ние, така или иначе сме преживявали това на собствения си гръб. Виждали сме го във Facebook, Instagram, Snapchat и Twitter. Имаме такъв приятел (а сигурно и повече от един), който постоянно публикува съобщения за личните си отношения в социалните мрежи, а това може истински да досади.

Изглежда, че на такива хора неистово им е необходимо да съобщят на света за всяка своя среща, на която ходят със суперважната си втора половинка. Ти имаш приятел, който уведомява постоянно останалите какво се е случило на поредната си тренировка във фитнеса. Имаш и такъв, който не спира да се оплаква от живота на личната си страница, или точно обратното – да се хвали колко е щастлив. Това омръзва! Но най-много омръзват постоянните постове за личните отношения.

Може би тези хора не са уверени и им е необходимо нонстоп да засвидетелстват съществуването на гадже, имат нужда да се убедят, че това, което им се случва, е реално?

►►►Бляскави трикове за готино селфи.

Социалните мрежи са привилегия и всички, които ги използват, трябва да разберат значението на думата „граници“.

Поздравления! Ти си Нарцис!

И ти си виждала неведнъж такива публикации – те се държат за ръце, разхождат се по улицата, или се гледат тъжно в очите зад отдавна изпитите си напитки. А и понеже обяснението с думи под снимката почти винаги е тотално банално, това няма как да не те наведе на мисълта, че всичко е постановка.

На такива хора им се иска снимката да изглежда естествена и трогателна, но всички останали знаят, че те полагат доста време и усилия, за да получат това, което ти натрапват на теб. Застават в идеалната поза, усмихват се, замислят се, прегръщат се, макар и да не го правят, когато камерата на телефона не е насочена към тях.

Какво казват учените по въпроса?

Ако на теб ти се иска да кажеш нещо на даден човек, защо не му го напишеш на лично съобщение, а не да излагаш поривите си на публичен съд? Ако го правиш, според психолозите ти просто си заинтересувана повече от лайковете на приятелите си в мрежата, отколкото от реакцията на партньора ти. А това е тъжно.

Поздравления! Ти си Нарцис!

Още по-нелепо е, когато постът е написан неграмотно, половината от него са копирани цитати от Шекспир или Уайлд. Ако си решила да правиш чувствата си публично достояние, поне бъди оригинална. Не кради чужди думи.

Благодарение на науката обаче, противоречивите ти чувства и постоянното постване в социалните мрежи имат обяснение. Според университета „Брунел“ в Лондон хората, които непрекъснато публикуват информация за личните си отношения, драми и радости, страдат от нарцисизъм. Според същото изследване тези хора не са много уверени в себе си и постват често, за се убедят в правотата си, посредством лайковето и одобрението на приятелите си.

Доктор Тара Маршал казва: „Въпреки факта, че нашето изследване доказа, че нарцистичното издевателство над останалите дразни, интернет приятелите на такива хора предпочитат да им поставят лайк, като по този начин им дадат поддръжката си.“

 


Виж ощеНово в Cosmo