Lady Popular Cosmopolitan
С използването на този сайт Вие приемате, че той използва „бисквитки" за подобряване на Вашето преживяване, персонализиране на рекламите и анализ на посещаемостта. Моля прочетете нашите Условия, Политика за бисквитки и Политика за защита на личните данни.разбрах

Бъди си най-добра приятелка

 

Оценка: (0/5)

 
 

С близките си се отнасяш добре, нежно, внимателно и винаги си готова да им помогнеш. А със себе си си доста по-хладна. Ето пет фрази, които е хубаво да повтаряш в защита не само на най-добрата си приятелка, но и на себе си.

Бъди си най-добра приятелка

Виж кои още тайни супер сили притежаваш, спрямо твоята зодия и как може да ги използваш в твоя полза! (снимки долу):

Хороскоп на женските супер сили

„Виждаш ли, че всичко се нарежда!“

Чуждите мечти те ентусиазират повече от собствените ти. Колегата ти иска да се премести в Лондон? Йее! Разбира се, всичко ще е супер. Ще си усъвършенства езика, ще си намери стаж, ще си уреди жилище, ще започне успешен бизнес. Тя е оправна. И е умна, и въобще – прекрасна. Бързо трябва да є го кажеш, преди да се е шашнала от страшните перспективи.

А какво се случва, когато ти искаш промяна? Дори и когато си мечтаеш да напуснеш омразната работа, до която стигаш с маршрутка по-дълго, отколкото със самолет до Лондон? Включваш режима „Оу, не!“ и мрънкаш: „Няма да успея-я-я, няма да си намеря-я-я. Аз и тук по чудо започнах, а и тук все пак понякога плащат. А маршрутката си е почти луксозна, мирише на борче. И вече си нарисувала усмихнато личице на обратната страна на CV-то си и решително го пускаш в машината за унищожаване на документи. Защо не кажеш едно надъхващо „Ще се справиш! Това е отлична работа, точно за теб!“ и не си сипеш ободряващ чай, който да отмие мислите за маршрутката и собственото несъвършенство.

Бъди си най-добра приятелка

„Прави каквото те влече“

Уговорила си се да се срещнеш с приятелка, но на нея са й се променили плановете. Възложили са є неочакван проект в работата, мъжът, който цяла година не се е осмелявал, най-после я е поканил на среща. Или пък просто е скапана, не е в настроение, иска да се прибере и да си легне да спи.

Какво би казала? „Няма нищо, ще се разберем за друг път!“ –  ще я успокоиш и спокойно ще се прибереш вкъщи. А следващия път обратно – на теб не ти е до това: имаш спешна работа, хрема, студено ти е, но не заради времето, от палтото или заради новите ботуши, които ти стягат на всяка крачка. А и вечерта излиза финалната серия на любимия ти сериал, но се сещаш едва сега. Какво ще си кажеш? „Няма нищо страшно?“ Как ли пък не! Ти дори не можеш да говориш, защото куцаш и охкаш, а се влачиш на среща с проклетите ботуши и с мъка си мислиш, че утре ще трябва да изучаваш финала по спойлърите в интернет. А приятелката ти лесно би ти влязла в положението. Затова го направи и ти, прибирай се на топло и уютно, при любимите си герои и хепиенд. Ще има какво да обсъждате на следващата (непринудена!) женска вечер.

Обичаш приятелите си такива, каквито са. Ще е хубаво и с теб да е така, нали? Ако засега не успяваш да се обичаш, то опитай като начало поне да си си приятелка.

Бъди си най-добра приятелка

„Прекрасна си!“

Да ти го кажа направо. Instagram краси човека, но колко от приятелките си с чисто сърце можеш да наречеш истински красавици? Не много! Останалите са мили, симпатични, известни, интересни или просто фотогенични. Но всяка от тях задължително под каченото селфи получава коментар „Ей, красавице“, „Супер си“ и сума ти възхитени емот­иконки. Това се нарича приятелска подкрепа.

А на себе си в огледалото мрачно изпращаш следната мисъл: „Скъпа, днес не си много хубава”. Торбички под очите, роклята виси, косата стърчи, иска ти се сутиенът да е С, а талията S. За да се разсееш, влизаш в Instagram и хвалиш познатата. Тя най-вероятно също би искала да отслабне, да си смени гардероба или ракурса. Но за нея намираш приятни думи, които няма да е лошо да използваш и за себе си. На теб са ти по-необходими, отколкото на лицето ти му трябва ботокс или на дупето ти – пилатес.

►►►Разбери кои са твоите две най-важни качества

„Ти заслужаваш най-доброто“

Има интересна закономерност: бившият на приятелката ти винаги е глупав, излишен, не заслужава сълзи. Не я е оценил, не я е разбрал, сам си е виновен. Следващият!

Твоят бивш е най-добрият човек на света, за когото трябва да плачеш неутешимо в съпровод на тъжна музика, с почивки за късни вечери с лошо вино. Трябва да го следиш в социалните мрежи, да разглеждаш общите ви снимки (Той ги е изтрил? Още по-виновен е!), през нощта да му пишеш „Здравей“, а след това да започваш втора порция рев,
защото го е прочел, но не отговаря.

Общо взето нейният приятел е изгубил, а твоят сякаш те е зарязал. Тя е чудесна, а ти сама си си виновна. Ти, разбира се, си добра приятелка и винаги си на нейна страна. Но понякога в аналогична ситуация е полезно да бъдеш на своя страна. И да помниш, че и ти си чудесна – стойностна и неповторима!

Бъди си най-добра приятелка

►►►Какво те прави щастлива спрямо твоята зодия

„Ей сега идвам“

Лесно е да отложиш всичките си ангажименти заради приятелството! На горкото момиче є е тъжно след раздялата. Или дълго време не е излизала заради бебето и иска да се разсее, защото свекърва є се е съгласила да я отмени за кратко. Или пък се мести и в твоя багажник по чудо влиза диванът є и 14-те чинчили.

Приятно ти е да се грижиш за околните. Никога няма да предложиш на госта сандвич от стар хляб или да го оставиш да спи върху използвани чаршафи, които те мързи да смениш. А за себе си не ти се губи време и сили. Можеш и така да го караш, по-леко. Дори и новите пантофи винаги се дават на гостите. А за домакинята – старото кафе и първата несполучлива палачинка, макар че точно най-заслужилата има нужда от горещо ароматно кафе с нежна пяна. Предложи го на себе си и го изпий в тиха и спокойна атмосфера.

Позволяваш на приятелите си да бъдат просто хора – нормални, с недостатъци. Една от приятелките ти постоянно закъснява, друга малко те отегчава, трета е много приказлива. И какво от това! Те имат много прекрасни качества. Цениш ги, прощаваш им и ги обичаш такива, каквито са. Защо не постъпваш така и със себе си? Ако още не успяваш да се обичаш, то поне опитай да си си приятелка.

Обичаме приятелите си такива, каквито са. А защо с теб да не е така? Ако не ти се получава да се обикнеш в началото, опитай се поне да се сприятелиш със себе си.


Виж ощеНово в Cosmo