Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

На селфита носът ти изглежда с 30% по-голям

 

Оценка: (0/5)

Селфитата правят носа ви да изглежда по-голям с 30%, пише изданието Mirror.

Ако се улавяш, че правите стотици селфита, но все още не си доволна от снимката, тогава може да си се превърнала в жертва на „селфи ефекта“.

Виж най-ужасните селфита, които успяхме да изровим от Facebook (в галерията долу):

Най-бруталните женски селфита във ФБ

Ново проучване на изследователите от Медицинското училище „Rutgers“ в Ню Джърси разкриха изкривяващите ефекти на селфи-камерите, които подтикват много хора да развият изкривена представа за собствения си образ.

На селфита носът ти изглежда с 30% по-голям

Учените, включително Борис Паскховър, които е специалист в лицевата пластична хирургия, обяснява, че селфитата често биват давани като пример защо пациентите се стремят към пластична операция.

„Младите постоянно си правят селфита, които качват в социалните мрежи и си мислят, че те представят как изглеждат наистина, което може да има влияние върху емоционалното им състояние“, споделя д-р Паскховър.

►►► Ода за момичето, което мрази да се снима

В проучването учените са създали математически модел, който показва как носовете биват изкривявани от снимки, които са направени много от близко. Моделът е базиран на средни измервания на главата и лицето, които образуват расови и етнически разнообразни участници. Той разкрил, че селфи, направено на далечина 12 инча от лицето, прави носа да изглежда 30% по-голям, сравнение със снимка, направена от 1.5 метра.

На селфита носът ти изглежда с 30% по-голям

Д-р Паскховър вярва, че пагубните ефекти на селфитата са обществен здравен проблем. Според Американската Академия за пластична хирургия и възстановителни операции 55% от хирурзите споделят, че хората идват при тях, търсейки козметични процедури заради по-добри селфита.

Източник: бгнес


Виж ощеНово в Cosmo