Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Нима наистина е хубаво да имаш здрава връзка?

 

Оценка: (0/5)

 
 

Имайки зад гърба си сложни и емоционално нестабилни отношения, ние сме склонни да се радваме прекалено много, срещайки „нормален“ човек. Връзката върви гладко, развива се постепенно, чувстваме се в безопасност. Но, наистина ли това е, което ни е нужно?

Нима наистина е хубаво да имаш здрава връзка?

Най-горещите мъже в света те очакват в галерията долу

Най-горещите мъже в света

►►►Ти си в нова връзка? Виж кои проблеми те дебнат.

Никак не е лесно да се измъкнеш от грозна връзка. Налага се да ги изстрадаш, да пуснеш всичко лошо на свобода, да се сбогуваш с това, което те е карало да се усмихваш. В сравнение с лошата връзка добрата ни се струва като манна небесна, но липсата на тревожни сигнали все още не означава, че си намерила „този единствения“.

Нима наистина е хубаво да имаш здрава връзка?

Основният проблем при гнилите отношения е в това, че губим себе си като личност, стараейки се да се нагодим към нереалистичните и завишени изисквания на партньора манипулатор. Ние буквално се смаляване, само и само да ни обичат. И когато намерим някого, готов да ни приеме такива каквито сме, изцяло и напълно, си мислим: „Най-накрая! Вече знам, че ме срещна истинската любов“.

►►►Никога не забравяй това, започвайки нова връзка.

След това ни спохожда мисълта: „Наистина ли е той? Този единственият? Просто е задължително да е! Всичко се развива толкова гладко и красиво!“ Но, преди да му сложиш короната с надпис „Докато смъртта ни раздели“, се замисли за няколко момента.

Ето какво казва Тара Паркър, коуч и специалист по отношенията и личностното развитие.

1. Не се отказвай от страстта

Прекарала си немалко време в кофти връзка, в която разбирането що е то нормалност е било нарушено. И макар сегашната „нормалност“ да ти се струва висше благо, не бързай.

Фактът, че връзката ти е здрава, все още не означава, че е подходящата за теб. Не си струва да се отказваш от истинска любов заради една здрава връзка. И новото ти гадже, което сега така мило и уважително си общува с теб, заслужава тази, която ще го обикне със сърцето си.

Нима наистина е хубаво да имаш здрава връзка?

2. Работи над доверието

Иска ти се след онази скапана връзка да се почувстваш сигурна и в безопасност – и това е нормално. Но предишният ти опит ще провокира неадекватни реакции: например ще истерничиш, защото той не е отговорил веднага на съобщението ти в месинджър или защото е отишъл да обядва със симпатичната си колежка.

Той не може да предвиди всичките ти реакции и не може да знае всички нюанси на травмите. Постарай се да не се вкарваш в собствените си филми, да не изискваш той да живее, оглеждайки се в предишната ти връзка.

Отпусни се!

Нима наистина е хубаво да имаш здрава връзка?

3. Не прехвърляй върху новия вината на предишния

Сегашният ти партньор не носи отговорност за действията на предшественика си. Дори най-здравият емоционално и психически човек си има недостатъци, но не си струва да ги търсиш активно. Който търси, винаги ще намери!

Неприятните качества или неудобните навици с времето ще се проявят сами, а ти ще прецениш доколко те за теб са решаващи за връзката. Не си ги записвай с дебели букви още при първата среща с него.

4. Не очаквай прекалено много

Колкото и да ти се иска да сложиш етикет „рицар на бял кон“ на новата си половинка, постарай се да не го правиш. Да, на мъжете им харесва да помагат на жените, но са малко тези, които биха искали да превърнат това в свое всекидневно задължение.

Мъжете търсят жени, с които да са един отбор, които са готови да работят върху отношенията и заедно да се радват на живота. Мъжът ще избяга (най-вероятно с писъци) от тази нещастната, с разбито сърце, която вечно чака някой да я спаси.

Нима наистина е хубаво да имаш здрава връзка?

5. Бъди наясно със себе си

Ако си имала не само една лоша връзка, това може би е знак, че в себе си държиш неизлекувани травми и проблеми, заради което сама си избираш такива мъже.

Ако сегашният ти партньор е най-читав от всички предишни, а ти пърхаш от щастие заради късмета си, не бързай с ангажиментите.

Ако нещата наистина стоят по този начин, то този мъж заслужава отговорен подход. А когато ти си наясно с вътрешните си противоречия и с проблемите си преди да си започнала връзка с емоционално стабилен мъж, то шансовете да сте щастливи са много по-големи.


Виж ощеНово в Cosmo