Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Довери се на интуицията си

 

Оценка: (0/5)

 
Чуй какво ти казва подсъзнанието

Сигурно и ти сред хората, на които е познато усещането, когато чувстваш с цялото си същество, че постъпваш правилно, или пък усещаш, че този отсреща те лъже, макар всички да се кълнат в честността му.

Довери се на интуицията си

Мотивационният спикър Марджи Лоръл разказва за случаите, когато може и дори трябва да имаш доверие на интуицията си.

Какво те прави щастлива според зодията? Разбери в галерията долу.

Какво искаш от живота, за да си щастлива според зодията

„Интуицията ми е е помагала изключително много – споделя авторката на „Намери куража в себе и“ (Find Your Courage). Когато навърших пълнолетие, тръгнах на пътешествие по света за една година. Взех със себе си единствено раницата и жаждата си за приключения. По пътя срещнах най-различни хора и в мен се формира шесто чувство, което ми подсказваше на кого мога да вярвам и от кого да се пазя.

Помня как един колега пътешественик ме измъкна от влака и ме закара до мястото, към което бях тръгнала. Оказа се, че гарата е далече от хостела, в който трябваше да се срещна с приятели. Стигаше се с кола или с автобус, който минаваше рядко, а такси не ми беше по джоба. Налагаше се да вървя пеша дълго – беше събота и транспортът никакъв го нямаше. Родителите ми сигурно щяха да се побъркат, ако разберяха как съм се метнала в колата на първия срещнат непознат, но аз виждах, че човекът е искрен и иска да ми помогне. И интуицията ми не ме подлъга.

Обиколих Европа, Африка и Азия. Срещах хора, които ми се струваха ненадеждни, и се стараех да стоя далече от тях. Интуицията ми не ме подведе и тогава, нито пък през следващите години, когато започнах да развивам бизнеса си по целия свят.

Днес хората започнаха да се страхуват от непознати и да се пазят от непредвидени ситуации. Те не са способни да различат истинската заплаха от тази, която съществува единствено във въображението им. Постоянният страх ограничава способността да оценяваш рисковете, снижава проницателността и съкращава броя на възможностите. Важно е човек да престане да се страхува и да се вслушва в интуицията си. А ето и основните моменти, на които си заслужава да обърнеш внимание.“

Довери се на интуицията си

►►►Женската интуиция е суперсилата, която твори чудеса. Използвай я.

1. Аз мога
Ако дълбоко в душата си знаеш, че можеш да направиш това, от което се страхуваш, не позволявай на страха да ти попречи да вървиш напред. Подготви се, забрави за съмненията, довери си чувствата си и започни да действаш.

2. С тялото нещо не е наред
Повечето предчувствия са съпроводени с физически усещания, от полазващи те тръпки до затруднено дишане. Това си сигнали, че се случва нещо нередно. Не ги игнорирай.

Довери се на интуицията си

3. В опасност съм
Всеки човек има безсъзнателни радари, които палят червената му лампичка за хора и места, които може да са опасни. Неслучайно се чувстваме зле в обкръжението на тези, които се отнасят негативно към нас. Ако ти се иска да стоиш далече от такива хора, така и направи.

4. Така трябва да бъде
Звучи странно, но колкото по-малко анализираш „за и против“, толкова по-голяма е вероятността да вземеш правилното решение. А ето че колкото по-изстрадана и подготвяна е постъпката ти, толкова по-малко ще те устройва в дългосрочен план. Когато става въпрос за решаването на сложни и важни задачи (покупка на имот, смяна на работа), ние прекалено много анализираме. И страхът, че ще вземем грешното решение, не ни позволява да направим правилния избор.

Довери се на интуицията си

5. На тях им е необходима помощ
Интуицията не само ти помага да избегнеш опасности, но и ти позволява да почувстваш на кого е необходима помощ. Състраданието, както и страхът, са първична емоция, благодарение на която ние четем по очите и разбираме невербалните послания. Почувствала си, че някой се нуждае от помощта ти? Не се притеснявай, че ще изглеждаш глупаво, действай.

Предлагам ти за няколко минути да затвориш очи, да се концентрираш и да си зададеш въпроса: какво иска да ми подскаже интуицията точно сега? Време е да се научиш да я слушаш и да намериш смелост да я следваш.

Довери се на интуицията си

Марджи Лоръл е мотивационен спикър, автор на бестселъра „Намери куража в себе и“ (Find Your Courage).


Виж ощеНово в Cosmo