Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Как се промени животът ми след 30

 

Оценка: (0/5)

След 30-ата година жената прави каквото иска

Семейният блогър и майка на четири деца Джесика Джонсън разказва какво ново се е появило в живота й, след като е преминала 30-годишната граница.

Как се промени животът ми след 30

Снощи, когато слагах момичетата да спят, четиригодишната ми дъщеря се надигна, докосна се до лицето ми и каза: „Ти си млада, но имаш чертички около очите“. Ето, това е животът след 30-те.

Женската красота по света

Аз все още изглеждам млада, но наистина се появиха „чертичките“ около очите. А и не само те. С мен се случиха още неща. Нека ти разкажа.

Косата ми
Космите са навсякъде. И всеки месец на брадичката ми се появява ново косъмче. Ако продължавам с такива темпове, скоро мъжът ми ще ми завижда за брадата. Това, което преди беше незначителен признак на полово съзряване, се превърна в гъста растителност.

Сега ми се налага да си бръсна краката, все едно нямам други грижи.

►►►На коя възраст жените са най-съблазнителни

Гърдите ми
Това, че земното притегляне им действа по-силно, мисля, че се дължи на кърменето на четирите деца. Преди носех размер А, а сега гърдите ми приличат на балони, преседели в стаята поне седмица след рождения ден. Изглежда също толкова тъжно, колкото и звучи.

Тялото ми – паметник на добрите времена и загубените мечти. Само че месеците на „разцвет“ на гърдите ми бяха съпроводени с плача на бебетата, със сутиени, изцапани с кърма, и с мастит – това уравновесяваше извънредно сексуалния ми облик.

Как се промени животът ми след 30

Бях принудена да избирам полезното
Понякога това е истинска трагедия. Например барче без глутен, без млечни продукти и яйца. Опитвам се да убедя сама себе си, че това е вкусно, но то не е. Буквално все едно ям лепило със стафиди.

Но ми се налага да се храня така, защото тялото ми започна да се държи странно. Стигнах до стомашни болки, както дядо ми навремето се оплакваше. Сега, след като хапна нещо пикантно, заемам неговата поза и свивам колене на дивана.

Прекалено стара съм, за да участвам в Олимпийските игри
Наскоро срещнах учителката си, която ми преподаваше в гимназията професионално ориентиране. Предадохме се на спомените за добрите стари времена, когато аз преминавах тест за професионално определяне на възможностите ми. Изпитът показа, че трябва да стана агент на ФБР. И двете кимнахме в знак на благодарност, че това никога не се случи.

Учителката ми каза, че аз по-скоро успешно ще хващам малолетни престъпници. И това беше всичко. В тази странна възраст ти разбираш, че никога няма да станеш космонавт или президент, дори родителите ти да са ти казвали, че всичко е възможно, само да го поискаш.

►►►Красотата няма възраст

18-годишната касиерка ме нарича „жена“
А на мен ми се иска в отговор да я нарека „дявол“. Но нищо не може да се сравни с момента, в който отидох за сладолед с приятелките ми, които бяха бременни. Момчето със сладоледа няколко пъти ги нарече „твоите момичета“. Не издържах и попитах: „Нима си мислите, че са ми дъщери?“ „Да, това вас какво ви обижда“ – заби нож в сърцето ми той.

Не, съвсем не ме обижда, убива ме. И планирам да се прибера вкъщи и да се удавя в океан от сълзи. Но, преди това ще изгоря роклята, с която съм облечена в момента.

Как се промени животът ми след 30

Разбрах защо са ми били необходими уроците по математика в горните класове
За да мога да съм полезна на третокласничката вкъщи да си напише домашното – ето защо! Но след това става още по-лошо. Ирония на съдбата – нарочно станах майка и писател, за да докажа на учителя си по химия, че Менделеевата таблица няма да ми е необходима в живота.

Нося това и правя това, което искам
Чела си статии за това какво не е редно да носиш, след като минеш 30, нали? Аз ще нося бляскави панталони, огромни слънчеви очила и тениски с нелепи надписи, ако ми се прииска. Не се притеснявай, по-скоро няма да ми се прииска. Най-вероятно и занапред ще продължа да нося панталоните си за йога.

Същината е в това, че съм над 30 и ще се обличам, както си поискам. Наистина имам от онези чертички около очите, но затова пък живея така, както ми харесва.


Виж ощеНово в Cosmo