Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

FB наказания: ограничен, блокиран, премахнат

Лора Тодорова
 

Оценка: (0/5)

 

 

Не е за вярване, но има все още хора, които не знаят как да използват възможностите да блокираш/ограничиш някого и се мъчат, не качвайки нищо, за да не ги види ... бившата им злобна колежка или който и да било бивш... приятел. 

FB наказания: ограничен, блокиран, премахнат

 

Тук няма да видиш статистика и резултати от изследвания. Работим само с факти по действителни случаи. Да пъхнеш някого в списъка с блокирани е лесно, после връщането е трудно, не че ще се налага, но е добре да знаеш възможностите.

Facebook е подходящ и за онлайн флиртове - виж как се "закачат" различните зодии в чата (галерията долу):

Как флиртуват различните зодии онлайн

Пътят от най-добър приятел до ограничен, блокиран, премахнат и т.н. е много кратък. И въпреки че всички го правят, все още науката не е открила обяснение как до вчера сте се тагвали заедно, писали сте си по стените закодирани изречения, а днес дори не сте си в списъците. Има няколко варианта да сложиш някого на мястото му виртуално и за разлика от прословутото казване на истината в очите е по-лесно, а и не се налага да се повишава тон и всякакви такива водещи до главоболие действия. Когато разбереш, че си в такъв черен списък, приеми го с достойнство. Да тръгнеш да искаш обяснение от някого, че те е ограничил не е излишно, но само ако не ти пука. Да знае, че знаеш.

FB наказания: ограничен, блокиран, премахнат

Въпреки големия си стаж в социалните медии, все още ме изненадват някои решения за ограничения. Психолозите с опит могат да се заемат с анализи на тези действия. Аз имам познанието само да разкажа за видовете присъди, когато някой те дразни, вбесява и вече не ти е НИКАКЪВ!

Присъда – блокирани

Доста крайно действие, имайки предвид, че след това „отблокирането“ (нова дума) е малко срамно. Веднъж блокираш ли някого, след това ако го „отблокираш“, трябва и да му предложиш приятелство пак, защото има вече статус НЕприятел. Ако не е разбрал дотогава, че е блокиран, ще разбере. Така че трябва да си над 100% сигурна, че с този човек повече няма да общуваш интерактивно. Трябват ти основателни причини, това казвам, а не, че не трябва и е лошо да пълниш черния списък. Аз имам около 15 човека в него. Вярно, че повечето навремето са ми били близки, но в някакъв момент съм поискала никога да не виждам нищо за тях и обратното, затова съм ги напъхала в списъка. Дали знаят, че са там? Това не знам, защото наистина не ме интересуват вече. Може би този списък не е подходящ за колеги. Не върви да се разхождаш из офиса и да те мислят за лудата, което единия ден добавя, а на другия блокира. Но пък този списък определено е създаден за бивши гаджета. Ако искаш да видиш дали някой с някого е скъсал, виж в приятелите му дали седи още гаджето, с което се счупи да се отбелязва цяла година. Няма го? Излишно им завиждаше, вече даже не са приятели във Фейсбук!

►►► Как социалните мрежи да не ни изморяват? 

Много често не разбираме защо сме в този списък. Или поне не си признаваме. Мая (28): „Имах приятелка-колежка, с която всяка обедна почивка излизахме на обяд, пиехме кафе, а и след работа се виждахме. Обяви, че ще напуска и аз ѝ пожелах успех. Не я питах къде отива, защото смятах, че сама ще каже. Когато всички видяха от Фейсбук къде работи, аз я потърсих и не я намерих (в приятелите си). Доста нелепо, при положение, че няма причина. Ако е искала по този начин да ми покаже нещо, не го разбрах, а и не ме интересува. Бих ѝ казала, ако я видя, че да блокираш някого, на когото не му пука, е тъпо. Прави се, ако човекът ще се засегне”.

FB наказания: ограничен, блокиран, премахнат

Присъда - Ограничени

Да сложиш приятел в списък на хора, които да виждат няколко твои профилни снимки, малко обезсмисля приятелството ти с тях. Но пък кой нормален човек има над 500 приятеля и иска всички да знаят къде е в момента или какво гледа. Подчертаваме – нормален. Затова е и тази опция, но все пак се иска постоянство и там. Катя (23): „Имаме колега в университета, който добавя всеки за приятел, а след това го ограничава. После пък маха ограничението. Подиграваме му се зад гърба, че не е добре и си мисли, че някой се интересува от него”. Така е наистина, обикновено за най-мнителните хора никой не го е грижа. Когато си в този списък на някого, просто виждаш някакви стари постове отпреди момента, в който те е ограничил. Най-нормалното нещо е и ти да го ограничиш или какво пък – изтрий го, ако не ти трябва. Има си варианти да пускаш постовете си за група от хора, без да се налага да маркираш предварително неприятните и да ги ограничаваш. Но пък ако започнеш да ограничаваш много-много, накрая ще ти останат петима приятели най-много, което малко обезсмисля доказано безсмисленото висене в социалните мрежи.

Виж какви ги вършат звездите в една друга любима социална мрежа - Instagram (снимки долу):

Любимите ни звездни снимки в Инстаграм този месец

Присъда – скрити

Наистина се налага да скриеш постовете на някого, който на всеки час осведомява къде е и смята, че снимайки порция пържени картофи, някой ще се впечатли. Това е малко фън шуйско, ако погледнем с някаква мъдрост или изнервяне, ако сме по-земни хора. Скриваш присъствието на даденото лице и се успокояваш. Зен!

►►► 5 изненадвящи начина, по които социалните мрежи ти вредят

Христина (25): „Много ме изнервя Кремена, която лайква всякакви страници и фийда ми е пълен с нейните действия. Че няма работа е ясно, но аз не желая да знам за съществуването на група „Красиви чинии“, която тя е харесала. И не желая да виждам снимки на тетрадката на дъщеря ѝ с първите ѝ буквички”.

FB наказания: ограничен, блокиран, премахнат

Присъда – скрити от чата

Това колко е ненормално! Но го има. И какво казваш с това? Няма ме, не ми пиши. След като се знае за тази опция, никой не чака да те види онлайн в чата, за да ти пише. Ако някой толкова напира, може и старомоден смс да прати. Така че, скриеш ли се от чата и останеш ли непотърсена, напразно си кроила планове за покриване. Излизай на светло, никой не те дебне.

►►► 10 знака, че можеш да махнеш някого от приятелите си във Facebook

Елица (28): „Приятелката ми Вени много държеше да й настроя телефона, за да не се вижда кога е на линия. Настроихме го, но логично не можах да си обясня за какво ѝ е. Каза, че като била на линия, всички ѝ пишели. То и като е офлайн ѝ пишат, но някак се успокои, като си настрои чата на всички устройства на невидим режим”. Това криене е все едно да минеш по оживена улица и да си захлупваш лицето с шапка. На никого не му дреме, а ти го мислиш как да го направиш!“.

FB наказания: ограничен, блокиран, премахнат

Присъда – игнориране

Остави всички горни методи, ако искаш да не задълбаваш в крайности, паранои и лудости. Никой не заслужава специално отношение, каквото е блокирането. Нека ти гледат в профила, щом нямат работа. Съвет от Cosmo специалисти – най-гадно е някой да те игнорира. Остави всички приятели по местата им, не се крий, не създавай специални места в мрежата ти, в която да държиш всички, които вече не понасяш. Просто си се отбелязвай на снимки от плажа, пускай си любимите песни и забрави и игнорирай всеки, който нещо ти е крив. Издигни се на по-високо ниво и запази специалните си отношения за специални хора и само за хубави моменти. Може би все пак е добре да помислим позитивно!


Виж ощеНово в Cosmo