Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Най-новото Барби е инженер по роботика

 

Оценка: (0/5)

„Когато порасна, искам да стана инженер по роботика“, това е мотото на новата колекция кукли Барби.

Най-новото Барби е инженер по роботика

След като по-рано тази година Mattel представи на пазара 17 нови играчки, вдъхновени от известни и вдъхновяващи жени, от компанията продължават опитите си да окуражат младите момичета да преследват мечтите си – колкото и нетрадиционни (и наглед „мъжки“) да са те.

►►► Куклата Барби заприлича на Фрида Кало

„За повече от 60 години, Барби е представяна в роли, нетипични за жени, за да покаже, че е способна на всичко – обяснява Лиса Макнайт, бранд мениджър на Barbie, пред списание People. – Като даваме възможност на момичетата да си играя с Барби, която е инженер по роботика, офлайн и онлайн, ние им даваме нова платформа за забавления в техния измислен свят. В същото време ги учим на важни умения, които да използват в реалния“.

Виж Барби и в ролята на различни холивудски звезди (снимки долу):

По образ и подобие: кукли, копия на звездите

Барби, инженерът по роботика, пристига в комплект с лаптоп, защитни очила и миниатюрен робот. Нейното облекло е съобразено с мястото й на работа, а именно лабораторията. Яке, черни панталони, тениска, маратонки и прибрана коса – една спретната жена в удобни дрехи, готова да промени света!

Най-новото Барби е инженер по роботика

Интересното е, че куклата не е просто играчка за забавление. С нейна помощ, децата могат да се научат как да програмират. Според People, oнлайн платформата Tynker, която учи децата да правят игри и компютърни програми, е записала безплатни курсове по програмиране за Mattel.

Най-новото Барби е инженер по роботика

„Нашата мисия е да вдъхновим младежите да станат строителите на утрешния ден, чрез програмирането. Барби е идеалният партньор, който ни помага да представим принципите на информатика на голям брой деца по един забавен и интересен начин“, казва Изпълнителния директор на Tynker, Кришна Вендати.

Ех, чак на нас ни се прииска да станем инженери по роботика!


Виж ощеНово в Cosmo