Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Не прави това във Facebook

 

Оценка: (0/5)

 
Внимавай какво постваш онлайн

Тези 8 действия са забранени за социалните мрежи. Строго забранени! Не официално, разбира се, но изисканото поведение онлайн го налага. И за да не ставаш за смях пред близки и познати, виж за какво говорим.

Не прави това във Facebook

Ето по какво луднаха модните блогъри. Виж в галерията долу ⇒

Тенденцията, по която полудяха модните блогъри в Инстаграм

„Всички искат да са известни и затова забравят какво означава „нещо лично“, когато стане въпрос за социални мрежи. Ние желаем околните да виждат целия ни живот.“
Марк Джейкъбс

Социалните мрежи ни помагат да общуваме с приятели, с членовете на семейството, с колегите. Също така те влияят на това как повечето хора гледат на отношенията си и се отнасят към тях. Да изложиш целия си живот на показ, а в замяна да получиш много лайкове – е супер привлекателна идея. Социалните мрежи ни помагат да не губим връзка с тези, с които нямаме възможност да се виждаме често, но в същото време те могат да се превърнат и в проблем за твоите отношения.

►►►Изморяват ли ни социалните мрежи?

Съществуват няколко неписани правила за неща, които не си струва да споделяш в социалните мрежи, когато става въпрос за лични отношения. Ето кои са те (или поне по-важната част от тях).

1. Не изтипосвай сексуалния си живот на показ

Едва ли на някого му се иска да знае какво точно се случва между теб и партньора ти в спалнята, а и дори да има такива, които се вълнуват – съвсем не е тяхна работа.

Може и да ти се струва страхотно да споделиш колко е добър приятелят ти в леглото, но съвет от нас – ограничи транслирането на тази информация до близки приятелки.

Не прави това във Facebook

2. Не издавай лична информация, касаеща партньора ти

По думите на Майкъл Доун, специалист по отношенията и сексолог, ти можеш да споделяш собствената си лична информация, но не е добра идея да правиш това и с тази на партньора. Остави на него избора кое да разкаже и кое – не.

Всеки човек има моменти от живота, които не иска да виждат бял свят, например навикът му да спи с плюшена играчка. Повярвай, дори на теб да ти се струва мило, на половинката ти едва ли ще му хареса да се види в нюз фийда как гушка любимия си мечо. Виж, за колегите му ще е забавно, но това още повече ще помрачи съществуването му.

3. Не афиширай караниците си

Не го прави никога. По този начин ти не само забъркваш чужди хора, които нямат никакво отношение по въпроса, но също така поставяш не само себе си, но и партньора си в неловко положение.

А и когато се сдобрите, ти също ще съжаляваш, че си го направила. Тогава, дори да изтриеш поста и коментарите към него, вече ще е твърде късно – видели са го достатъчно много хора.

4. Не публикувай снимки на гаджето си без негово позволение

Снимала си любимия си как спи в смешна поза? По-добре запази този кадър за спомен, отколкото да „веселиш“ приятелите си.

Не прави това във Facebook

5. Не се прави майтап с половинката публично

Аерон Андрес, семеен психотерапевт, счита, че няма нищо лошо да си припомняте смешни ситуации, в които е изпадал партньорът ти, но това трябва да се случва само пред близки хора.

Ако ти си решила да споделиш някоя смешна случка в социалната мрежа, не пропускай, чето се губи контекстът и повечето хора едва ли ще разберат сентенцията. Вътрешнозаводският хумор е за ограничена публика.

►►►Направи си перфектната снимка, следвайки съветите на дисни героите.

6. Не пиши пасивно-агресивни коментари за любимия си

Ти как би се почувствала, ако видиш подобни думи, пляснати пред целия свят? Така ще се усеща и той. Абстрахирай се от това, че си му сърдита и ядосана. Можеш да решиш проблема много по-бързо, ако партньорът ти разбере лично от теб в какво е съгрешил, отколкото от поста и тъжната ти песен във Facebook.

7. Не публикувай ваши общи снимки само заради лайковете

Едва ли има човек, който да не се ласкае от многото харесвания на публикациите му. Но, имай предвид, че от това можеш да станеш зависима. Старай се и не нарушавай правилото да не пускаш постове за партньора си, само за да привлечеш и неговите приятели да ударят по един лайк.

Снимката, на която се целувате, е много мила. Но щом ви е хубаво заедно, защо ти е необходимо одобрението на останалите? Веднага, когато престанеш да търсиш признание, ще се почувстваш в пъти по-щастлива.

8. Не унижавай бившия си

Дори раздялата ти с него да е била катастрофална, запази личното си мнение за себе си. Пишейки негативни излияния за предишните си партньори, ти единствено правиш впечатление на неуверена в себе си жена, която още страда по миналото и не е сигурна, че сегашното я устройва.

Психологическият съветник Нили Стайнбърг е на мнение, че е много изкушаващо да напишеш коментар за бившата му, особено ако тя не престава да се бърка в отношенията ви. Само че подобна проява на неприязън е признак на пасивна агресия. Остави тези неща между двама ви. Стотиците ти последователи не се вълнуват от някоя си, непозната на тях, женица.

И не забравяй – колкото по-малко демонстрираш любовните си отношения онлайн, толкова по-здрави ще бъдат те.

 


Виж ощеНово в Cosmo