Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Да се върнеш при бившия, е вредно за здравето

 

Оценка: (0/5)

 
 

Бинго! Вредата от бившите е доказана от учените.

Да се върнеш при бившия, е вредно за здравето

Провери кой мъж е за теб според зодиакалния ти знак: в галерията долу.

С кои мъже НЕ трябва да се срещаш според хороскопа ти

►►►Грабни си лесен начин да изтриеш от живота си бевшия завинаги.

Да си обърнала глава към миналото, означава, че гледаш с дупе към бъдещето. Отгоре на всичкото и е вредно за здравето да се връщаш при екса. Поне до този извод са стигнали учените. Така че стискай зъби – и напред в търсене на нови приключения. Но първо разбери защо!

Да се върнеш при бившия, е вредно за здравето

След края на отношенията всеки от нас е имал усещането, че иска да се върне на старото положение. Без значение кой е бил козелът, кой истерикът във връзката.

В дългите и самотни вечери, всички различия в характера започват да ти се струват не чак толкова съществени, а котлетите на дървени въглища и съвместното гледане на сериали, точно обратното, придобиват все повече и повече достойнства.

И ето че ръката вече сама се протяга към смартфона... Но учените се опитват да те предпазят от тази необмислена постъпка, твърдейки, че връщайки се при бившия си, най-малкото ще си навредиш на психичното здраве.

►►►Помощ, току-що бившият ми писа! 

Проучване на Университета в Мисури, публикувано в американското списание Family Relations, съобщава: „Хората, които възобновяват отношенията с предишните си партньори, по-често страдат от стрес, психични разстройство и депресии“.

В експеримента са взели участие 545 души от двата пола. Учените измервали нивото им на стрес и раздразнителност. При това всеки трети от тях се е разделял и след това се е събирал с половинката си.

Оказва се, че именно сред тази група хора е най-високото ниво на тревога. Един от авторите на изследването – Кайл Монк, доцент в катедрата по човешко развитие и семейна наука в Мисурския университет, обяснява този факт така. В подобни нестабилни отношения участниците постоянно са подложени на стрес, което се отразява негативно на психичното им състояние и ги прави по-уязвими за психични разстройства. Разбира се, когато не знаеш какво те очаква вечерта вкъщи – романтична вечеря или събран куфар в коридора, е трудно да останеш равнодушен.

Да се върнеш при бившия, е вредно за здравето

Така че Монк те съветва добре да помислиш: ще се променят ли отношенията, ако започнете всичко отначало или ще доведат до същия финал? Ако намерението ти да опиташ отново все пак надделява, то най-добре е да започнете примирието с разговор и детайлно обсъждане кое и как трябва да се промени. Чак след това сваляй дрехите от гърба си.


Виж ощеНово в Cosmo