Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Потуши гнева си! Ето как

 

Оценка: (0/5)

Убий гнева с усмивка...и с чаша вода

Сигурно и ти понякога избухваш и не знаеш как да се успокоиш. Затова ти предлагаме шест изпробвани начина да намериш спокойствието.

Потуши гнева си! Ето как

Kакво те прави щастлива спрямо твоята зодия

Дай си сметка за истинските причини за яда си
Понякога малки и незначителни неща, като например закъснението на автобуса или повредата на принтера в офиса, те подтикват да експлодираш. Но те не са истинската причина за гнева ти, а просто капката, преляла чашата. Възможно е истинската причина да е натрупаният с времето стрес заради претоварване в работата или заради конфликти във връзката. Помисли можеш ли да направиш нещо, с което да елиминираш извора на стреса. Всяка емоция ти дава информация за това какво се случва с теб. Задай си въпроса на какво се дължи гнева ти и помисли как да отстраниш причината за него.

Излез да се поразходиш
Когато почувстваш, че бурята се надига в теб, направи кратка пауза. Преди да изригнеш или да започнеш да мяташ предмети, излез навън и се поразходи. И дишай дълбоко! Изпий чаша вода. Важното е да натиснеш бутона „пауза“. Така ще избегнеш експлозията.

►►►Знаеш ли кои са малките тайни на щастието (при обвързаните)

Потърси помощ
Много професионалисти могат да ти помогнат. Потърсие психолог или психотерапевт. Помоли близки или личния лекар да ти препоръча някого.

Потуши гнева си! Ето как

Изразявай се
Това означава, че трябва да намериш приятел за гнева си, някой, който ще ти помогне да се разтовариш от чувствата си. Полезно е също така да излееш емоциите си в личен дневник. Фактът, че говориш с някого или пишеш, ще ти помогне да преодолееш чувството, че си наранена и това ще те успокои. Жените най-често се вбесяват, когато не ги слушат. Ще имаш удовлетворението, че някой те е чул, което ще намали нивото ти на стрес, преди да стигнеш стадия на гнева.

►►►С усмивка срещу гнева

Застани лице в лице с чувствата си
Трябва да се научиш да заставаш лице в лице с чувствата си, колкото и мъчителни да са те. Осъзнай, че са некомфортни, но пък са само чувства и ще отминат. И накрая, няма да изпитваш нужда да ги изразяваш с гняв. Ще ги приемеш като нормална част от живота.

Потуши гнева си! Ето как

Престани да мислиш в черно и бяло
Много хора, които са с холеричен темперамент, виждат нещата в двете крайности – черно и бяло. Този начин на мислене те кара да осъждаш категорично поведението на другите и да бъдеш нетолерантна към всичко, което не става както ти искаш. Помъчи се да разбереш, че често нещата не се намират на двата полюса и че истината нерядко е някъде по средата, както и че в живота има и други цветове, освен черно и бяло.  


Виж ощеНово в Cosmo