Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Може ли всеки да стане влиятелен в Instagram?

 

Оценка: (0/5)

 
 

Не, не може. Колежката ни от Cosmo Австралия Шари Неменцик опита. И се провали.

Може ли всеки да стане влиятелен в Instagram?

Influencer или иначе казано, влиятелна личност в Instagram: човек, който има силата да повлияе на много други хора; човек, на когото плащат, за да промотира любимите си марки в социалните медии; човек, в който искам да се превърна.

10-те най-известни Instagram профила

Много повече от звезди-еднодневки, тези влиятелни персони получават значителни преимущества за Instagram славата си. Покани за ВИП партита, лоялна фен база от последователи и определена сума пари за всяка снимка, която публикуват. Нищо чудно, че и аз искам да стана Influencer. Джулс Лунд, собственик на TRIBE, приложение, свързващо брандовете с влиятелните личности, ме спечели още преди да довърши репликата „Можеш да правиш 2000 долара или повече, ако“... Спрях да го слушам, след като чух сумата 2000, но колко трудно може да бъде да направиш снимка, да й сложиш филтър и да прибавиш няколко хитри хаштага? Е, както всичко, което звучи твърде хубаво, за да истина, има уловка в обещанието за бързи Инстаграм пари. За начало, необходимо е да имаш поне 3000 последователи, за да се наречеш Influencer.

►►► Най-сладкото пухкаво куче превзе Instagram

Така започна моята мания за печелене на последователи, търсене на перфектните филтри и всички подробности, способни да ме отведат до заветната цел. Реших, че искам да стана човек с „К“ след числото си от последователи накрая („М“, което означава милиони е тотално извън възможностите ми, имам мечти, но не живея в заблуждение). Въоръжена с добрия си усет за правене на снимки, аз бях убедена в успеха си. Освен това, нямаше нужда да си търся ментор, защото можех да разчитам на Instagram гуруто Джулс. Щом той ще ме ръководи през лабиринта от хаштагове, хитроумни обяснения към снимките и филтри, парите ще завалят след има-няма две седмици, нали?

Може ли всеки да стане влиятелен в Instagram?

Не. Минаха осем месеца, откакто стартирах Instagram профила си @findingmyfeatures и имам 801 последователя, 800 от които са приятели, семейство, други, които помолих да ме последват и ботове. Последният е @juleslund, моят учител.

Изглежда, че да бъда Influencer в Instagram не е силната ми страна. Знаеш ли колко е трудно да измисляш по десет хаштага за всяка снимка? А можеш да използваш #follow me (#последвай се) само определ брой пъти, преди да изглеждаш отчаяна (по-точно само един). Какво ще кажеш са следване на 50 нови профила всеки ден? Казвам ти, това си е професия на пълно работно време. Защо се занимавам с всичко това? Защото според Джулс, само така ще превърна последователите си от стотици в хиляди.

10-те най-харесвани снимки в Инстаграм за 2016

„Всички смятат, че влиятелните личности в Instagram просто правят една хубава снимка, но истината е, че е също толкова важно как ще я кръстиш, какви хаштагове ще сложиш и как това ще ангажира хора, които не са в твоето обкръжение“, казва Джулс.

Може би вече се чувстваш объркана, затова нека се върнем към самото начало, когато моят редактор поиска да стана известна в Instagram , за да мога да напиша тази статия.

Може ли всеки да стане влиятелен в Instagram?

#ПроектВлияние

Когато първата ми стъпка към Instagram славата бе завършена (а тя беше да намеря моя ръководител, Джулс), стана време да създам профила си. Джулс се срещна с мен, за да ми обясни какво е необходимо за да стана Influencer. Преди всичко останало, имам нужда от име. В моя случай, Джулс ме посъветва то да има общо с длъжността ми в Cosmopolitan като редактор на специални рубрики, тъй като това ще показва в какво е силата ми. Аз измислих @findingmyfeatures (от англ „в търсене на моите теми“), което силно го впечатли. За момента се справях отлично!

►►► Ресторант помага да заснемеш перфектната Instagram снимка

След това, той предложи да добавя имейл или друга форма за контакти в секцията с биографията си. Аз добавих линк към страницата с профила ми в списанието. Готово. За да събера първоначалната си група от последователи, започнах да следвам всичките си приятели от Фейсбук, които имат Instagram профили. Лесно. Не съм спец по технологиите, но за 48 часа вече бях събрала 400 последователи (благодаря ви, Фейсбук дружки). Остават ми само 2600.

Идва сложната част. Как да накараш напълно непознати да те последват? Много лесно – плащаш им.

Окей, окей, шегувам се. Но наистина вярвам, че да се бръкнеш малко е по-лесно за достигане на група истински последователи. „Давай повече, отколкото взимаш“, повтаряше ми Джулс отново и отново. Това, което имаше предвид е, че трябва да даваш качествено съдържание на аудиторията. Под качествено имам предвид много. За да създадеш стабилна група последователи, трябва да следваш 50 нови профила на ден. Ще бъдеш истинска късметлийка, ако от тези 50, трима те последват на свой ред. В най-добрите си дни, четирима от тези 50 ме следваха обратно.

Най-голите снимки на звездите в Иснтаграм (18 +)

Джулс също ме посъветва да оставям готини коментари под коментарите на други хора, така че обикновено по пътя си за работа размишлявах над това кое емоджи си отива най-много с коментарите ми колко „обожавам“ дадена снимка или колко „обичам“ определена марка. Познайте какво? Единственият човек, който отвърна на възклицанията ми беше @sandrabullock476 – да не се бърка с актрисата Сандра Бълок, както аз направих първоначално.

Може ли всеки да стане влиятелен в Instagram?

►►► 10-те Instagram заповеди 

Като допълнение към тези задачи (да, наричам ги задачи, защото не изпитвам удоволствие да ги правя, но се занимавам, защото се предполага, че накрая ще почнат да ми плащат за това), трябваше да реграмна (Instagram термин за публикуване отново) снимки на известни личности от техните профили в моя и да прибавя ВСИЧКИ ТАГОВЕ, за да ме последват евентуално и те. Както и да харесвам случайни снимки на хората, които също исках да ме последват. За всеки 100 лайка, аз статистически трябваше да спечеля 1,6 последователи. Бях щастливка, ако 200 от сърчицата, върху които натиснех се превръщаха в един последовател. И още по-щастлива, ако той се задържеше за повече от ден. Макар да правех това по близо 10 часа в продължение на няколко дълги седмици, моят списък с последователи варираше повече от любовта ми към авокадото. (Зеленчук ли е, плод ли е, защо е толкова безвкусно е това чудо? Предмет на друга статия, предполагам.) В един момент аз следвах 3400 профила, но само 609 следваха мен. Джулс ми каза да натисна бутона Unfollow за всички, които следвах, а те мен – не, но кой има три свободни часа да прави и това? Не и аз. „Това са ботове - обясни ми той. – Така де, истински хора, които се опитват да направят същото като теб – следват нови профили и после спират, ако не ги последват обратно“.

Ако не можеш да измислиш нищо, вдъхнови се от най-често използваните хаштагове.

1. #love 2. #instagood 3. #me 4. #follow 5. #tbt (идва от Throwback Thursdayday или четвъртък за споделяне на стари снимки) 6. #cute 7. #like 8. #photooftheday 9. #followme 10. #tagsforlikes 11. #happy 12. #beautiful 13. #girl 14. #picoftheday 15. #instadaily 16. #fun 17. #smile 18 #igers (съкратено от Instagrammers) 19. #selfie 20. #friends

Всичко не свършва дотук. За всяка отделна публикация аз трябваше да: добавя местоположението си; да сложа етикети на свързани с мястото хора и други локации; да сложа поне десет хаштага (#love и #instafood са най-популярните); да избера най-добрия филтър (снимките с филтър имат 21% по-голяма вероятност да бъдат харесани и 45% повече да бъдат коментирани); да съм сигурна, че фотосите са добре осветени и най-важното – да са публикувани в правилното време. Хората проверяват Instagram-а си най-вече докато отиват или се връщат от работа. Затова, подходящите часове са 8 сутринта и 6 вечерта.

►►► Очарователен бразилски флорист покори Instagram с дизайните си 

През това време, аз бях толкова съсредоточена върху онлайн присъствието си, че забравих да обръщам внимание на горкото ми гадже, което заспиваше нощ след нощ на светлината от смартфона ми. Всяко излизане с него или приятелите ми се превръщаше в разпит за вдъхновение. „Хора, какъв хаштаг бихте използвали за тази снимка на мопс с ананас върху главата“? Да, превръщах се в човек, с когото никак не се гордеех. Вече не живеех в реалността, а постоянно размишлявах кой филтър ще подхожда най-добре на поредния ми фотос. А дори това не правех като хората. „Струва ми се, че трябва да забършеш камерата на телефона си“, каза ми веднъж Джулс. Поне учителят ми беше искрен с мен.

Горчивата истина зад Инстаграм снимките

#ОнлайнУморена

След седмици, прекарани в търсене на перфектната публикация и опити да дам „сърчице“ на всяка проклета снимка, която се появи пред погледа ми, енергията ми започна да се изчерпва. Не исках да прекарвам краткия си път до офиса в коментиране, не исках да прекарвам уикенда си по клубовете, за да снимам и тагвам любимите си групи, предпочитах да танцувам на музиката им. Най-много от всичко, исках да се наслаждавам на храната си, вместо да агонизирам над това как трябва да кръстя ястието си за снимката (Написах „Горещо кафе – горещо сърце“ към снимката на украсеното ми със сметаново сърце капучино, което ми донесе 68 лайка и много студено кафе, което нямах желание да пия.)

►►► Как да палучиш хиляди лайкове в Instagram 

Дойде ми до гуша от търсенето на фалшива Instagram слава и дори бях на ръба да си закупя последователи. „Плащането за последователи не е добра идея, защото те следват за известно време, но после изчезват - обясни ми Джулс. Те са като ботове и ние можем да разпознаем кога някой си плаща, след което го изхвърляме от платформата ни“.

Вече тече седмица 33 от малкия ми социален експеримент и аз очевидно се нуждая от помощ, за да изплувам сред милионите Instagram потребители. „Ако искаш да продължиш с разрастването на последователите си, трябва да отделиш за това 2-3 часа дневно – казва Джулс. – Ти ги допускаш в живота си със снимки на сладкиши и лъскави продукти, но трябва да дадеш на последователите си нещо, което да ги вдъхнови и образова, а не само да им показваш заобикалящата те среда“. Той има право. Бях толкова съсредоточена в измислянето на интересни заглавия за снимките и подходящи хаштагове, че забравих истинската си страст – интервюирането на хора и споделянето на историите им.

Най-популярните храни за снимане в Инстаграм

Ясно е – пътешествието до достигане на хиляди последователи ще бъде дълго за мен, но предполагам Джулс го знаеше още в началото. „Сега разбираш, защо влиятелните персони в Instagram заслужават възнаграждението си. Правенето на пари с TRIBE трябва да се възприема единствено като награда, а не мотивация за печелене на аудитория“, поучава ме отново Джулс.

Вече знам, че аз съм напълно доволна да споделям закачките към снимките си само със семейството, приятелите и @sandrabullock476. Да треперя над броя последователи не е живот за мен. Но моля, #ПоследвайМе! @findingmyfeatures!

Топ съвети на Джулс за Instagram слава

     ► Добави информация за контакти към биографията си.

  • ► Отиди в „Настройки“ и натисни „Последвай всичките ми Фейсбук приятели“.

  • ► Коментирай.

  • ► Следвай поне 50 нови профила на ден. След няколко дни натисни unfollow на тези, които не са те последвали обратно.

  • ► Реграмвай (публикувай отново в твоя профил) добре познати личности и слагай етикети с имената им.

  • ► Харесвай публикациите на хората, които имаш желание да те последват.

  • ► Слагай етикети на хора/места.

  • ► Добавяй хаштагове и филтри.

  • ► Имай предвид по кое време публикуваш.

  • ► Почиствай камерата на смартфона си често.


Ново в Cosmo