Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Още ли си сама? Или как да се спасиш от нетактичните

 

Оценка: (0/5)

 
 

„Още не си се омъжила?“: как да отговаряш на подобни въпроси за личния ти живот.

Още ли си сама? Или как да се спасиш от нетактичните

Каква приятелка си според зодията: разбери от галерията долу.

Каква приятелка си според зодиакалния знак

►►►Знаците, които ти подсказват, че не можеш да разчиташ на приятелката си.

Чувстваш се като Бриджит Джонс на коледен обяд, от която роднините не се отделят дори за секунда? Семейното положение „неомъжена“ или нежеланието ти да имаш деца не дава право на другите да се бъркат в личния ти живот.

За да обясниш това на хората, които все пак го правят, възползвай се от съветите ни.

Още ли си сама? Или как да се спасиш от нетактичните

Може да ти се строи, че основната им цел е да те засегнат, но това невинаги е така. Ето какво обясняват психолозите: „Хората често задават прекалено нетактични въпроси, преследвайки като цяло благородни цели.“ Но защо тогава тези мили същества ни карат да се изчервяваме и да потъваме вдън земя от неудобство?

►►►Как да се справиш с гадните клюкарки.

Изгарят от любопитство
На тези, които живеят „нормален“ и спокоен живот, в който с години наред нищо не се променя, им липсват разтърсващи събития. И те започват да гледат в паницата на другите. Например, четейки скандално интервю за живота на някоя звезда или клюкарствайки за приятели и съседи. Тези хора виждат в теб героинята на Сара Джесика Паркър и с нетърпение чакат поредната серия.

Вълнуват се
Най-често в тази категория влизат роднините. Майка ти е запълнила профила ти в Tinder и те тероризира: „Кога най-накрая ще си намериш мъж?“ Така се държат родителите, страдащи от хиперзагриженост. За тях ти си още малко дете, а не самостоятелна личност. Не се притеснявай, с времето всичко ще отмине.

Търсят обща тема
При приятелката ти има промени: тя се е омъжила или чака дете? „Приготви се за безкрайни разговори за сватба и деца“, предупреждават експертите. По-рано с тази жена можехте безкрайно да обсъждате купоните до зори и разпродажбите по моловете, но сега възгледите й са се променили по-рязко дори от имиджа на Кейти Пери.

Още ли си сама? Или как да се спасиш от нетактичните

От коя зодия са най-големите кучки: научи от галерията долу.

12-те зодии и от коя са най-големите кучки

Мислят шаблонно
Неудобни въпроси могат да задават и тези, които са свикнали да живеят по сценарий. Тук всичко е предсказуемо, като концерт в чест на армията. Всяко отклонение от плана „университет-сватба-деца-пенсия“ е недопустимо. Като вманиачени видеоиграчи, те се опитват да преминат на следващото ниво и си мислят, че мечтата ти е да чуеш марша на Менделсон веднага след като завършиш университета.

Как да реагираш?

Още ли си сама? Или как да се спасиш от нетактичните

С контраудар
Най-добрата защита е нападението. Престори се, че се интересуваш от съдбата на съседката. Колко съвместни пътувания в асансьора само сте имали двете! Атакувай събеседника с неговото оръжие. Всеки има слаби места. „Кога планираш да имаш деца?“ „Супер, че попита! А как вървят нещата на Ванката в училище?“, а на въпроса „Каква заплата взимаш?“, спокойно можеш да попиташ върнала ли си е кредите и мъжът й съвсем ли не й помага финансово.

С позитивен отговор
Има хора, които се вбесяват от успехите на другите, затова пък неуспехите и провалите точно обратно – има дават сили. Затова, когато ти каже някой: „Защо си толкова слаба?“ му отговори: „Така ли? Колко ми е приятно да чуя това“. Или на: „Още ли не си започнала работа?“ контрирай с : „Не, продължавам да си прекарвам прекрасно времето“.

Не те разбрах
Перифразирай въпроса на събеседника и го накарай да се почувства глупаво. Не те разбира? Дай му разбере, че няма да обсъждаш повече тази или онази тема. „Кога ще имаш второ дете?“ - „На мен ли ми се струва, или ти се иска да усетиш?“

Прати ги на майната им
Е, не чак толкова грубо, може и елегантно да го направиш. Защо си длъжна да се отчиташ пред други хора и да предсказваш бъдещето, пък било то и собственото. Нека им помогне Google! „Кога ще се омъжиш отново?“ - „Ами, нямам такава информация“. „Колко пари даде за тези обувки?“ - „Понятие си нямам, подарък са ми.“

Усмивката е универсално средство
Шегата! Ефективен, но и най-трудният начин, защото изисква голямо чувство за хумор, с което не всеки може да се похвали. Затова пък, умело съчетавайки равнодушието с остроумието, ти ще убиеш с един куршум два заека и един любопитен бърборко. „Кога ще се жените?“ - „Точно днес мислехме, ама се успахме. Но утре задължително ще си навием будилника!“ „Защо си нямаш приятел?“ - „Ааа, имах, ама умря...от щастие.“

Универсален отговор
Направо ти увисва ченето, когато съседката те попита за поредния ти ухажор? Лекарството са универсалните фрази. С тяхна помощ ще се затвори не само твоята уста, но и тази на повечето ти познати. Попитай: „Искаш да поговорим за това?“ И получавайки положителен отговор, кажи: „А аз – не“. А на въпроси, започващи с думата „Кога???“, спокойно отговори: „Ти със сигурност ще разбереш първа!“


Виж ощеНово в Cosmo