Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Подготви се за успех!

Cosmo
 

Оценка: (3/5)

Съвсем нормално е да имаш съмнения относно живота си. Нещата невинаги протичат плавно и няма как да предотвратиш грешките си в любовен или професионален план. Ако често ти се случва да очакваш най-лошото обаче, имаш голям проблем. Смяташ, че предпазваш егото и самочувствието си, като се подготвяш мислено за провал? Вярваш или не, така сама несъзнателно саботираш шансовете си за успех.
Как да излезеш от този омагьосан кръг? Трябва да бъдеш напълно наясно с песимистичните фразички, които като развалена плоча преминават през главата ти, за да преобърнеш ефекта им над съзнанието си в положителен аспект. Време е най-после да впрегнеш мислите си в полза на своите амбиции.

Да го кажем по-простичко... опитай да се научиш на повече оптимизъм!

Ето 6 от най-разпространените саморазрушителни мисли и хитрите трикчета на Cosmo, чрез които да ги прогониш от съзнанието си на мига.

Продължавай да четеш и не пропускай да си водиш записки!


Деструктивна мисъл #1:
"Не съм достатъчно общителна.“

Много мацки се успокояват с тази мисъл, за да обяснят защо не им се случва без никакви усилия да привличат огромно внимание върху себе си, докато са на парти или не очароват всички хора около себе си с духовитостта си. В повечето случаи обаче точно това е фразичката, чрез която отбягват истината и избягват несръчността, която почти всеки изпитва при комуникация с нови хора.

Като приписваш това качество на личността си, в един момент, без да искаш, успяваш да се самоубедиш, че е нещо, което няма как да промениш и че едва ли не вината, че не си общителна, не е изцяло твоя.

Колкото повече продължаваш да си го повтаряш, толкова повече вреди нанасяш на социалния си живот... като освен това ограничаваш ужасно много възможността си да срещнеш нови приятели и потенциални гаджета. В един момент успяваш да се самоубедиш, че просто не те бива в комуникацията и стоиш и гледаш как животът ти тече, а ти седиш безучастно отстрани, гледаш и се заблуждаваш, че няма какво да направиш.

Усъвършенствай се: Като начало се опитай да осъзнаеш, че абсолютно всеки се изнервя, когато се наложи да завърже разговор с непознати. Щом ти стане ясно, че това се случва доста често, няма да ти е чак толкова тежко, когато се прибереш от събитие и не си се сдобила със солидно количество телефонни номера. Опитай мислено да смениш концепцията си за общителна личност, като опиташ максимално да я доближиш до качествата, които самата ти притежаваш. Е, да речем, че не си родена за парти мацка, която след всяко събиране се прибира с тонове телефонни номера на потенциални гаджета или важни за кариерата й личности, но пък си някой, който е страхотен в това да привлича един или двама истински важни и представляващи интерес за теб хора. 
Това е много по-позитивен начин на мислене и ако го усвоиш, шансовете ти да успееш, са доста по-големи.


Деструктивна мисъл #2:

"Много хубаво не е на хубаво."

По странни стечения на обстоятелствата (или претърпяване на вуду магия например) ти истински вярваш, че ще съсипеш кариерата си, срещата с готиното ново сладурче или друго прекрасно събитие от живота си, ако се настроиш прекалено много на тази вълна и повярваш в бъдещия си успех. Това е по-скоро предпазен ход: единственият начин да не се разочароваш, ако нещата не проработят, е да потиснеш емоциите си.

Проблемът е, че като подтискаш ентусиазма си, несъзнателно се настройваш да не очакваш хепиенд на историята... това влияе пагубно за хъса ти и в един момент се превръща в постигнато пророчество. Освен това негативното ти отношение влияе и на останалите – ако например се бориш за повишение в службата и шефът ти забележи липсата на страст и хъс... ами, да правилно, най-вероятно няма да получиш работата, в която си вложила толкова много труд и усилия! 

Усъвършенствай се: Действително не е мъдро решение да си толкова заслепена, че да поставиш всичките си яйца в една единствена кошница. Но със сигурност ще увеличиш шансовете си за успех, ако се оставиш наистина да почувстваш вълнението. С други думи – помечтай си супер сексапилният нов екземпляр да получи статус на твое гадже... но задръж темпото и не му приписвай етикета “подходящ”.

Когато си позволяваш да си мечтаеш за хубави неща, оживеността ти те зарежда с положителни емоции и подобрява шансовете ти за успех. Дори ако нещата пропаднат, развълнуваността ти те кара да се чувстваш по-жива и ти дава сила за втори опит.


Деструктивна мисъл #3:


"Не искам да притеснявам другите."

Често, когато едно момиче е изправено пред ситуация, в която се налага да разстрои или да се изправи срещу друг човек, се притеснява от последствията. Затова и често отстъпва от целите си.

Когато те е страх да не обезпокоиш или обидиш някого, автоматично замръзваш на едно място. Няколко примера: не преследваш момчето, което харесваш, заради приятелка, която също изпитва симпатии към него или пропускаш мечтаната екскурзия до екзотична точка от планетата, защото не знаеш как да кажеш на вашите, че няма да успееш да присъстваш на традиционното семейно тържество за Коледа.

Усъвършенствай се: Следващия път, когато усетиш, че се притесняваш как нещо, което искаш, ще повлияе на някой друг, запитай се: “Наистина постъпката ми може да обезпокои някого, но неговият/нейният дискомфорт достатъчно сериозна причина ли е, за да не преследвам това, което искам?” Щом не лъжеш, не изневеряваш или невниманието ти не причинява умишлено болка някому, дължиш го на себе си – преследвай целите си!

“Започни истински да вярваш, че невинаги грижите на другите са и твои. Естествено, че не искаш да си безскрупулна гадна кучка, но не можеш всеки път да поставяш чуждото щастие преди своето собствено.


Деструктивна мисъл #4:
"Просто не съм достатъчно добра."

Когато ти е напечено – например си започнала нова работа и напрежението те смазва – често срещана грешка е да си направиш заключение, че просто не притежаваш качествата, които са ти нужни, за да се справиш.

При много жени се случва предизвикателствата да подчертаят недостатъците им и да предпочитат отстъплението пред борбата, защото не искат да се почувстват глупаво или с недостатъчно опит. Резултатът: когато импулсивно решиш, че не можеш да се справиш с нещо, никога не разбираш на какво наистина си способна. 

Усъвършенствай се: Когато срещнеш такава трудност, опитай да не поглеждаш автоматично на нея като спънка. По-добре я приеми като възможност да докажеш способностите си. Повдигни духа си, като си помечтаеш колко прекрасно би се чувствала, след като успееш да се справиш с работата. Мислено си представи как ще се чувстваш, след като напрежението приключи – удовлетворена и горда от това, което си успяла да постигнеш. 

Друг начин да смениш курса на мислите си, е да си представиш, че предизвикателството не е дошло само, а ти е причинено от някой, който иска да ти направи мръсно – гадна колежка или бивша приятелка. Действа адски мотивиращо!


Деструктивна мисъл #5:
"Те знаят, че го искам, затова ще ми го предложат, когато му дойде времето.”

Точно това си казваш, когато очакваш шефът ти да ти предложи повишение или гаджето ти да ти подари цветя, ей така, без повод. Да, но това е твоят начин да избегнеш важен разговор и да отстояваш интересите си.

Защо тогава толкова много жени мислят по този начин? Може би си прекалено горда – вярваш, че заслужаваш повишението и не считаш за необходимо да питаш за това, което ти се полага. Друга възможна причина е да се чувстваш, сякаш когато попиташ, повишението вече автоматично е като изпросено. Когато си замълчаваш, рискуваш успехът да те подмине, а гаджето ти да донесе каса бира вместо дузина рози. Ядосваш се или направо се вбесяваш... време е да си спестиш излишните нерви!

Усъвършенствай се: Временният дискомфорт, който ще си причиниш, докато питаш, е много по-безболезнен от риска успехът да те подмине. Когато искаш нещо толкова много, дължиш на себе си да отстояваш интересите си.
Освен това така сама ще бъдеш отговорна за собственото си щастие и няма да стоиш безучастна в очакване на някой друг, който да ти го поднесе... или да прочете мислите ти. Неизречените ти очаквания може изобщо да не попаднат в радара на околните. Съвсем в реда на нещата е да им припомниш, така че давай смело! 


Деструктивна мисъл #6:
"Ще се случи, ако така е писано."

Тази мантра те кара да мислиш, че космическите сили чудодейно ще донесат възможностите право в ръцете ти... без да се налага да правиш каквото и да е! Като се самоубеждаваш, че нещо е извън контрола ти, това, което всъщност пропускаш, е, че те е страх да направиш първата стъпка. Така че, не се заблуждавай, че страхотният апартамент, който ти отмъкнаха под носа, не е станал твой, защото така е излязло в хороскопа ти.

Усъвършенствай се: Ти наистина можеш да повлияеш съдбата си... като действаш! Доста често от теб се изискват просто няколко дребни хода, за да задействаш съдбата си в своя полза. Просто една или две малки крачки ти дават стимул да свършиш чудеса с прогреса си, и то съвсем сама, без участието на звездите!

Ако се обадиш на обявата за готина работа, която си видяла в интернет или се обадиш на хазяйката на жилището, което си си харесала и ги накараш да повярват, че ти си правилният човек, най-малкото ще бъдеш отговорна за собствения си успех, вместо да оставяш важните неща в живота си на деликатни понятия като кармата и късмета.


Защо прекалената самоувереност също не е правилна стратегия?
Тези прекалено самоуверени мисли всъщност не ти помагат:

“Това е съдбата ми.”
Мислейки, че съдбата ти е да правиш определено нещо, несъзнателно забравяш колко много работа изисква успехът ти.
 
“Чакала съм за това през целия си живот.”
Да възлагаш всичките си надежди на един единствен сценарий, може да бъде истински унищожително за теб, ако нещо се провали. (А няма какво да се лъжем - такива неща се случват!)

“Просто ме бива в това.”
Когато “естественият” ти талант ти изневери, това ще бъде огромен удар над самочувствието ти.
 
“Няма за какво да се притеснявам.”
Ако наистина го вярваш, практически сама не си позволяваш да видиш пречките пред себе си. 


Виж ощеНово в Cosmo